Gå videre til hovedindholdet

Og det blev lysere

Et par maskiner larmede i nabolaget og det kan da lige være, at jeg blev glad, da jeg så, at det var hos vores genbo på den anden side stien, som var i gang med motorsaven.


Genboerne var igang med at fjerne grene fra et kæmpe fyrretræ, så jeg var glad - så ville det blive lysere i min have og helt sikkert også på deres egen terrasse.


Men de blev heldigvis ved med at arbejde og fjernede alle grene på den ene side. Så kunne jeg jo godt se, hvor det bar hen :-) Og vupti, så var hele fyrretræet væk - skønt. Og det helt uden, at vi har haft en finger med i spillet.


Fyrretræet stod mod vest og har taget en del lys fra drivhuset, så nu må det lykkes at få tomatplanter i drivhuset, som ikke bliver lange og ranglede - og modne før det næsten er for sent.
Derudover så tog fyrretræet faktisk også noget af den nedgående sol fra terrassen.

Ikke kun at der nu er mere lys i haven var en glæde idag. Det var skønne fire timer i herligt solskin. Og nu er stort set alle stauder klippet ned. Sønnike var også med en lille times tid. Endnu en hyggestund med ham i haven - I love it :-) 

Kommentarer

  1. Motorsavsmassakren - på den fede måde :oD
    Hvor blir det dejligt for jer, og så håber jeg at du kan vælte dig rundt i tomater i år :o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Thi hi - ja det var bestemt på den fede måde :-) Og det kunne være så fedt med 'mange' solmodne og sødmefyldte tomater - jeg glæder mig allerede :-)

      Slet
  2. Jeg glæder mig med dig!

    Hjerteligst

    SvarSlet
  3. Kan næsten mærke din glæde over alt det lys, du nu får ned i din have :-))
    Hvor er det godt !

    Det ender da med, at din søn bliver en helt lille havemand. Hvor er det hyggeligt, at han har lyst til at gå med ud i haven og ordne :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er så skønt med mere lys og luft. Ved godt at træer er med til at skabe højde i haven - men ikke naboens ;-)
      Jeg håber, at det kan smitte lidt af. Som det er i øjeblikket, så skal der vælges opgaver han lyster. Idag var det kompostkværnen, som måtte frem. Men bare det at det er muligt at finde egnede opgaver er skønt :-)

      Slet
  4. Herligt - herligt! Gid min nabo læste med her... ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er svært, når det gælder naboer og deres 'elskede' træer - man skal gå på listesko og det er ikke sjovt, hvis man bliver uvenner omkring det. Håber at I finder en løsning, så du også kan få mere lys i haven.

      Slet
  5. Sikke en dejlig overraskelse, og der var da en dejlig aftenhimmel bagved træet.
    VH Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var meget opløftende og jeg har endnu ikke fået armene helt ned ;-)
      Du har ret - en dejlig afslutning på en dejlig dag :-)

      Slet
  6. Tillykke med det, det var da herligt at få mere lys ind i jeres have og at kunne se himlen igen :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, rigtig dejligt at den nu er væk. Selv inde i huset har vi fået mere lys - skønt :-)

      Slet
  7. Nej hvor skønt - tillykke med din nye udsigt :-)
    Jeg fik en lignende overraskelse sidte år, da naboen mod syd fællede tre høje fyrretræer der stod få meter fra fra hegnet ind til mig. Hold da helt op, hvor det lysnede :-)
    Knus Signe

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er slet ikke til at forestille sig, hvor meget lys det giver bagefter. Skønt når naboer giver os "gratis glæder" :-)

      Slet
  8. Ja, det var da en skøn overraskelse, du fik der. Nærmest en ny have med alt det lys.
    Jeg ville også ønske at min nabo og hans nabo læste dette. Og at folk lærte hvilke træer som passer i højden i villahaver ;-)
    Jeg kan godt forstå at du nyder når du kan hygge dig med sønnike i haven. Suk, der var engang :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det bliver bedre og bedre i min kære have - herligt at man kan glæde sig over sådan "en lille ting" :-)
      Vi har selv nogle høje fyrretræer, som den forrige ejer har plantet - foreløbig får de lov at blive, men jeg er helt sikker på, at det har set godt ud, da de var mindre :-)
      Ja det er vildt skønt og jeg ved også, at der kommer en tid, hvor det ikke går mere. Men jeg prøver at trække ham med så lang tid jeg kan :-)

      Slet
  9. Fantastisk Susanne, med udsigt til lidt mere aftens sol.......træer er gode til at skabe rumfornemmelse og danne tag i haven.....meeeeen de kan også blive for voldsomme som fyrtræet der, i en lille villa have ;0)

    Hos mig er det nærmest det modsatte problem der hersker ......mine naboer på to at havens sider har ikke det der ligner et træ i deres haver eller ved deres indkørsler.....og jeg har sådan lyst til at gå over at plante nogle få opstammende ting for dem for at skabe lidt hygge og atmosfære ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret i, at træer er gode i haverne som rum og tag, men det skal være de rigtige træer. Gad vide om "man" har tænkt sådan tidligere? Jeg tror, at når man planter et alm. fyrretræ, så er det så lille, at der går rigtig mange år, før det er stort - den tid den sorg!
      Ingen træer i haven dur heller ikke - har naboerne ikke snart rund fødselsdag eller sølvbryllup eller lign. så du kan forære dem et træ?

      Slet
  10. Hej Susanne. Jeg kan godt forstå, at du blev glad for at fyrretræet kom væk, når det giver så meget mere lys. Forhåbentlig får du noget mere ud af drivhuset nu og jeg tror også, I kommer til at nyde aftensolen på terrassen. Det må da være en glæde, at træet nu er væk!

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi fældede selv en rød ahorn sidste år, som stod klods op af drivhuset - jeg troede det var derfor, at jeg havde problemer i drivhuset. Det var bedre tider i drivhuset sidste sommer, men stadig ikke helt godt. Men nu er der frit med fyrretræets forsvinden, så nu er der håb og det ligger vist mest i 'passerens' hænder :-)
      Og aftensolen er skøn at kunne have på terrassen, så det glæder jeg mig også meget til. Så må vi håbe, at det bliver en bedre sommer end sidste år, så vi kan få nogle flere lange aftener på terrassen :-)

      Slet
  11. Gode billeder.
    Dejlig med sådan en overraskelse og det uden nabostrid, som man hører så meget om.
    Det ser ud til, at du og sønnen har hygget sig sammen i haven. Måske bliver han en hel lille havemand.
    Jeg forstår godt at du er glad.
    Ha` en god søndag aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må være hæsligt med nabostrider - og i et parcelhuskvarter, hvor almindelige træer er for store og derfor skygger alt hurtigt, så er det vigtigt at gå på listefødder. Heldigvis har vi ingen stridigheder her på trods af meget høje træer i alle haverne omkring - vi finder ud af det :-)

      Slet
  12. Hvor er du heldig at træet blev fældet helt. Det er skam ikke fordi jeg ikke kan lide træer, men vi har en nabo på en landejendom der har MEGET høje træer nærmest ind over vores grund. Når det er højsommer har vi ikke mere sol på vores terrasse når klokken er 17.00 - 17.30 og det er jeg meget ærgerlig over. Må vist tale alvorligt med ham (men det er svært). Til gengæld er det en flot grøn kulisse, og der er meget tit læ i vores have, så det er jo også godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtigt svært specielt hvis den anden part ikke kan se et problem. Men jeg synes da, at I har et problem - det må være rigtig træls ikke at få mere sol ind. Netop i de mellemlune sommeraftener er det rigtigt lækkert at få de sidste varmende solstråler.
      Vi tilbød naboen at fælde træet for dem og rydde op - det gik de med til og de skulle ikke flytte en finger (så fik vi også lidt brænde :-) Et godt tilbud kan svært at sige nej til :-)

      Slet
  13. Lyden af en motorsav kan være sød musik :-) og med udsigt til buskede tomater og aftensol, så bliver det da endnu bedre.

    Ha´en god start på ugen
    Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret - den lyd kan være rigtig sød :-) Og ikke kun buskede tomater og aftensol, men også mere lys i sønnikes værelse og vores soveværelse :-)

      Slet
  14. Nej hvor dejligt! Den var heller ikke speciel køn at se på, så det var godt den kom væk :0)

    SvarSlet
  15. Hvor skønt. Vi har også fællet 2 meget store birketræer der stod op til 2 naboer. Tror måske også de er lidt glade, for ikke alene skyggede de, men birketræer sviner også skrækkeligt. Og jeg får et "nyt" bed hvor det ene træ stod for der kunne ikke rigtig gro noget, så jeg glæder mig. Det skal I nok blive glade for.

    Mange hilsner
    Lise Lotte

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad