Gå videre til hovedindholdet

Spejlæg og andre gule 'blommer'

De første spejlæg er sprunget ud. Det er små planter, som har groet hos mine forældre, men som de syntes, at jeg også skulle have glæde af. Det er jeg jo kun glad for, for de står der og smiler.

I mine forældres have sår de sig selv år efter år. Og de har haft et vældigt godt år, for de står rigtig kraftige og mange i mine forældres have. De var allerede sprunget ud der for halvanden uge siden. Men disse er sat lidt tilbage grundet flytningen. Men nu står de så fint.Man forstår jo godt, hvorfor blomsten bliver kaldt spejlæg. På latinsk hedder den Limmanthes douglasii.

Jeg har sat en gulbroget benved bag spejlæggene. Jeg håber den med tiden kan skjule stubben fra en japansk kirsebærtræ, som vi fældede for mange år siden idet den tog alt lyset fra forhaven.


Bagved står den gule lærkespore. Den var ikke helt let at fange i den dejlige morgensol, men mon ikke den er til at se på billedet.

Endelig blomstrer de gule skovvalmuer i den anden ende af bedet. De er flyttet fra husbedet sidst år, så jeg var spændt på om de havde overlevet. Men nu er de der og så er de gule blomster sikret mange år frem i bedet, for de er ivrige til at så sig selv og hver enkelt frøstand indeholder mange hundrede frø.


Jeg er været meget glad for bedet indtil nu  og det er bestemt lykkedes mig indtil videre at få et bed, som hilser velkommen når vi kommer hjem eller der kommer gæster

Flere gange under tulipansæsonen, har jeg lige måttet en ekstra tur ud af døren for at se de smukke tulipaner. De sidste tulipaner som blomstrede, men som har takket af nu, var de gule multiflora.


Sjovt nok så blev de lyserøde med alderen og det er ikke lige til at se, at det er den samme tulipan. Se her hvor smukke de var, da de var på sit højeste.

Kommentarer

 1. Sikke fine spejlæg. Dem har jeg aldrig set før. Tak for præsentationen. De ser rigtig søde ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig søde og når de først er i haven, så har man dem igen og igen :-)

   Slet
 2. Jeg har ikke haft tid til kontrolleret frøsåning i potter, så for 14 dage siden dryssede jeg en masse frø ud over mine bede hvor der var lidt fri jord. Så nu håber jeg at der dukker små spejlæg op i bedene - jeg fik jo lidt frø fra dig til blogkaffen i vinters.
  Hvis du ikke har engblommer i dit gule bed, så kan jeg samle frø til dig - bare send en besked til mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror helt sikkert, at du får spejlæg i dine bede. Jeg har forkultiveret nogle, men frøene kan udmærket sås direkte i bedet her i maj/juni. Det bliver spændende at se deres fætre og kusiner senere ;-)
   Engblommter har jeg ikke, så det er et rigtigt dejligt tilbud, som jeg meget gerne vil takke ja-tak til. Jeg sender dig lige en besked :-)

   Slet
 3. Skønne gule sager - den er sjov, den lille spejlæg, den kendte jeg heller ikke. Vil helt sikkert gøre sig godt i selskab med den gulbrogede benved, som jo også ser vildt flot ud i lang tid.

  Nyd din 2. pinsedag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kendte heller ikke spejlæg førend sidste år, hvor mine forældre forærrede mig nogle planter. Efter sigende er det planter, som er gået i arv i slægten - herligt :-)
   Den gule benved er ikke så stor endnu, men jeg kan se, at den er godt på vej. Og den står rigtig fin sammen med spejlæggene og den gule lærkespore.

   Slet
 4. Hej Susanne Dejlige billeder.den gule spejlæg kender jeg slet ikke,men sød er den.God 2.pinsedag Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og tak i lige måde :-) Enig, jeg synes også spejlæggene er rigtig søde.

   Slet
 5. Dejlige gule blomster. De søde spejlæg blomster kender jeg heller ikke.

  Nyd 2. pinsedag :-)

  SvarSlet
 6. Skønt med gule blomster og ved! De er yndige, dine spejlæg men jeg kender dem heller ikke.
  De grøn/ gule lærkesporer er spændende og alletiders til skyggen hvor de lyser op.
  Tulipanerne er smukke og dejligt at de kan forvandle sig og overraske :-))

  SvarSlet
 7. Hvor er dine tulipaner på dit sidste billede dog smukke.
  Jeg har også spejlæg i haven. Jeg har haft dem i flere år.De er så smukke. Tak for det latinske navn Limmanthes douglasii. Det kendte jeg ikke.
  Ha` en god 2. Pinsedag.

  SvarSlet
 8. Hvor er de bare skønne dine spejlæg :0) Kørte forbi en have i dag hvor der under nogle store graner stod et væld af de gule skovvalmuer - et drømmedejligt syn lige som billedrne hos dig ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Havde for år tilbage også spejlæg i min have men de desværre gået til, så overvejer da om jeg skal anskaffe mig den igen.

  SvarSlet
 10. Hej... og tak for kik 8-)
  Har aldrig hørt om denne "Spejlæg" før, men hvad er det for en sort.. Erantis, Annemone ??? eller ??? Og er der nogen der ved hvor man kan købe dem.

  Tak og hilsen
  en anden blomster glad Susanne :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.