Gå videre til hovedindholdet

Sammensætninger

Nu er det jo heller ikke sådan, at det hele er skidt i mine bede. Heldigvis har jeg også bede hvor farverne spiller godt sammen. Jeg ved, at I har set bedet her før, men nu er de gule tulipaner 'Garant' sprunget ud og det hele står så fint sammen med de orange tulipaner 'Orange Emperor', den gule gemserod og den gule lærkespore.


I husbedet er er også et par gode sammensætninger. Den nærmest neon-gule påskelilje 'Lemon Glow' står her sammen med den røde acer, som er ved at springe ud - ferske farver, men jeg synes om dem sammen. Senere overtager den lyserøde pileurt, som også står rigtig fin til acerens mørke løv.


I husbedet er der også en del selvsåede judaspenge. Sammen med bergeniaens blomster giver de et fint modspil til de lyse påskeliljer 'Mount Hood' og 'White Lion'. Og det grønne frodige løv med de runde former fra de selvsåede akelejer giver et fint fyld mellem blomsterne.


Husbedet har jeg arbejdet meget med i det sidste par år, så det bliver spændende at se, hvordan det tager sig ud i løbet af sæsonen.

Og hvor er det dejligt, at der er så meget grøde i det hele nu - det hæver humørbarometret væsentligt.

Kommentarer

 1. Flotte bilder av fine, vårlige bed! Våren har nok ikke kommet like langt i min trädgård, men jeg nyter den like fullt! ;-)
  Ha en fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen der er jo intet så skønt som forventningen om forår og forårstiden - så kan godt forstå, at du nyder det :-)

   Slet
 2. Flotte billeder. Jeg er helt vild billedet af den røde acer og påskeliljerne. Rigtig god farvekombination.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den kombination har jeg også glædet mig til at se i år igen. Men det er lige på et hængende hår. Synes aceren sprang ud tidligere sidste år. Men den nåede det heldigvis, mens påskeliljerne er her :)

   Slet
 3. Et skønt, skønt forårsbed på en næsten sommerdag :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en sk... god kombination i dag - vi vil have mere af det :)
   Du ønskes også en dejlig 'sommer-aften' :-)

   Slet
 4. Ja dette her ser meget bedre ud :o) mine gule tulipaner er også lige sprunget ud, jeg ved ikke hvad de hedder, men de ligner dine, så det er nok de samme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det kan være, at det er de samme og jeg kan nu meget godt lide dem :-)

   Slet
 5. Det ser til gengæld meget flot og lækkert ud. Du er god til de farvekombinationer med mørk og lys. Godt at din acer nåede det inden påskeliljerne afblomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Havde faktisk en drøm om, at bedet senere skulle være mørkt løv med lyserøde blomster. Det er det ikke helt blevet til endnu, men det kan være, at det kommer :-) Ja, er meget glad for, at aceren nåede det :)

   Slet
 6. Ja det ser forrygende ud - billedet med de lyse påskeliljer er i særklasse!
  Flot - flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Havde også glædet mig til at se kombinationen igen, så var glad for, at aceren nåede det inden påskeliljerne takkede af :)

   Slet
 7. Smukke blomster.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 8. Jeg tilslutter mig koret, Susanne. De påskeliljer og den acer er lige i skabet. Wauww!!

  SvarSlet
 9. Mange tak - er også selv glad for dem sammen :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…