Gå videre til hovedindholdet

Pæonen

Pæonen med myrer, som jeg viste i sidste uge er nu sprunget ud. Og det er helt bevidst, at jeg skiver pæon i ental i overskriften, for der er foreløbig kun denne ene. Der er dog et par knopper mere på samme plante. Det er første gang, at den blomstrer, så jeg har været spændt på at se, hvordan den så ud.

Pæonen er navnløs, idet den er købt i Netto for et par år siden - inden jeg syntes, at det var spændende at  kalde mine planter ved navn. Men den er nu smuk alligevel.
I basinbedet (= skvalderkålsbedet), som skal nedlægges, står der endnu en pæon med et par knopper. Jeg tror, at det er den smukke silkepæonen Festiva Maxima. Den blomsterede faktisk rigtig fint sidste år, men den kan vist ikke lide at være omgive af den invasive skvalderkål.

Jeg havde planer om at grave den op sidste år, men det fik jeg aldrig gjort alvor af. Jeg aner ikke, hvornår det er bedst at flytte den, men jeg tror, at jeg tager chancen og befrier den efter afblomstring. Så kan den komme i karantæne i plantebørnehaven sommeren over, så jeg er sikker på, at jeg ikke får ét eneste lille stykke skvalderkål med til et andet bed.

Kommentarer

 1. Uha ja - godt med karantæne, de slemme skvadderkål skulle nødigt flytte med

  SvarSlet
  Svar
  1. Skvalderkål kan gøre kål på alt, så de skulle nødigt flytte med

   Slet
 2. Hej Susanne.Ja! pæoner er så skønne så man vil gøre alt for at redde dem.
  alle mine er sprunget ud,men ligger næsten ned pga.alt det
  vand de har fået-trods plantestøtter.
  rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pæonblomsten kan holde rigtig meget vand - alle blomsterbladene har en rigtig stor overflade - så det er svært at få dem til at holde sig oprejst i sådan et regnvejr, som vi har haft. Håber de rejser sig lidt igen, når de bliver tørre.

   Enig; det ville være SÅ ærgerligt, hvis den går til, så der er ikke andet at gøre end sætte en spade under den.

   Slet
 3. Den ligner min pæon, men jeg ved heller ikke, hvad den hedder.

  SvarSlet
 4. Selvom den er ensom, er den smuk alligevel...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja thi hi - ensom og navnløs, men smuk. Det lyder som et eventyr :-)

   Slet
 5. Flot farve din pæon har - jeg har ikke nogen tilsvarende - så heller ikke navn fra min side!
  Så kan du jo give den navn efter et eventyr, måske?

  SvarSlet
 6. ........hvor er den smuk Susannne. Pæoner er helt fantastiske og jeg kan jo slet ikke få nok.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Hej Susanne. Jeg synes også, pæonen er rigtig smuk. Jeg må have pæoner i haven! God idé med plantebørnehave, for at komme af med skvalderkålen. Det er jo ret sejlivet. Jeg synes, du har så mange smarte idéer og du viser mange gode ting fra haven. Det er så spændende.

  SvarSlet
 8. Hvor er din pæon dog smuk.
  Nr. 2 billede med insekten. Godt "fanget".
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag.

  Her regner det i dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …