Gå videre til hovedindholdet

Lille status

De sidste par dage har jeg været i Finland - derfor stilheden på bloggen de sidste par dage. Jeg havde håbet på lidt forårsscenarier, men i Helsinki lå der stadig rester af sne og det havde sneet to gange i den forløbne uge. Ergoterapeuten som havde arrangeret kurset fortalte, at i hendes have var de første krokus ved at dukke op  i hullerne i den sidste sne, så de er blomstermæssigt én måned bagud i forhold til os. Og derfor heller ingen 'blomster-billeder' fra Finland.

Selvom det kun er to dage, at jeg har været væk, så var jeg alligevel spændt på at komme hjem for se, hvad der var sket i haven - for der sker jo så meget lige nu. Blandt andet så står magnolien på spring, men den er kun lige ved at folde sine smukke hvide blomster ud.


Istedet så er der et par påskeliljer som er sprunget ud. Her er det Narcissus 'Lemon Glow'. Utroligt så stor forskel der er fra år til år. Sidste år husker jeg, at den blomstrede samtidig med, at den røde acer - som den står sammen med - også havde udfoldet sit røde løv, hvilet iøvrigt var en smuk sammensætning. Aceren er ikke sprunget ud endnu, men måske når den det inden påskeliljen er afblomstrer.


Den første judapenge har vist kulør, dog kun med en enkelt blomst, men den er der ;-) Alle judaspenge i haven er selvsåere og de kommer lidt over det hele. Men hvad gør det. Der er endnu ikke så mange andre blomsterfarver de skal 'passe sammen med' og hvis den skulle 'genere', så er den nem at hive op. Men lige nu så får de alle lov til blomstre, hvor de har lyst. 

Nu ligger der en lang, ubrugt weekend foran mig, som er helliget forældrebesøg og havearbejde. Det bliver skønt at komme i haven igen og få rykket - for det er jeg sikker på, at det gør med de to flittige mennesker, som gerne vil lægge lidt kræfter i min have.


Jeg  håber, at vi kan få fyldt jord i nogle af højbedene, så jeg kan begynde at så lidt blandt andet salat og radisser. Og kartoflerne, som stadig står i drivhuset, trænger til at komme ud i bedene inden de sprænger mælkekartonerne.

Ha' en dejlig weekend

Kommentarer

 1. Velkommen tilbage til foråret :-)
  Det lyder da som om, det bliver en rigtig hyggelig weekend.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg er også sikker på, at det bliver en dejlig weekend :-)

   Slet
 2. Hej Susanne
  Sikke fine dine kartofler bliver i mælkekartonerne. Mine skyder lidt mere forsigtigt op af jorden, men de står jo også udenfor. Jeg håber at vise billeder af dem snarest, men lige nu har jeg søgt ly indendøre, mens regnen plasker ned.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se, om de kartofler, som har groet i mælkekartoner, giver tidligere eller flere kartofler end de andre, som er plantet direkte i jorden. Vi kan nok ikke sammenligne med dine, men jeg har jo heldigvis tre forskellige metoder med de samme kartofler sat til spirring samme tid.

   Slet
 3. Ja hold da op med kartofler, det skal nok blive en god kartoffelsæson hos dig!
  Tænk at det er så koldt i Finland i forhold til os, det tænker man ikke over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, at det har kunnet betale sig, at sætte dem i mælkekartoner. Men det finder jeg jo ud af senere :-)
   Jeg var også temmelig forundret over, at der endnu lå sne i Finland. Jeg lagde også mærke til, at birketræer og graner var høje og tynde ift. vores - de må søge opad efter lyset.

   Slet
 4. Skøn påskelilje, velkommen tilbage til blomsterne, der sker meget på 2 dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - der er sket meget på to dage (og det var skønt at komme hjem til haven igen :-)

   Slet
 5. Hvor er de fine dine påskeliljer, skøn farve. Jeg må vist hellere lige få skrevet navnet ned, på den hurtigt voksende ønskeliste, i får da godt nok tidlige kartofler i år tror jeg ;o) god arbejsweekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, påskeliljen er rigtig fin og lever fint op til navnet; 'Lemon Glow' - den er nærmest neonfarvet og den lyser fint op :-)
   Jeg håber, at det bliver tidlige kartofler - mums det bliver godt :-)

   Slet
 6. Flotte kartofler, man bliver helt lækkersulten efter en ny-kartoffelmad med purløg.... vores er blevet lagt direkte i haven - i søndags, så det varer nok noget før vi har kartofler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bare tanken om en kartoffelmad får tænderne til at løbe i vand, mums :-) Jeg er meget spændt på at se, om det i virkeligheden giver en tidligere høst. Jeg kommer helt sikkert med en melding senere :)

   Slet
 7. Det er en rigtig smuksak din påskelilje :o)
  Og sikke frodige kartoffelplanter... de ser ud til at ha det rigtig godt :o)
  Rigtig go fornøjelse i haven i weekenden...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, påskeliljen er skøn og ikke helt almindelig. Og det er kartoffelplanterne også :-)
   Mange tak - vi er allerede rigtig godt igang :)

   Slet
 8. Hvor er den skøn, din 'Lemon Glow'. Den minder mig om citronfromage :-) Den røg på ønskelisten, for jeg er vild med den farve.
  God arbejdslyst med dine hjælpere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Påskeliljer som citronfromage og pæoner som vanilleis med jordbærsyltetøj - helt poetisk :-)
   Påskeliljen er rigitg fin og ikke helt almindelig.
   Mange tak - det går altså noget hurtigere og er sjovere, når man er flere til at klare det tunge :)

   Slet
 9. Velkommen hjem igen.
  Hvor ser dine kartofler godt ud.
  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.