Gå videre til hovedindholdet

Gule forårsblomster

Den første gule tulipan er sprunget ud i det gule bed i forhaven. Og der er mange flere på vej både af denne og flere andre. 


I det gule bed er en anden løgplante tæt på at springe ud. En løgplante, som jeg er noget ambivalent overfor. På den ene side er den rigtig smuk og det er fantastisk så hurtigt den skyder op af jorden. 


På den anden side så har den en ret så fæl lugt. For eksempel var jeg på en gåtur, da jeg var på Langeland for en lille måneds tiden siden. Og på lang afstand opfangede min næse en duft, som jeg straks forbandt med kejserkroner. Og ganske rigtigt så fandt jeg længere henne på min tur en have med en masse grønne spir, som var kejserkroner på op af jorden.  


Den gule aurikel er også sprunget ud, men den står i min nuværende "plantebørnehave". Det er en klump, som jeg har fået med fra mine forældres have. De har stået i "plante-børnehaven" siden efteråret, idet jeg kendte deres farve. Men det gør jeg nu, så de skal selvfølgelig deles og flyttes ud i mit gule forhavebed.

Kommentarer

 1. Jeg var slet ikke klar over, at kejserkroner lugteder. Det må jeg prøve at lægge mærke til, hvis jeg skulle komme forbi nogen en dag - jeg har dem ikke selv.
  Skønt, at det nu er ved at være tulipantid :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Din gule tulipan er smuk.
  Vores kejsekrone springer også snart ud. Jeg har slet ikke lagt mærke til at den dufter.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 3. Det siges jo også at kejserkroner kan holde muldvarpe væk... det må da være på grund af deres lugt :o)
  Jeg har dem ikke selv så kender ikke lugten, men jeg synes det er en smuk plante :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Jeg ved godt hvad du mener med lugten af Kejserkroner :-) Men jeg er lidt underlig tror jeg, for jeg synes nu ikke at de lugter grimt, bare specielt. Jeg har kun de knaldorange (endnu) men de er også tæt på at springe ud nu.
  Hvor er det en skøn lille gul primula, den er perfekt til dit gule bed :-)

  SvarSlet
 5. Ja dem er jeg heller ikke glad for på grund af lugten - jeg havde dem fra min datter og så hev jeg dem op...men nu kan jeg se, at de må have sået sig selv med sideløg måske, for nu har jeg dem igen. Hmmm nu ser jeg om de skal blive.

  SvarSlet
 6. Jeg anede heller ikke, at kejserkrone lugter. Jeg har dem ikke selv, men jeg må lige tjekke naboens i morgen ;-)
  I øvrigt en smuk gul farve på tulipanen.

  SvarSlet
 7. Skønt med tulipaner :) For mig er de lidt dronningerne af løgvæksterne. Kejserkroner er flotte, men jeg har dem ikke, mere fordi jeg vist ikke er "nået dertil" endnu. Min mand vil så gerne have dem, så vi må have dem på indkøbslisten til efteråret.

  Sød lille primula, en ægte forårsblomst.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 8. Jeg har kejserkroner, men har endnu ikke været generet af lugten. De var her, da vi flyttede ind. Vi har lagt meget jord ovenpå dem, men det har ikke forhindret dem i at komme op, til gengæld har de ikke blomstret siden.
  Min første tulipan er kommet i dag :o)

  SvarSlet
 9. Jeg er vild med duften fra kejserkroner - den er mere speciel end fæl, syntes jeg. Den lille gule primula veris har jeg lige importeret til haven :o) Den er meget yndig.

  SvarSlet
 10. Hej. Jeg kender ikke rigtig så meget til kejserkroner, men synes de er ret flotte. Din gule tulipan og primulaen har de helt rigtige farver. Det ser godt ud.

  SvarSlet
 11. Et modigt bed, men utvivlsomt flot! Nu blev jeg lige mindet om, at jeg da også vil have nogle aurikler. Din gule er så fin!

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…