Gå videre til hovedindholdet

På bloggerbesøg og nye planter

Vi har været i Jylland her i Kr. Himmelfartsferien. Blandt andet har vi været til konfirmation hos min søde niece. Jeg fik æren af at tage billeder af konfirmandinden og familie. Og med en smuk konfirmandinde,  gamle æbletræer og en havegal amatør-fotograf, så var det en let sag at få taget nogle dejlige billeder. Jeg har ikke spurgt om lov til at vise nogle af dem, så ...

Vi boede hos mine forældre og selvfølgelige var der lige et par planter jeg fik tiltusket mig. Tæt på hvor de bor, er der et gartneri, som opkøber småpartier af blomster/planter og det er en fast punkt på dagsordenen, at vi må der forbi. Ja, selvfølgelig kom der planter med hjem.

Senere kørte vi til Viborg til svigerforældrene. Også de havde noget, som jeg kunne få med hjem.

Men turens største have-oplevelse var dog besøget hos Dorthe Solhat. Jeg blev i efteråret inviteret til at se hendes have til foråret, når jeg igen besøgte svigerforældrene. Så derfor havde vi aftalt, at jeg skulle kigge forbi i dag, hvor det passede os begge.


Herligt at vi kunne holde et mini-blogger-træf, nu igen af os havde mulighed for at deltage i det dejlige blogger-træf på Samsø. Det var et rigtigt hyggeligt besøg og snakken gik omkring have mm.

Dorthe har en rigtig dejlig have med mange forskellige skønne planter og mange hyggelige 'haverum'. Jeg blev meget inspireret til at dele haven meget mere op med stolper og rionet til ex. klematis.

Tusind tak for din gæstfrihed Dorthe - det var en superdejlig oplevelse hos dig og din søde datter :-)


Hvor er det godt, at vi har en bil med et stort bagagerum - eller ville det ikke have været muligt at have plads til alle disse dejlige planter fra de søde givere:

Mor og far; bjørnetidsel og nellikerod
Gartneren; staudesalvie, gulbladet alunrod (heuchera amercana p... - kan ikke huske efternavnet), flittighans, bacoba, lobelia, porrer
Svigermor og svigerfar; liljekonval
Dorthe Solhat; solhat (echinacea palida + én Dorthe har taget frø fra egne solhatte og sået), akeleje (chocolat soldier), verbena, sommeranemone

Kommentarer

  1. Herligt at der også kan laves den slags små private havetræf, hvor er det bare en guldgrube af venskaber der opstår her i blogland. Skønne ting du har fået fyldt i bagagerummet :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har fuldstændig ret i, at det er en guldbrube - utroligt dejligt, at vi kan nørde så meget med så mange dejlige mennesker om noget så dejligt :-)

      Slet
  2. Ja - planter fylder ofte op i bilen - godt vi har stationcar!
    Det er så hyggeligt at få planter fra andres haver og så tænker man jo tit på giverne når man passerer planten.
    Jeg kan godt forestille mig at det har været spændende og hyggeligt at være på besøg hos Dorte Solhat.
    Er der mon plads i bedene eller skal der udvides :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi har helidigvis også et stort baggagerum :-) Og planter med historie kan man bestemt ikke sige nej til.
      Du har ret - det var en rigtig dejlig oplevelse hos Dorthe.
      Jeg har stadig plads i stakitbedene, så det var dejligt at få lidt fyldt deri - og der er plads til mere :-)

      Slet
  3. Dejlig ferie du havde der, og skønne planter du fik med hjem, ja vores familier må nok vende sig til at bagage pladsen bliver fyldt godt op af planter når vi kommer rundt.

    Hilsen Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en rigtig dejlig ferie. Og ja, jeg tror efterhånden min familie har fundet ud af det - ihvertfald var kommentaren, da sviger spurgte om vi kunne have flere; "Susanne kan altid have plads til en plante med jord". Og så var den sag jo ligesom afgjort og der kom et par mere med i bagagerummet :-)

      Slet
  4. Godt I fik jeres eget lille blogtræf og hyggelig havesnak.
    Og sikke en masse planter, du fik med hjem :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var rigtig dejligt med det lille miniblogtræf hos Dorthe :-) Kunne også forstå, at I havde et rigtigt dejligt blogtræf - ærgerligt at jeg ikke kunne få det til at passe ind.
      Det er skønne planter alle sammen :-)

      Slet
  5. Genialt at lave sit eget lille minitræf, når i nu ikke kunne mødes med os andre. Det siger lidt om, hvor nørdede vi egentlig er. :) Sådan på den rigtig gode måde.

    Dejlig fangst, du havde med hjem i bagagerummet. Man sidder jo gerne med kufferten på skødet uden at kny, når der er dejligheder, der fylder bagtil. Hvis du forstår hvad jeg mener. ;))

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi er rigtig dejlige og søde nørdede havetosser - på den rigtig gode måde :-)
      Jeg ved helt hvad du mener - men heldigvis har vi et stort bagagerum, så ... Men planter må der være plads til ;-)

      Slet
  6. Ah, hvor lyder det bare hyggeligt det hele, men da især besøget hos Dorthe Solhat :-)
    Og sikke en høst du fik med dig hjem, wow, og det er lækre sager kan jeg læse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det var også rigtigt hygggeligt hos Dorthe og Maria. Og en dejlig oplevelse at se hendes dejlige have :-)
      Det var rigtig lækre sager, som jeg glæder mig til at se i blomst :-)

      Slet
  7. Ja, man kan altid bruge én enkelt plante til og så er det godt med et stort bagagerum. Det var nogle dejlige planter du fik med dig hjem og det er så hyggeligt at tænke på giverene når man går sin haverunde.
    Det lyder som en skøn weekend og som et hyggeligt besøg hos Dorthe:o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg elsker planter med historie og du har ret - det er rigtig hyggeligt, at tænke på giveren, når man ser planterne :-)
      En rigtig dejlig weekend og en skøn afslutning på den hos Dorthe :-)

      Slet
  8. .....det var virkelig så lidt søde - du er altid velkommen ;0)Jeg skal "hilse hende damen fra Maria" - hun syntes lige som jeg at det var smadder hyggeligt og en gentagelse værdigt. Siden du tog afsted er det gået slag i slag.....og sådan fortsætter ugen - så week-enden er udset til at plante dine skønheder ud i :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hun var så sød og interesseret - du må endelige hilse igen :-) Mange tak - det kan være jeg tager dig på ordet :-)
      Øv, at du først får tid til haven igen i den kommende weekend for med vejret de kommende dage, er det ærgerligt ikke at kunne komme derud. Men så bliver det selvfølgelig ekstra dejligt, når det så bliver weekend.

      Slet
  9. Hvor hyggeligt ... altid fedt at blive inspireret og få nye ideeer ;0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var superfedt både at møde Dorthe og se hendes dejlige have :-)

      Slet
  10. Dejligt med jeres lille miniblogtræf, når nu ikke I kunne komme med til Samsø. Men Dorthes have er ganske bestemt også et besøg værd og et sted hvor man godt kan fordybe sig. Tillykke med de dejlige planter :)

    Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, herligt at vi så kunne holde vores egen lille miniblogtræf :-) Dorthes have er helt bestemt et besøg værd - der er så små rum at fordybe sig i med masser af skønne planter og detaljer :0)

      Slet
  11. Lyder til at være en helt fantastisk weekend. Krydret med det dejlige vejr! ;O)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad