Gå videre til hovedindholdet

Storslåethed

Det er så skønt og frodigt i haven lige i øjeblikket. Ja, jeg vil nærmest kalde de storslået - hvis man da kan tale om det  i en have på knap 700 kvm.

Men det er altså slet ikke til at se sig mæt på. Og det på trods af, at jorden i går var knastør. Men nu har vi fået vand, så vandslagen får lov at holde pause.


Her er det et kig ned gennem haven. Jeg kan slet ikke blive træt af at betragte alle farverne.

For lige at fortælle lidt om havens opdeling, så ligger træterrassen rundt om hushjørnet. Bag kameraet og før drivhuset ligger den nyetablerede urtehave. Og bag drivhuset ligger det blå bed og det nye mørke bed. Bag dronningebusken ligger bassinbedet og bagved igen ligger den del i haven med små stier.


I får lige et nærbillede af de lyserøde planter i husbedet. Her er det acer, storkenæb, pileurt og en allium er på vej.  

Kommentarer

  1. Hvor ser det spændende ud i det lange bed op langs huset.
    VH Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er et dejligt kig op langs huset :-)

      Slet
  2. Ja, det ervirkeligt smukt hos dig, Susanne! Og de Slangeurt op mod den røde Acer - det kan ikke overgået. Det er simpelthen elegance.

    Jeg vil i øvrigt give dig ret. Dronningebuskene blomstrer overdådigt i hele Danmark.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - jeg er også vild med de lyserøde sammen med det 'mørkrøde' løv.

      Det er helt vild så mange flotte droningebuske der blomstere lige nu - mums :-)

      Slet
  3. Hej Susanne.hvor ser det godt ud -det lange kik.en smuk dronningebusk-
    som er mit store ønske.Hvad er det for en busk/træ til højre
    der er formklippet,og med hosta i bunden?Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, dronningebusken står bare så flot nu.

      Træet til højre i billedet er en bøg, som er formklippet. Den er rigtig fin og er dekorativ i haven gennem hele året.

      Slet
  4. Forstår fuldt ud, at du slet ikke kan få nok af at se på din have lige nu, hvor alt står i fuldt flor :-)
    Glæder mig til, at jeg igen får noget farverig frodighed at se på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja der må flere haverundture til hver dag, for der skal lige nydes lidt mere og lidt mere og ...

      Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at du får farver og frodighed i haven. Det må være en stor kontrast mellem jeres tidligere have og den nuværende.

      Slet
  5. Hej Susanne

    Hvor ser det godt ud. Det er sådan et kig hvor man brænder af nysgerrighed for at se resten :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er jeg glad for, at du siger det - elsker haver hvor nysgerrigheden driver, så skønt at der er den oplevelse i min have :-)

      Slet
  6. Smukt .. ja vand har vi fået masser af denne weekend og endda kæmpe hagl i går
    - hvor mon sommeren blir af ? ;0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hagl i juni burde være forbudt ved lov ;-) Men det er da utroligt, at det sker her midt i sommeren, som vi venter på med længsel. Krydser fingre for, at den kommer i skolernes sommerferie, så langt de fleste af os har godt havevejr i ferien.

      Slet
  7. Jeg synes også at din have ser fantastisk ud, wow så farverig og frodig :-) Og det er jo det helt rigtige at nyde og nyde. Jeg skal stadig vænne mig til at jeg ikke kan lave noget derude. Jeg har det bedst i tilbaglænet stilling lige for øjeblikket. Men et par småture bliver det nu til ind imellem, og så nyder jeg også skønheden og glæden over at det hele faktisk klarer sig ganske godt uden indblanding lige nu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan tro jeg nyder :-) Og dejligt at du også kan nyde din have på trods af, at alt det du går gennem lige nu.

      Slet
  8. Hej Susanne.
    Dejligt ser det ud i din have.
    Havens opdeling i små rum lyder meget hyggeligt.
    Indlægget gav virkelig lyst til at se mere.
    Specielt området med de små stier? Hvordan virker det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg må jo forsøge at lave nogle flere indlæg, hvor jeg viser billeder med større dele af haven. Det er jeg ikke specielt god til dels fordi jeg synes det er svært at tage sådanne billeder uden at det bliver et miskmask og dels fordi jeg ikke har arbejdet færdigt med de forskellige områder. Men jeg vil gerne prøve.

      De små stier har været der siden vi flyttede ind og jeg har forsømt dem en del. Men efter vi fik stakittet, så har det give meget mere plads og luft. Bedene skal renoveres men så bliver det helt sikkert godt. Dem vil jeg også gerne vise lidt af efterhånden :-)

      Slet
  9. Det er smukt dit bed op ad husmuren. Meget fin afstemt - det er forståeligt, at du er glad for det! Det ser meget frodigt ud lige nu i din have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det er helt sikkert en skøn årstid med alt den frodighed :-)

      Slet
  10. Dejlig frodigt.
    Jeg tror måske at jeg lige har købt den storkenæb til garden partyet - den du har langs huset. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis det er den samme storkenæb, så kan du glæde dig. Den er smuk og blomster over en rigtig lang periode.

      Slet
  11. Fin og frodig staudebed ved væg. Helt sikkert - farver passer sammen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - jeg syne også, at det er smukke farver sammen :-)

      Slet
  12. Havne behøver ikke være stor for at være storslået.........- det ser jo bare super skønt ud Susanne - skønt skønt skønt lyserødt husbed ;09

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret - storslåethed i det små kan sagtens lade sig gøre.

      Slet
  13. Hvor har du dog en smuk have. Mange skønne blomster.
    Hvad hedder busken man ser i baggrunden lige midt i billedet?
    Ha´ en god dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis du mener busken i haven med de lyserøde blomster, så er det en dronningebusk. Den er så smuk lige nu :-)

      Slet
  14. Hej Susanne. Det var rigtig rart,at du lige remsede dine bede og deres belægning op, så kan man bedre forestille sig haven. Jeg synes, det øverste billede er supergodt og du har ret, man kan se mange farver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre, at det gav dig lidt overblik over min have. Jeg har (desværre) ikke en 'haveplan', som jeg kunne sætte ind, så må bruge ord i stedet til at beskrive haven.

      Slet
  15. Det ser så flot ud, og så var det godt at vide, hvor bedene er i forhold til billedet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tænkte, at det kunne give lidt overblik, når man ikke har været i haven før. Så dejligt at du kunne 'visualisere' dig til hvor bedene er i forhold til hinanden.

      Slet
  16. Dejlig have, du har. Ja, det gælder om at nyde det, mens det står på :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det har du ret i - det går kun alt for hurtigt før det hele er slut igen. Så vi må nyde i fulde drag mens det hele er :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad