Gå videre til hovedindholdet

Sammensætninger

Nu er det jo heller ikke sådan, at det hele er skidt i mine bede. Heldigvis har jeg også bede hvor farverne spiller godt sammen. Jeg ved, at I har set bedet her før, men nu er de gule tulipaner 'Garant' sprunget ud og det hele står så fint sammen med de orange tulipaner 'Orange Emperor', den gule gemserod og den gule lærkespore.


I husbedet er er også et par gode sammensætninger. Den nærmest neon-gule påskelilje 'Lemon Glow' står her sammen med den røde acer, som er ved at springe ud - ferske farver, men jeg synes om dem sammen. Senere overtager den lyserøde pileurt, som også står rigtig fin til acerens mørke løv.


I husbedet er der også en del selvsåede judaspenge. Sammen med bergeniaens blomster giver de et fint modspil til de lyse påskeliljer 'Mount Hood' og 'White Lion'. Og det grønne frodige løv med de runde former fra de selvsåede akelejer giver et fint fyld mellem blomsterne.


Husbedet har jeg arbejdet meget med i det sidste par år, så det bliver spændende at se, hvordan det tager sig ud i løbet af sæsonen.

Og hvor er det dejligt, at der er så meget grøde i det hele nu - det hæver humørbarometret væsentligt.

Kommentarer

 1. Flotte bilder av fine, vårlige bed! Våren har nok ikke kommet like langt i min trädgård, men jeg nyter den like fullt! ;-)
  Ha en fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen der er jo intet så skønt som forventningen om forår og forårstiden - så kan godt forstå, at du nyder det :-)

   Slet
 2. Flotte billeder. Jeg er helt vild billedet af den røde acer og påskeliljerne. Rigtig god farvekombination.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den kombination har jeg også glædet mig til at se i år igen. Men det er lige på et hængende hår. Synes aceren sprang ud tidligere sidste år. Men den nåede det heldigvis, mens påskeliljerne er her :)

   Slet
 3. Et skønt, skønt forårsbed på en næsten sommerdag :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en sk... god kombination i dag - vi vil have mere af det :)
   Du ønskes også en dejlig 'sommer-aften' :-)

   Slet
 4. Ja dette her ser meget bedre ud :o) mine gule tulipaner er også lige sprunget ud, jeg ved ikke hvad de hedder, men de ligner dine, så det er nok de samme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det kan være, at det er de samme og jeg kan nu meget godt lide dem :-)

   Slet
 5. Det ser til gengæld meget flot og lækkert ud. Du er god til de farvekombinationer med mørk og lys. Godt at din acer nåede det inden påskeliljerne afblomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Havde faktisk en drøm om, at bedet senere skulle være mørkt løv med lyserøde blomster. Det er det ikke helt blevet til endnu, men det kan være, at det kommer :-) Ja, er meget glad for, at aceren nåede det :)

   Slet
 6. Ja det ser forrygende ud - billedet med de lyse påskeliljer er i særklasse!
  Flot - flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Havde også glædet mig til at se kombinationen igen, så var glad for, at aceren nåede det inden påskeliljerne takkede af :)

   Slet
 7. Smukke blomster.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 8. Jeg tilslutter mig koret, Susanne. De påskeliljer og den acer er lige i skabet. Wauww!!

  SvarSlet
 9. Mange tak - er også selv glad for dem sammen :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.