Gå videre til hovedindholdet

Gule forårsblomster

Den første gule tulipan er sprunget ud i det gule bed i forhaven. Og der er mange flere på vej både af denne og flere andre. 


I det gule bed er en anden løgplante tæt på at springe ud. En løgplante, som jeg er noget ambivalent overfor. På den ene side er den rigtig smuk og det er fantastisk så hurtigt den skyder op af jorden. 


På den anden side så har den en ret så fæl lugt. For eksempel var jeg på en gåtur, da jeg var på Langeland for en lille måneds tiden siden. Og på lang afstand opfangede min næse en duft, som jeg straks forbandt med kejserkroner. Og ganske rigtigt så fandt jeg længere henne på min tur en have med en masse grønne spir, som var kejserkroner på op af jorden.  


Den gule aurikel er også sprunget ud, men den står i min nuværende "plantebørnehave". Det er en klump, som jeg har fået med fra mine forældres have. De har stået i "plante-børnehaven" siden efteråret, idet jeg kendte deres farve. Men det gør jeg nu, så de skal selvfølgelig deles og flyttes ud i mit gule forhavebed.

Kommentarer

 1. Jeg var slet ikke klar over, at kejserkroner lugteder. Det må jeg prøve at lægge mærke til, hvis jeg skulle komme forbi nogen en dag - jeg har dem ikke selv.
  Skønt, at det nu er ved at være tulipantid :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Din gule tulipan er smuk.
  Vores kejsekrone springer også snart ud. Jeg har slet ikke lagt mærke til at den dufter.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 3. Det siges jo også at kejserkroner kan holde muldvarpe væk... det må da være på grund af deres lugt :o)
  Jeg har dem ikke selv så kender ikke lugten, men jeg synes det er en smuk plante :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Jeg ved godt hvad du mener med lugten af Kejserkroner :-) Men jeg er lidt underlig tror jeg, for jeg synes nu ikke at de lugter grimt, bare specielt. Jeg har kun de knaldorange (endnu) men de er også tæt på at springe ud nu.
  Hvor er det en skøn lille gul primula, den er perfekt til dit gule bed :-)

  SvarSlet
 5. Ja dem er jeg heller ikke glad for på grund af lugten - jeg havde dem fra min datter og så hev jeg dem op...men nu kan jeg se, at de må have sået sig selv med sideløg måske, for nu har jeg dem igen. Hmmm nu ser jeg om de skal blive.

  SvarSlet
 6. Jeg anede heller ikke, at kejserkrone lugter. Jeg har dem ikke selv, men jeg må lige tjekke naboens i morgen ;-)
  I øvrigt en smuk gul farve på tulipanen.

  SvarSlet
 7. Skønt med tulipaner :) For mig er de lidt dronningerne af løgvæksterne. Kejserkroner er flotte, men jeg har dem ikke, mere fordi jeg vist ikke er "nået dertil" endnu. Min mand vil så gerne have dem, så vi må have dem på indkøbslisten til efteråret.

  Sød lille primula, en ægte forårsblomst.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 8. Jeg har kejserkroner, men har endnu ikke været generet af lugten. De var her, da vi flyttede ind. Vi har lagt meget jord ovenpå dem, men det har ikke forhindret dem i at komme op, til gengæld har de ikke blomstret siden.
  Min første tulipan er kommet i dag :o)

  SvarSlet
 9. Jeg er vild med duften fra kejserkroner - den er mere speciel end fæl, syntes jeg. Den lille gule primula veris har jeg lige importeret til haven :o) Den er meget yndig.

  SvarSlet
 10. Hej. Jeg kender ikke rigtig så meget til kejserkroner, men synes de er ret flotte. Din gule tulipan og primulaen har de helt rigtige farver. Det ser godt ud.

  SvarSlet
 11. Et modigt bed, men utvivlsomt flot! Nu blev jeg lige mindet om, at jeg da også vil have nogle aurikler. Din gule er så fin!

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.