Gå videre til hovedindholdet

Rosenslynger og Clematis Rouge Cardinal

I det nye mørke bed har jeg plantet en del planter af rosenslynger op af rionettet. Det er planter fra frø, som jeg har fået af Marianne fra "Den helbredende have". Og de blev plantet ud for ca. 14 dage siden efter at de havde leget "kluddermutter" inde i stuen, fordi de stod tæt.


Allerede for 14 dage siden var der små lyserøde blomsterknopper, men nu er de første blomster sprunget ud. Og så er det jo tydeligt at se, hvorfor blomsten også bliver kaldt for prinsesseskørt eller Willy's Dick

På rionettet plantede jeg den mørke clematis 'Rouge Cardinal' i foråret. En billig plante fra Rema 1000 og jeg må sige, at den gør det godt.

Cardinalen er sprunget ud og hvilken smuk farve. Farven kommer ikke helt til sin ret på billedet - den er knap så lilla i virkeligheden.


Planen var at bedet skulle indeholde planter med mørke og/eller lyserøde blomster. I foråret havde jeg et par digitalisplanter, som skulle blomstre i år. Da jeg både har lyserøde og hvide digitalis i haven, så var det et sats; var disse planter med lyserøde eller en hvide blomster? Og det viser sig, at de er hvide.


Men når man ser den mørke Cardinal sammen med den hvide digitalis, så ser det dog ikke helt skævt ud. Faktisk kan jeg godt lide det mørke og det lyse i kontrast.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Det er da et godt mix med den clematis og digitalis.Kan også godt lide kontraster.dejlig blog du har.Kan du se min blog? nogle har haft problemer med det.God aften til dig Jette
  (mit lille gods)

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud, de gror jo fint der.

  SvarSlet
 3. Smuk rosenslynger. Jeg har flere gange været ved at stoppe en i kurven på planteskolen, men jeg har endnu ikke fundet ud af den rette placering. Hvor store bliver det egentligt ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosenslynger kan blive enorm i et drivhus eller under lignende forhold. Og den vil da passe storartet til din have... Så er det bare - som du selv siger: hvor?

   Undskyld, Susanne, at jeg svarer her, jeg kom lige til at blive revet med.

   Slet
 4. Sjovt at det er lykkes for dig at så rosenslyngeren.
  Jeg kan også godt li kontrasten mellem det lilla og hvide :-)

  SvarSlet
 5. Ja de er gode sammen, fremhæver hinanden på bedste vis. jeg købte i år en rosenslynger og den vokser ret godt opad - jeg har tidligere forsøgt at så dem uden samme held som dig. Det er en ret fin blomst, synes jeg.

  SvarSlet
 6. Hvor bliver det lækkert op ad plankeværket, Su(n)Sanne.
  Jeg vil da og til at lege med kontraster!

  SvarSlet
 7. Det ser dejligt ud med med digitalis og clematis, lad dem endelig selv bestemme farten. Rosenslyngerne skal nok blive fantastiske, det er en skøn slyngplante.

  SvarSlet
 8. Smukt med den mørke Rouge Cardinal og den hvide Digitalis - dem må du ikke skille ad. Rosenslyngeren er interessant - den ser vi gerne flere billeder af hen ad vejen :o)

  SvarSlet
 9. Hejsa.
  Jeg er faldet med et brag for din blog og har tilmeldt mig som fast læser :-)
  På ganske få sekunder spottede jeg, at du har mange af de stauder, jeg selv har i kolonihaven, men som jeg desværre ikke aner et dyt om. Glæder mig til at læse meget mere hos dig ;-)
  Se evt. min blog "Livets gang"

  SvarSlet
 10. Skøn kombi med hvid digitalis og Rouge Cardinal - det er vi vist alle enige om, ikke? Bare så flot. Sjovt med farverne, som de ikke altid fremstår helt korrekt, jeg har også billede af Rouge Cardinal i dag, og den er måske en anelse mørkere i virkeligheden end på mit billede.

  Rosenslyngeren er fin :)

  SvarSlet
 11. Den er lidt fræk den rosenslynge ;-), men også vildt flot. Og, ja jeg synes du skal være glad for, at det blev de hvide digitalis. De fremhæver clematisen rigtig fint.

  /Birgitte

  SvarSlet
 12. Helt enig smukt sammen.. Hilsen helle

  Den ruccola blomst du viste forledenm dag er virkelig smuk.

  SvarSlet
 13. ....super smukt Susanne......den væg bliver fantastisk når det hele vokser til. Digitalis gør sig super godt over alt i haven og så er jeg overrasket over så lette de er at flytte selv i blomst - det er også et plus for de sår sig jo livligt rundt omkring ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…