Gå videre til hovedindholdet

Rosenslynger og Clematis Rouge Cardinal

I det nye mørke bed har jeg plantet en del planter af rosenslynger op af rionettet. Det er planter fra frø, som jeg har fået af Marianne fra "Den helbredende have". Og de blev plantet ud for ca. 14 dage siden efter at de havde leget "kluddermutter" inde i stuen, fordi de stod tæt.


Allerede for 14 dage siden var der små lyserøde blomsterknopper, men nu er de første blomster sprunget ud. Og så er det jo tydeligt at se, hvorfor blomsten også bliver kaldt for prinsesseskørt eller Willy's Dick

På rionettet plantede jeg den mørke clematis 'Rouge Cardinal' i foråret. En billig plante fra Rema 1000 og jeg må sige, at den gør det godt.

Cardinalen er sprunget ud og hvilken smuk farve. Farven kommer ikke helt til sin ret på billedet - den er knap så lilla i virkeligheden.


Planen var at bedet skulle indeholde planter med mørke og/eller lyserøde blomster. I foråret havde jeg et par digitalisplanter, som skulle blomstre i år. Da jeg både har lyserøde og hvide digitalis i haven, så var det et sats; var disse planter med lyserøde eller en hvide blomster? Og det viser sig, at de er hvide.


Men når man ser den mørke Cardinal sammen med den hvide digitalis, så ser det dog ikke helt skævt ud. Faktisk kan jeg godt lide det mørke og det lyse i kontrast.

Kommentarer

  1. Hej Susanne.Det er da et godt mix med den clematis og digitalis.Kan også godt lide kontraster.dejlig blog du har.Kan du se min blog? nogle har haft problemer med det.God aften til dig Jette
    (mit lille gods)

    SvarSlet
  2. Det ser godt ud, de gror jo fint der.

    SvarSlet
  3. Smuk rosenslynger. Jeg har flere gange været ved at stoppe en i kurven på planteskolen, men jeg har endnu ikke fundet ud af den rette placering. Hvor store bliver det egentligt ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Rosenslynger kan blive enorm i et drivhus eller under lignende forhold. Og den vil da passe storartet til din have... Så er det bare - som du selv siger: hvor?

      Undskyld, Susanne, at jeg svarer her, jeg kom lige til at blive revet med.

      Slet
  4. Sjovt at det er lykkes for dig at så rosenslyngeren.
    Jeg kan også godt li kontrasten mellem det lilla og hvide :-)

    SvarSlet
  5. Ja de er gode sammen, fremhæver hinanden på bedste vis. jeg købte i år en rosenslynger og den vokser ret godt opad - jeg har tidligere forsøgt at så dem uden samme held som dig. Det er en ret fin blomst, synes jeg.

    SvarSlet
  6. Hvor bliver det lækkert op ad plankeværket, Su(n)Sanne.
    Jeg vil da og til at lege med kontraster!

    SvarSlet
  7. Det ser dejligt ud med med digitalis og clematis, lad dem endelig selv bestemme farten. Rosenslyngerne skal nok blive fantastiske, det er en skøn slyngplante.

    SvarSlet
  8. Smukt med den mørke Rouge Cardinal og den hvide Digitalis - dem må du ikke skille ad. Rosenslyngeren er interessant - den ser vi gerne flere billeder af hen ad vejen :o)

    SvarSlet
  9. Hejsa.
    Jeg er faldet med et brag for din blog og har tilmeldt mig som fast læser :-)
    På ganske få sekunder spottede jeg, at du har mange af de stauder, jeg selv har i kolonihaven, men som jeg desværre ikke aner et dyt om. Glæder mig til at læse meget mere hos dig ;-)
    Se evt. min blog "Livets gang"

    SvarSlet
  10. Skøn kombi med hvid digitalis og Rouge Cardinal - det er vi vist alle enige om, ikke? Bare så flot. Sjovt med farverne, som de ikke altid fremstår helt korrekt, jeg har også billede af Rouge Cardinal i dag, og den er måske en anelse mørkere i virkeligheden end på mit billede.

    Rosenslyngeren er fin :)

    SvarSlet
  11. Den er lidt fræk den rosenslynge ;-), men også vildt flot. Og, ja jeg synes du skal være glad for, at det blev de hvide digitalis. De fremhæver clematisen rigtig fint.

    /Birgitte

    SvarSlet
  12. Helt enig smukt sammen.. Hilsen helle

    Den ruccola blomst du viste forledenm dag er virkelig smuk.

    SvarSlet
  13. ....super smukt Susanne......den væg bliver fantastisk når det hele vokser til. Digitalis gør sig super godt over alt i haven og så er jeg overrasket over så lette de er at flytte selv i blomst - det er også et plus for de sår sig jo livligt rundt omkring ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad