Gå videre til hovedindholdet

Pæonen

Pæonen med myrer, som jeg viste i sidste uge er nu sprunget ud. Og det er helt bevidst, at jeg skiver pæon i ental i overskriften, for der er foreløbig kun denne ene. Der er dog et par knopper mere på samme plante. Det er første gang, at den blomstrer, så jeg har været spændt på at se, hvordan den så ud.

Pæonen er navnløs, idet den er købt i Netto for et par år siden - inden jeg syntes, at det var spændende at  kalde mine planter ved navn. Men den er nu smuk alligevel.
I basinbedet (= skvalderkålsbedet), som skal nedlægges, står der endnu en pæon med et par knopper. Jeg tror, at det er den smukke silkepæonen Festiva Maxima. Den blomsterede faktisk rigtig fint sidste år, men den kan vist ikke lide at være omgive af den invasive skvalderkål.

Jeg havde planer om at grave den op sidste år, men det fik jeg aldrig gjort alvor af. Jeg aner ikke, hvornår det er bedst at flytte den, men jeg tror, at jeg tager chancen og befrier den efter afblomstring. Så kan den komme i karantæne i plantebørnehaven sommeren over, så jeg er sikker på, at jeg ikke får ét eneste lille stykke skvalderkål med til et andet bed.

Kommentarer

 1. Uha ja - godt med karantæne, de slemme skvadderkål skulle nødigt flytte med

  SvarSlet
  Svar
  1. Skvalderkål kan gøre kål på alt, så de skulle nødigt flytte med

   Slet
 2. Hej Susanne.Ja! pæoner er så skønne så man vil gøre alt for at redde dem.
  alle mine er sprunget ud,men ligger næsten ned pga.alt det
  vand de har fået-trods plantestøtter.
  rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pæonblomsten kan holde rigtig meget vand - alle blomsterbladene har en rigtig stor overflade - så det er svært at få dem til at holde sig oprejst i sådan et regnvejr, som vi har haft. Håber de rejser sig lidt igen, når de bliver tørre.

   Enig; det ville være SÅ ærgerligt, hvis den går til, så der er ikke andet at gøre end sætte en spade under den.

   Slet
 3. Den ligner min pæon, men jeg ved heller ikke, hvad den hedder.

  SvarSlet
 4. Selvom den er ensom, er den smuk alligevel...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja thi hi - ensom og navnløs, men smuk. Det lyder som et eventyr :-)

   Slet
 5. Flot farve din pæon har - jeg har ikke nogen tilsvarende - så heller ikke navn fra min side!
  Så kan du jo give den navn efter et eventyr, måske?

  SvarSlet
 6. ........hvor er den smuk Susannne. Pæoner er helt fantastiske og jeg kan jo slet ikke få nok.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Hej Susanne. Jeg synes også, pæonen er rigtig smuk. Jeg må have pæoner i haven! God idé med plantebørnehave, for at komme af med skvalderkålen. Det er jo ret sejlivet. Jeg synes, du har så mange smarte idéer og du viser mange gode ting fra haven. Det er så spændende.

  SvarSlet
 8. Hvor er din pæon dog smuk.
  Nr. 2 billede med insekten. Godt "fanget".
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag.

  Her regner det i dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…