Gå videre til hovedindholdet

Sammensætninger

Nu er det jo heller ikke sådan, at det hele er skidt i mine bede. Heldigvis har jeg også bede hvor farverne spiller godt sammen. Jeg ved, at I har set bedet her før, men nu er de gule tulipaner 'Garant' sprunget ud og det hele står så fint sammen med de orange tulipaner 'Orange Emperor', den gule gemserod og den gule lærkespore.


























I husbedet er er også et par gode sammensætninger. Den nærmest neon-gule påskelilje 'Lemon Glow' står her sammen med den røde acer, som er ved at springe ud - ferske farver, men jeg synes om dem sammen. Senere overtager den lyserøde pileurt, som også står rigtig fin til acerens mørke løv.


























I husbedet er der også en del selvsåede judaspenge. Sammen med bergeniaens blomster giver de et fint modspil til de lyse påskeliljer 'Mount Hood' og 'White Lion'. Og det grønne frodige løv med de runde former fra de selvsåede akelejer giver et fint fyld mellem blomsterne.


Husbedet har jeg arbejdet meget med i det sidste par år, så det bliver spændende at se, hvordan det tager sig ud i løbet af sæsonen.

Og hvor er det dejligt, at der er så meget grøde i det hele nu - det hæver humørbarometret væsentligt.

Kommentarer

  1. Flotte bilder av fine, vårlige bed! Våren har nok ikke kommet like langt i min trädgård, men jeg nyter den like fullt! ;-)
    Ha en fin dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen der er jo intet så skønt som forventningen om forår og forårstiden - så kan godt forstå, at du nyder det :-)

      Slet
  2. Flotte billeder. Jeg er helt vild billedet af den røde acer og påskeliljerne. Rigtig god farvekombination.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja den kombination har jeg også glædet mig til at se i år igen. Men det er lige på et hængende hår. Synes aceren sprang ud tidligere sidste år. Men den nåede det heldigvis, mens påskeliljerne er her :)

      Slet
  3. Et skønt, skønt forårsbed på en næsten sommerdag :-)

    Ha´en god aften
    Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en sk... god kombination i dag - vi vil have mere af det :)
      Du ønskes også en dejlig 'sommer-aften' :-)

      Slet
  4. Ja dette her ser meget bedre ud :o) mine gule tulipaner er også lige sprunget ud, jeg ved ikke hvad de hedder, men de ligner dine, så det er nok de samme.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Det kan være, at det er de samme og jeg kan nu meget godt lide dem :-)

      Slet
  5. Det ser til gengæld meget flot og lækkert ud. Du er god til de farvekombinationer med mørk og lys. Godt at din acer nåede det inden påskeliljerne afblomstrer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Havde faktisk en drøm om, at bedet senere skulle være mørkt løv med lyserøde blomster. Det er det ikke helt blevet til endnu, men det kan være, at det kommer :-) Ja, er meget glad for, at aceren nåede det :)

      Slet
  6. Ja det ser forrygende ud - billedet med de lyse påskeliljer er i særklasse!
    Flot - flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-) Havde også glædet mig til at se kombinationen igen, så var glad for, at aceren nåede det inden påskeliljerne takkede af :)

      Slet
  7. Smukke blomster.
    Hvor ser det godt ud.
    Tak for kigget.

    SvarSlet
  8. Jeg tilslutter mig koret, Susanne. De påskeliljer og den acer er lige i skabet. Wauww!!

    SvarSlet
  9. Mange tak - er også selv glad for dem sammen :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad