Gå videre til hovedindholdet

På bloggerbesøg og nye planter

Vi har været i Jylland her i Kr. Himmelfartsferien. Blandt andet har vi været til konfirmation hos min søde niece. Jeg fik æren af at tage billeder af konfirmandinden og familie. Og med en smuk konfirmandinde,  gamle æbletræer og en havegal amatør-fotograf, så var det en let sag at få taget nogle dejlige billeder. Jeg har ikke spurgt om lov til at vise nogle af dem, så ...

Vi boede hos mine forældre og selvfølgelige var der lige et par planter jeg fik tiltusket mig. Tæt på hvor de bor, er der et gartneri, som opkøber småpartier af blomster/planter og det er en fast punkt på dagsordenen, at vi må der forbi. Ja, selvfølgelig kom der planter med hjem.

Senere kørte vi til Viborg til svigerforældrene. Også de havde noget, som jeg kunne få med hjem.

Men turens største have-oplevelse var dog besøget hos Dorthe Solhat. Jeg blev i efteråret inviteret til at se hendes have til foråret, når jeg igen besøgte svigerforældrene. Så derfor havde vi aftalt, at jeg skulle kigge forbi i dag, hvor det passede os begge.


Herligt at vi kunne holde et mini-blogger-træf, nu igen af os havde mulighed for at deltage i det dejlige blogger-træf på Samsø. Det var et rigtigt hyggeligt besøg og snakken gik omkring have mm.

Dorthe har en rigtig dejlig have med mange forskellige skønne planter og mange hyggelige 'haverum'. Jeg blev meget inspireret til at dele haven meget mere op med stolper og rionet til ex. klematis.

Tusind tak for din gæstfrihed Dorthe - det var en superdejlig oplevelse hos dig og din søde datter :-)


Hvor er det godt, at vi har en bil med et stort bagagerum - eller ville det ikke have været muligt at have plads til alle disse dejlige planter fra de søde givere:

Mor og far; bjørnetidsel og nellikerod
Gartneren; staudesalvie, gulbladet alunrod (heuchera amercana p... - kan ikke huske efternavnet), flittighans, bacoba, lobelia, porrer
Svigermor og svigerfar; liljekonval
Dorthe Solhat; solhat (echinacea palida + én Dorthe har taget frø fra egne solhatte og sået), akeleje (chocolat soldier), verbena, sommeranemone

Kommentarer

 1. Herligt at der også kan laves den slags små private havetræf, hvor er det bare en guldgrube af venskaber der opstår her i blogland. Skønne ting du har fået fyldt i bagagerummet :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret i, at det er en guldbrube - utroligt dejligt, at vi kan nørde så meget med så mange dejlige mennesker om noget så dejligt :-)

   Slet
 2. Ja - planter fylder ofte op i bilen - godt vi har stationcar!
  Det er så hyggeligt at få planter fra andres haver og så tænker man jo tit på giverne når man passerer planten.
  Jeg kan godt forestille mig at det har været spændende og hyggeligt at være på besøg hos Dorte Solhat.
  Er der mon plads i bedene eller skal der udvides :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har helidigvis også et stort baggagerum :-) Og planter med historie kan man bestemt ikke sige nej til.
   Du har ret - det var en rigtig dejlig oplevelse hos Dorthe.
   Jeg har stadig plads i stakitbedene, så det var dejligt at få lidt fyldt deri - og der er plads til mere :-)

   Slet
 3. Dejlig ferie du havde der, og skønne planter du fik med hjem, ja vores familier må nok vende sig til at bagage pladsen bliver fyldt godt op af planter når vi kommer rundt.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig dejlig ferie. Og ja, jeg tror efterhånden min familie har fundet ud af det - ihvertfald var kommentaren, da sviger spurgte om vi kunne have flere; "Susanne kan altid have plads til en plante med jord". Og så var den sag jo ligesom afgjort og der kom et par mere med i bagagerummet :-)

   Slet
 4. Godt I fik jeres eget lille blogtræf og hyggelig havesnak.
  Og sikke en masse planter, du fik med hjem :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig dejligt med det lille miniblogtræf hos Dorthe :-) Kunne også forstå, at I havde et rigtigt dejligt blogtræf - ærgerligt at jeg ikke kunne få det til at passe ind.
   Det er skønne planter alle sammen :-)

   Slet
 5. Genialt at lave sit eget lille minitræf, når i nu ikke kunne mødes med os andre. Det siger lidt om, hvor nørdede vi egentlig er. :) Sådan på den rigtig gode måde.

  Dejlig fangst, du havde med hjem i bagagerummet. Man sidder jo gerne med kufferten på skødet uden at kny, når der er dejligheder, der fylder bagtil. Hvis du forstår hvad jeg mener. ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi er rigtig dejlige og søde nørdede havetosser - på den rigtig gode måde :-)
   Jeg ved helt hvad du mener - men heldigvis har vi et stort bagagerum, så ... Men planter må der være plads til ;-)

   Slet
 6. Ah, hvor lyder det bare hyggeligt det hele, men da især besøget hos Dorthe Solhat :-)
  Og sikke en høst du fik med dig hjem, wow, og det er lækre sager kan jeg læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det var også rigtigt hygggeligt hos Dorthe og Maria. Og en dejlig oplevelse at se hendes dejlige have :-)
   Det var rigtig lækre sager, som jeg glæder mig til at se i blomst :-)

   Slet
 7. Ja, man kan altid bruge én enkelt plante til og så er det godt med et stort bagagerum. Det var nogle dejlige planter du fik med dig hjem og det er så hyggeligt at tænke på giverene når man går sin haverunde.
  Det lyder som en skøn weekend og som et hyggeligt besøg hos Dorthe:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker planter med historie og du har ret - det er rigtig hyggeligt, at tænke på giveren, når man ser planterne :-)
   En rigtig dejlig weekend og en skøn afslutning på den hos Dorthe :-)

   Slet
 8. .....det var virkelig så lidt søde - du er altid velkommen ;0)Jeg skal "hilse hende damen fra Maria" - hun syntes lige som jeg at det var smadder hyggeligt og en gentagelse værdigt. Siden du tog afsted er det gået slag i slag.....og sådan fortsætter ugen - så week-enden er udset til at plante dine skønheder ud i :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun var så sød og interesseret - du må endelige hilse igen :-) Mange tak - det kan være jeg tager dig på ordet :-)
   Øv, at du først får tid til haven igen i den kommende weekend for med vejret de kommende dage, er det ærgerligt ikke at kunne komme derud. Men så bliver det selvfølgelig ekstra dejligt, når det så bliver weekend.

   Slet
 9. Hvor hyggeligt ... altid fedt at blive inspireret og få nye ideeer ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var superfedt både at møde Dorthe og se hendes dejlige have :-)

   Slet
 10. Dejligt med jeres lille miniblogtræf, når nu ikke I kunne komme med til Samsø. Men Dorthes have er ganske bestemt også et besøg værd og et sted hvor man godt kan fordybe sig. Tillykke med de dejlige planter :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, herligt at vi så kunne holde vores egen lille miniblogtræf :-) Dorthes have er helt bestemt et besøg værd - der er så små rum at fordybe sig i med masser af skønne planter og detaljer :0)

   Slet
 11. Lyder til at være en helt fantastisk weekend. Krydret med det dejlige vejr! ;O)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…