Gå videre til hovedindholdet

De blå ...

Det meste af dagen er foregået indendørs, idet vejret ikke har været til udendørssysler grundet småregn. Men sent eftermiddag vovede jeg mig ud og fandt at den første kærmindesøster er sprunget ud.


Jeg er meget glad for disse planter, idet de har en historie. Jeg fik planterne for et år siden i fødselsdagsgave af en kollega. En kær kollega som nu er gået på efterløn. Men hver gang jeg ser kærmindesøsteren, så kommer jeg til at tænke på hende. En herlig gave fra hendes egen have.

I det blå bed er porcelænshyacinterne også godt på vej. Jeg har ikke tidligere lagt mærke til, at de starter deres blå rejse helt ned mellem bladene.


Det blå bed er nyt fra sidste år og det er tydeligt at se, at der er masser af ukudtsfrø, som har ligget og ventet på at få lys. Og det har de så fået nu græsplænen er fjernet. Så da jeg alligevel var ude, så kunne jeg jo lige så godt lige fjerne lidt af alle de hønsetarme mm, som var ved at være ret store.

Flere steder i haven er de små martsvioler nu sprunget ud. Det ser så godt ud med 'tæpperne' rundt omkring. Og så dufter ganske godt og skulle efter sigende være gode at kandisere. Jeg har aldrig selv prøvet at kandisere dem, men i år er der så mange, at det sagtens kunne lade sig gøre. Måske man sku'

Kommentarer

 1. Ih altså.....skønne billeder i de blå farver!

  God dag!

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, at du er ekstra glad for den plante, som du har fået af en kollega. Man sender lige giveren en kærlig tanke, hver gang man får øje på planten, ikke?

  Den har en rigtig flot blå farve. Kender du den også i hvid?

  SvarSlet
 3. mmmmmmm - blåt er godt Susanne ;0)

  SvarSlet
 4. Fine blå planter til dit blå bed.

  SvarSlet
 5. Synd at I har haft regn, vi har haft strålende sol hele dagen. De små blå er søde og den slags tæpper er meget velset i min have.

  SvarSlet
 6. Der er ikke noget bedre, end planter med en god historie ;o) og hvor er den skøn den kærmindesøster, den skal vist lige med på ønske listen, (tror den bliver lang inden sommeren er ovre);o)

  SvarSlet
 7. Dejlige blå blomster! Min Kærmindesøster står også flot i blomst. Har aldrig prøvet at kandisere, men man kan også bruge de friske violer til at pynte kager og salater med. De smager dejligt! ;O)

  SvarSlet
 8. Ih hvor er den sød den kærmindesøster, og hvor er det dejligt, på den måde at blive mindet om en søde kollega!

  SvarSlet
 9. Ja de planter man får af nogle kan godt gå hen og blive ens kærste eje, har faktisk fået mange skønne planter foræret gennem tiden og det gør da at dem man har fået dem af, får en ekstra tanke.
  Den ser nu også dejlig ud. Ved du hvad den hedder.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)