Gå videre til hovedindholdet

Gul forhave

Nu sker der meget i haven. Mange tulipaner blomstrer allerede og flere er på vej.

I forhaven, hvor jeg sidste år lavede et gult bed, er de første orange - det er så ikke gult, men synes de orange passer fint sammen med de gule - tulipaner er kommet rigtig godt i gang. Og foran de orange står de gule på spring til snart at vise farve.  


De orange tulipaner er 'Orange Emperor' og den gule i forgrunden er 'Garant' (en Darwin tulipan)

Den gule lærkespore har jeg tidligere lovprist for dens lange blomstringstid. Og dens blomstring starter nu og varer til langt hen i foråret.


Jeg har i flere år ønske mig en gemserod og sidste år lykkedes det mig, at få én til huse. Og selvom det var et par små planter, så kommer den alligevel med blomster i år. Her står den og gemmer sig bag én af tulipanerne.


Og så er der endnu en tulipan i bedet, som slet ikke har vist farve. Den har 4-6 knopper på hver stængel og hedder 'Antoinette'. Sådan en multiflora tulipan har jeg aldrig prøvet før, så den er jeg meget spændt på at se i blomst.

Kommentarer

 1. Tulipantiden er bare så skøn. Jeg er også hoppet med på den orange bølge, så jeg er helt vild med dine orange emperor :-)
  Men dit bed bliver helt sikkert også flot, når de gule springer ud. Jeg har også gule lærkesporer på listen. Den der temmelig lange ønskeliste ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes faktisk også, at 'orange emperor' er ret flot og nænner slet ikke at plukke af den til vasen.
   Gul lærkespore vil du helt sikkert ikke fortryde

   Slet
 2. Sidder og tænker over, hvorfor jeg egentlig ikke har gul lærkespore i min have. Jeg tror jeg har overset den blandt alle de planter, der trænger sig på for at få plads i haven. Og i virkeligheden er det jo planter som f.eks. lærkesporen der binder det hele sammen med det diskrete løv, flotte vækstform og lange blomstringstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret ift. karakteristikken af den gule lærkespore - den vil jeg ihvertfald nødig undvære i haven og jeg lader den så sig selv. Måske der er små planter senere, som jeg kan dele ud af :-)

   Slet
 3. Tror du bliver glad for Antoinette, fik den sidste år og den står rigtig længe mens den skifter farve , i år er de længe igang med mest gult og lidt orange.
  Ja jeg tænkte også lidt på om man skulle prøve gul lærkespore, købte den blå sidste år, så et nyt bekendtskab for mig de lærkesporer.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Antoinette' lyder som en dejlig tulipan - den vil jeg glæde mig til :-)
   Gør det - du vil blive glad for den :)

   Slet
 4. ......orange emperor er super lækker - satte den sidste år og blev positivt overrasket. I det tidlige forår måtte jeg så flytte den op i en krukke pga af vores lille byggeprojekt - det ser den ikke ud til at være særlig begejstret for - blomsterne er ikke særlig store :0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv hvor ærgerligt med 'orange emperor'. Men mon ikke bare det er i år, at den er fornæmet og vil tilgive dig næste år? Det håber jeg :-)

   Slet
 5. Antoinette ser spændende ud, glæder mig til at se den i blomst. Gul lærkespore kunne jeg også tænke mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at se den i blomst - kan næsten slet ikke forestille mig hvordan den ser ud med flere hoveder på samme stilk.
   Det kan jeg godt forstå, den er jeg glad for :-)

   Slet
 6. Gode billeder.
  Dejlig tid hvor tulipanerne springer ud.
  Tak for kigget.
  Ha´en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er superskønt med alle de farverige tulipaner :-)

   Slet
 7. Hvor er den fin din Antoinette, det bliver sjovt at følge den. Gul lærkespore må da vist og på ønske listen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i - vil vise billeder af den senere :-)
   Gør det endeligt - dne vil ikke skuffe dig :)

   Slet
 8. Antoinette er da en fryd for øjet. Både fordi bladene er spraglede og også fordi den får mange blomstere på hver stilk. Flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de spraglede blade giver liv i beplantningen. Har gået og luret på det, om det kunne være rigtigt, men hovederne ser sunde ud, så sådan skal løvet heldigvis være. Jeg glæder mig til at blive fornøjet :-)

   Slet
 9. Hej. Jeg synes også Antionette er en lækkerbisken og håber du vil vise billeder, når den springer ud. Jeg kan forestille mig, at den er meget smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en aftale - du/I får billeder af den senere :-)

   Slet
 10. Hvor ser det fint ud.
  Dejlig lærkespore, sådan nogle, kunne jeg godt blive fristen af.
  God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er forståeligt, for lærkespore er en dejlig staude :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.