Gå videre til hovedindholdet

Fire højbede og drivhus blev klaret

Jeg var overbevist om, at det ville rykke i weekenden, når mine forældre kom på besøg. Jeg fik ret og som skrevet igår, så fik vi lavet en masse.

Sådan så urtehaven så ud, inden vi gik igang med skovl og trillebør.


Undervejs blev vi - som flere af I andre, som var i haven - overrumplet af en mega hagl- og regnbyge, som vi på et tidspunkt tvivlede på i det hele taget ville stoppe igen.

Men heldigvis så stoppede den heftige regn og min far og jeg kunne få det sidste jord i højebedene. Og vi knoklede og nåede at få fyldt de fire planlagte bede. Og så er der endda en bunke jord (ses i forgrunden), som kan fyldes i bedene ude i kanterne, når jeg få brædder sat på der.    


Samtidig med at vi kørte jord på bedene, så var min mor flittig med hakkejernet i bedene. Og ikke mindst  og som det tydeligt ses på det nederste billede, så fik hun vasket drivhuset. Så nu er det klar til at huse året tomater mm.

Det er så dejligt, at der sker noget i haven. Nogle af de tunge opgaver, som tager utrolig lang tid at lave, når man går selv, men som går meget hurtigere og nemmere, når man er flere om det, er udført.

Men det allervigtigste er, at det har været rigtig hyggeligt, at lave noget sammen med mine forældre - jeg nyder virkeligt vores tid sammen omkring sådanne aktiviteter. Så tusind tak til jer begge to :-)

Kommentarer

  1. Dejligt at nå noget. Når det så er i rigtig dejligt selskab er lykken gjort! ;O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været en rigtig skøn weekend på mange måder :-)

      Slet
  2. Hvor dejligt med så hjælpsomme forældre (det er mine nu også, men de bor i jylland)
    Haglbygen - ja den var godt nok voldsom.
    Jeg gik stædigt ude med spaden, indtil det gjorde for ondt med de kæmpe hagl, der nærmest bankede ned med 200 km i timen.
    Godt at i fik nået så meget, det ser skønt ud. Glæder mig til at se når bedene er plantet til.

    SvarSlet
    Svar
    1. De kan noget de jyder - mine er nemlig også fra Jylland :-)
      Haglbygen var rigtig voldsom og kan levende forstille mig, at de gjorde ondt. Vi tog os en dejlig kop kaffe istedet for at blive ud i uvejret.
      Jeg glæder mig også til at få bedene plantet til og håber, at det kan blive lige så smukt som jeg drømmer om :-)

      Slet
  3. Dejligt med hjælp fra aktive forældre, og jeg skal love for, at I fik lavet en masse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er så dejligt, at de er friske og holder sig igang. Ja jeg er også meget imponeret over, hvad de formår at få fra hånden :-)

      Slet
  4. Fine højbede. Det ser vel nok indbydende ud med al den bare jord.
    VH Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, al den bare jord giver mange muligheder - det bliver herligt at tage hul på tilplantningen.

      Slet
  5. Hvor er det blevet godt :-)
    Dejligt at dine forældre havde lyst til at give en hjælpende hånd med, og i samtidig kunne gå og hygge jer med hinanden :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-) Ja det er rigtig herligt, at vi hygger os samtidig med, at vi får noget fra hånden :-)

      Slet
  6. Hvor er du heldig... Sikke en masse i har nået, det er så godt med de jøjbede, det skal du nok blive glad for.

    Kh. Anne-Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi nåede meget mere end jeg kunne have nået selv på et par weekender - herligt :-)
      Tror også, at det bliver dejligt med højbedene og den luftige jord :)

      Slet
  7. Dejligt at man hjælper hinanden i familien. Det gør vi også hos os, det er dejligt at arbejde sammen og hjælpes ad!
    I nåede også en masse. Flot ser det ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er skønt, at vi kan hjælpe hinanden og så snakker man altså sammen på en helt anden måde, når der er en aktivitet indblandet :-)
      Mange tak - jeg er også godt tilfreds :)

      Slet
  8. hej susanne.tillykke med de nye højbede.dem skal du nok bliv glad for.
    dejligt med lidt havehjælp.altid hyggeligt når man er flere
    om arbejdet.V/H jette (mit lille gods)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - jeg er også ret sikker på, at jeg bliver glade for dem :-)
      Og du har ret i, at det er mere hyggeligt, når man er flere :)

      Slet
  9. Øj, det snerper kraftigt nu. Hvor skønt. Og super timing mht. At så.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det snerper ret meget, men det skulle det jo også gerne, for som du hentyder til, så er det ved at være på den tid, hvor der skal fyldes nogle frø i jorden :-)

      Slet
  10. Hej Susanne. Hvor ser det godt ud og hvor har I nået meget. Jeg kan godt forstå, at du er glad. Det er altid dejligt med hjælp og så er det hyggeligt at arbejde sammen om sådan et spændende projekt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - ja selvom vi har knoklet, så har det også været rigtig hyggeligt :-)

      Slet
  11. Hvor er du heldig. Da jeg stadig havde min mor kom hun også og lavede en masse i min have. Det ser godt ud. Jeg glæder mig også til tomater og agurker i mit nye drivhus.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er herligt at være sammen om fælles projekter og småsnakke - det må være dejlige minder at tænke på :)
      Det bliver dejligt, når vi igen kan høste i drivhuset :-)

      Slet
  12. Det var et ordentligt ryk - tillykke med det næsten færdige resultat, det ser bare godt ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. Det er ihvertfald det største arbejde, som er klaret nu. Det sidste bliver sjovt at få gjort færdigt, så det bliver et samlet område :-)

      Slet
  13. Hvor er det blevet flot og hvor er det dejligt når man tager sådan et kæmpespring. Nu er der så det sjove tilbage :o) God fornøjelse.

    SvarSlet
  14. Karina Carlsen (Lindelyst)24. april 2012 kl. 08.47

    Hej Susanne
    Hvor ser det godt ud :)
    Glæder mig til at se hvad du finder på at putte i bedene..
    Dejligt at man kan hjælpes ad og få gjort nogle ting..
    De bedste hilsener
    Karina

    SvarSlet
  15. Hvor ser det bare godt ud, og det lyder så hyggeligt, at gå der og hygge/arbejde med dine forældre. Hvor er jeg misundelig, på den gode måde selvfølgelig.
    Jeg kan godt forstå at du glæder dig til at komme til at rode i den lækre jord :-)
    Og hvis din mor elsker at vaske drivhuse, stiller jeg gerne mit til rådighed :-D

    SvarSlet
  16. Det ser vildt godt ud det I alle har fået lavet. Må være dejligt at ku få så god hjælp og så samtidig hygge sig. Herligt..:)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad