Gå videre til hovedindholdet

Fire højbede og drivhus blev klaret

Jeg var overbevist om, at det ville rykke i weekenden, når mine forældre kom på besøg. Jeg fik ret og som skrevet igår, så fik vi lavet en masse.

Sådan så urtehaven så ud, inden vi gik igang med skovl og trillebør.


Undervejs blev vi - som flere af I andre, som var i haven - overrumplet af en mega hagl- og regnbyge, som vi på et tidspunkt tvivlede på i det hele taget ville stoppe igen.

Men heldigvis så stoppede den heftige regn og min far og jeg kunne få det sidste jord i højebedene. Og vi knoklede og nåede at få fyldt de fire planlagte bede. Og så er der endda en bunke jord (ses i forgrunden), som kan fyldes i bedene ude i kanterne, når jeg få brædder sat på der.    


Samtidig med at vi kørte jord på bedene, så var min mor flittig med hakkejernet i bedene. Og ikke mindst  og som det tydeligt ses på det nederste billede, så fik hun vasket drivhuset. Så nu er det klar til at huse året tomater mm.

Det er så dejligt, at der sker noget i haven. Nogle af de tunge opgaver, som tager utrolig lang tid at lave, når man går selv, men som går meget hurtigere og nemmere, når man er flere om det, er udført.

Men det allervigtigste er, at det har været rigtig hyggeligt, at lave noget sammen med mine forældre - jeg nyder virkeligt vores tid sammen omkring sådanne aktiviteter. Så tusind tak til jer begge to :-)

Kommentarer

 1. Dejligt at nå noget. Når det så er i rigtig dejligt selskab er lykken gjort! ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været en rigtig skøn weekend på mange måder :-)

   Slet
 2. Hvor dejligt med så hjælpsomme forældre (det er mine nu også, men de bor i jylland)
  Haglbygen - ja den var godt nok voldsom.
  Jeg gik stædigt ude med spaden, indtil det gjorde for ondt med de kæmpe hagl, der nærmest bankede ned med 200 km i timen.
  Godt at i fik nået så meget, det ser skønt ud. Glæder mig til at se når bedene er plantet til.

  SvarSlet
  Svar
  1. De kan noget de jyder - mine er nemlig også fra Jylland :-)
   Haglbygen var rigtig voldsom og kan levende forstille mig, at de gjorde ondt. Vi tog os en dejlig kop kaffe istedet for at blive ud i uvejret.
   Jeg glæder mig også til at få bedene plantet til og håber, at det kan blive lige så smukt som jeg drømmer om :-)

   Slet
 3. Dejligt med hjælp fra aktive forældre, og jeg skal love for, at I fik lavet en masse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så dejligt, at de er friske og holder sig igang. Ja jeg er også meget imponeret over, hvad de formår at få fra hånden :-)

   Slet
 4. Fine højbede. Det ser vel nok indbydende ud med al den bare jord.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, al den bare jord giver mange muligheder - det bliver herligt at tage hul på tilplantningen.

   Slet
 5. Hvor er det blevet godt :-)
  Dejligt at dine forældre havde lyst til at give en hjælpende hånd med, og i samtidig kunne gå og hygge jer med hinanden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Ja det er rigtig herligt, at vi hygger os samtidig med, at vi får noget fra hånden :-)

   Slet
 6. Hvor er du heldig... Sikke en masse i har nået, det er så godt med de jøjbede, det skal du nok blive glad for.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nåede meget mere end jeg kunne have nået selv på et par weekender - herligt :-)
   Tror også, at det bliver dejligt med højbedene og den luftige jord :)

   Slet
 7. Dejligt at man hjælper hinanden i familien. Det gør vi også hos os, det er dejligt at arbejde sammen og hjælpes ad!
  I nåede også en masse. Flot ser det ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt, at vi kan hjælpe hinanden og så snakker man altså sammen på en helt anden måde, når der er en aktivitet indblandet :-)
   Mange tak - jeg er også godt tilfreds :)

   Slet
 8. hej susanne.tillykke med de nye højbede.dem skal du nok bliv glad for.
  dejligt med lidt havehjælp.altid hyggeligt når man er flere
  om arbejdet.V/H jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg er også ret sikker på, at jeg bliver glade for dem :-)
   Og du har ret i, at det er mere hyggeligt, når man er flere :)

   Slet
 9. Øj, det snerper kraftigt nu. Hvor skønt. Og super timing mht. At så.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det snerper ret meget, men det skulle det jo også gerne, for som du hentyder til, så er det ved at være på den tid, hvor der skal fyldes nogle frø i jorden :-)

   Slet
 10. Hej Susanne. Hvor ser det godt ud og hvor har I nået meget. Jeg kan godt forstå, at du er glad. Det er altid dejligt med hjælp og så er det hyggeligt at arbejde sammen om sådan et spændende projekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - ja selvom vi har knoklet, så har det også været rigtig hyggeligt :-)

   Slet
 11. Hvor er du heldig. Da jeg stadig havde min mor kom hun også og lavede en masse i min have. Det ser godt ud. Jeg glæder mig også til tomater og agurker i mit nye drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er herligt at være sammen om fælles projekter og småsnakke - det må være dejlige minder at tænke på :)
   Det bliver dejligt, når vi igen kan høste i drivhuset :-)

   Slet
 12. Det var et ordentligt ryk - tillykke med det næsten færdige resultat, det ser bare godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Det er ihvertfald det største arbejde, som er klaret nu. Det sidste bliver sjovt at få gjort færdigt, så det bliver et samlet område :-)

   Slet
 13. Hvor er det blevet flot og hvor er det dejligt når man tager sådan et kæmpespring. Nu er der så det sjove tilbage :o) God fornøjelse.

  SvarSlet
 14. Karina Carlsen (Lindelyst)24. april 2012 kl. 08.47

  Hej Susanne
  Hvor ser det godt ud :)
  Glæder mig til at se hvad du finder på at putte i bedene..
  Dejligt at man kan hjælpes ad og få gjort nogle ting..
  De bedste hilsener
  Karina

  SvarSlet
 15. Hvor ser det bare godt ud, og det lyder så hyggeligt, at gå der og hygge/arbejde med dine forældre. Hvor er jeg misundelig, på den gode måde selvfølgelig.
  Jeg kan godt forstå at du glæder dig til at komme til at rode i den lækre jord :-)
  Og hvis din mor elsker at vaske drivhuse, stiller jeg gerne mit til rådighed :-D

  SvarSlet
 16. Det ser vildt godt ud det I alle har fået lavet. Må være dejligt at ku få så god hjælp og så samtidig hygge sig. Herligt..:)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)