Gå videre til hovedindholdet

Gul forhave

Nu sker der meget i haven. Mange tulipaner blomstrer allerede og flere er på vej.

I forhaven, hvor jeg sidste år lavede et gult bed, er de første orange - det er så ikke gult, men synes de orange passer fint sammen med de gule - tulipaner er kommet rigtig godt i gang. Og foran de orange står de gule på spring til snart at vise farve.  


De orange tulipaner er 'Orange Emperor' og den gule i forgrunden er 'Garant' (en Darwin tulipan)

Den gule lærkespore har jeg tidligere lovprist for dens lange blomstringstid. Og dens blomstring starter nu og varer til langt hen i foråret.


Jeg har i flere år ønske mig en gemserod og sidste år lykkedes det mig, at få én til huse. Og selvom det var et par små planter, så kommer den alligevel med blomster i år. Her står den og gemmer sig bag én af tulipanerne.


Og så er der endnu en tulipan i bedet, som slet ikke har vist farve. Den har 4-6 knopper på hver stængel og hedder 'Antoinette'. Sådan en multiflora tulipan har jeg aldrig prøvet før, så den er jeg meget spændt på at se i blomst.

Kommentarer

  1. Tulipantiden er bare så skøn. Jeg er også hoppet med på den orange bølge, så jeg er helt vild med dine orange emperor :-)
    Men dit bed bliver helt sikkert også flot, når de gule springer ud. Jeg har også gule lærkesporer på listen. Den der temmelig lange ønskeliste ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes faktisk også, at 'orange emperor' er ret flot og nænner slet ikke at plukke af den til vasen.
      Gul lærkespore vil du helt sikkert ikke fortryde

      Slet
  2. Sidder og tænker over, hvorfor jeg egentlig ikke har gul lærkespore i min have. Jeg tror jeg har overset den blandt alle de planter, der trænger sig på for at få plads i haven. Og i virkeligheden er det jo planter som f.eks. lærkesporen der binder det hele sammen med det diskrete løv, flotte vækstform og lange blomstringstid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har fuldstændig ret ift. karakteristikken af den gule lærkespore - den vil jeg ihvertfald nødig undvære i haven og jeg lader den så sig selv. Måske der er små planter senere, som jeg kan dele ud af :-)

      Slet
  3. Tror du bliver glad for Antoinette, fik den sidste år og den står rigtig længe mens den skifter farve , i år er de længe igang med mest gult og lidt orange.
    Ja jeg tænkte også lidt på om man skulle prøve gul lærkespore, købte den blå sidste år, så et nyt bekendtskab for mig de lærkesporer.

    Hilsen Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. 'Antoinette' lyder som en dejlig tulipan - den vil jeg glæde mig til :-)
      Gør det - du vil blive glad for den :)

      Slet
  4. ......orange emperor er super lækker - satte den sidste år og blev positivt overrasket. I det tidlige forår måtte jeg så flytte den op i en krukke pga af vores lille byggeprojekt - det ser den ikke ud til at være særlig begejstret for - blomsterne er ikke særlig store :0)

    knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Øv hvor ærgerligt med 'orange emperor'. Men mon ikke bare det er i år, at den er fornæmet og vil tilgive dig næste år? Det håber jeg :-)

      Slet
  5. Antoinette ser spændende ud, glæder mig til at se den i blomst. Gul lærkespore kunne jeg også tænke mig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg glæder mig også til at se den i blomst - kan næsten slet ikke forestille mig hvordan den ser ud med flere hoveder på samme stilk.
      Det kan jeg godt forstå, den er jeg glad for :-)

      Slet
  6. Gode billeder.
    Dejlig tid hvor tulipanerne springer ud.
    Tak for kigget.
    Ha´en god søndag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er superskønt med alle de farverige tulipaner :-)

      Slet
  7. Hvor er den fin din Antoinette, det bliver sjovt at følge den. Gul lærkespore må da vist og på ønske listen ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det har du ret i - vil vise billeder af den senere :-)
      Gør det endeligt - dne vil ikke skuffe dig :)

      Slet
  8. Antoinette er da en fryd for øjet. Både fordi bladene er spraglede og også fordi den får mange blomstere på hver stilk. Flot!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de spraglede blade giver liv i beplantningen. Har gået og luret på det, om det kunne være rigtigt, men hovederne ser sunde ud, så sådan skal løvet heldigvis være. Jeg glæder mig til at blive fornøjet :-)

      Slet
  9. Hej. Jeg synes også Antionette er en lækkerbisken og håber du vil vise billeder, når den springer ud. Jeg kan forestille mig, at den er meget smuk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en aftale - du/I får billeder af den senere :-)

      Slet
  10. Hvor ser det fint ud.
    Dejlig lærkespore, sådan nogle, kunne jeg godt blive fristen af.
    God aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Det er forståeligt, for lærkespore er en dejlig staude :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad