Gå videre til hovedindholdet

Uægte jasmin

Jeg har et par store buske i haven, som står så flotte lige nu. Den ene er dronningebusken, som jeg viste forleden dag. Og den anden er den uægte jasmin, som er helt hvid af blomster lige nu.


På den ene side danner den overstander til det gule bed. De hvide blomsters gule midte passer rigtigt fint til de gule dagliljer og den prikbladede fredløs, som er på nippet til at springe ud.


Den uægte jasmin står ved carporten og danner overstander til de grimme skraldespande, som jo skal stå et eller andet sted. Men det er lige ved, at man helt kan glemme at se dem, når der er så smukt et skue over, som tager alt opmærksomhed.


Og man nøjes ikke kun med at blive budt velkomment af det smukke skue. Der hører også en ganske vidunderlig duft med - gid man kunne sende duft gennem skærmen, så I kunne dufte.

I dag til morgen klippede jeg en lille buket, som jeg tog med på arbejde. Den står i en skøn gammel hvid keramikkande. Jeg gætter på, at den har været brugt i tidligere tider på hospitalet til vand til patienterne. Buketten byder patienterne velkommen til Ergoterapien både visuelt og duftmæssigt. Det kan da kun gøre patienterne i godt humør.

Kommentarer

 1. Skøn - kan næsten dufte den ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man har duftet den tidligere, så er det ikke svært at genkalde sig duften :-)

   Slet
 2. Åhhh, den er så dejlig. Og den dukker ikke lige pludselig op her i haven. Jeg er helt hundrede - jeg har ikke sådan en. Men jeg er i tænkeboksen, for det må vel være muligt at finde en plads til den :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er altid plads til en plante mere! Jeg tror helt sikkert også, at du kan finde en plads i din have - god 'jagt' :-)

   Slet
 3. Hej Susanne.hvilken skøn busk.Har selv en lige udenfor døren.men min er ikke sprunget så meget ud endnu.Glæder mig til duften når det sker.Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæd dig - duften er helt fantastisk :-)

   Slet
 4. Det er er næsten så jeg kan dufte den nu :-)
  Den er meget smuk, og jeg har en lille aflægger fra en, som jeg skal have placeret. Som du skrive bliver den ret stor, så det sksl lige tænkes ordentligt igennem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skal tænkes godt igennem hvis man ikke ønsker at skulle beskære konstant. Håber du finder en god plads til din smukke busk :-)

   Slet
 5. Jeg kan godt dufte den, - har nemlig selv en buket stående i stuen lige nu

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm, det må dufte dejligt hos dig :-)

   Slet
 6. Hvor er den storslået og flot - kan levende forestille mig hvor skønt der dufter i dens område i øjeblikket - ikke tosset at være renovationsarbejder på Jeres matrikel, med sådan en velkomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nøjes med selv at nyde den, når vi skal køre skraldespandende til offentlig vej. Men i øjeblikket er det helt ok at gå ud med skraldeposen ;-)

   Slet
 7. Hold da fast hvor er den stor og flot, dejligt at den også kan nydes af andre.
  klippede min ned for en del år siden og det er aldrig rigtig blevet godt igen den laver bare nogle mega lange grene uden ret mange blomstre på , så det er slet ikke sådan et syn som hos dig.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor ærgerligt, at den ikke rigtig er kommet sig. Synes ellers at buske er rigtig gode til at skyde på ny. Jeg håber for dig, at den tager revanche igen, så du kan få den skønne buske tilbage.

   Slet
 8. Syntes også at jeg kan dufte den gennem skærmen.
  Min jasmin fik også en hård tur sidste år, så den er heller ikke lige så flot som din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min fik også en ordentlig én med saksen sidste år, men blev ikke klippet ned, men kun beskåret. Håber at din med tiden bliver lige så flot :-)

   Slet
 9. Hvor er din jasmin smuk. Man kan næsten mærke duften.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så smuk, så smuk ...

   Slet
 10. uha... en plante som jeg burde overveje..

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan jeg kun anbefale og du vil blive rigtig glad for den.

   Slet
 11. Umh kan næsten dufte Jasminen.
  Kh. Margrethe,

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også så skøn, så det kan jeg godt forstå :-)

   Slet
 12. Hej,
  Har selv en gulbroget jasmin som også er i blomst. Den dufter også helt fantastisk. Sådan en kan man godt ønske sig flere steder i haven. Måske jeg også skulle have en buket med på mit arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gulbroget - det lyder spændende.
   Vi har alle gået og nydt buketten på arbejde, så det kan jeg kun opfordre til at du tager med :-)

   Slet
 13. Hvorfor hedder den uægte Jasmin, når den ægte, så vidt jeg ved, ikke dufter?
  Jeg elsker den skønne busk og dens duft! Endnu en af de dufte, der sender mig til min barndoms have og sommer. Desværre er min havefor lille til buske - så jeg må dufte den i andres haver.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt spørgsmål, som jeg også kan undre mig over.
   Det er skønne minder at have. Men ærgerligt at din have ikke er stor nok. Håber der er mange haver i nærheden, med den skønne duft :-)

   Slet
 14. Hold op hvor er den flot. Sikke et syn. Har en lille lille busk, som ikke er sprunget ud endnu, men jeg glæder mig. Sikken service at tage en buket med, så patienterne kan nyde den.

  God weekend og mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, at du glæder dig til :-)
   Ja, det har været dejligt med en lille buket og det er ikke sidste gang, at jeg tager med. Dels har patienterne nydt den, men jeg har også for jeg havde jo en lille del af min have stående på mit arbejde :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …