Gå videre til hovedindholdet

Tøvejr :-)

Åh det var en skøn oplevelse at gå en tur rundt i haven. Der var en skøn knirken af tø-sne under støvlerne og det dryppede i håret fra træerne. Men det gør ingenting, for jeg er helt klar til varmere grader. Og jo jeg ved godt, at der stadig varsles frost om natten, men i det mindste så bliver det plus-grader om dagen.



Det er tydeligt at se og høre på sneen, at det er tøvejr. Sneen ligger i flere stadier derude. På græsplænen er den stadig hvid, men når man går derude, så lyder der en herlig knirken  af tøsne. På planterne er sneen ved at være gennemsigtig lige på stadiet før det smelter eller også er den blevet til vand og drypper lystigt fra plantespidserne.

Og på taget af drivhuset glider sneen hastigt ned fra taget. Og det går faktisk ret så stærk. Men inden det falder på jorden, så hænger den tunge tø-sne krampagtigt fast i kanten, som et gardin lang med siderne.



Jeg fik lyst til at vise disse to billeder. Der er kun ganske få sekunder mellem disse to billeder. Læg mærke til sneen i anden sektion af drivhuset. På det første billede 'står' sneen ud i luften. På det andet billede 'hænger' sneen allerede lidt ned af siden.

Kommentarer

  1. Her er plus graderne i dagtimerne også både velkommende og kærkommende - mit længselsfulde forårshjerte banker mere og mere insiterende og tankerne flyver bare en måned frem i tiden - med store forhåbninger :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kunne også mærke i maven, da jeg gik derude, at forårs-forventningerne kommer snigende. Heldigvis nærmer marts og dermed foråret sig, så mon ikke snart vi kan komme derud og rumstere lidt igen - det håber og tror jeg :-)

      Slet
  2. Her har den også stået på plus grader i dag, det er såååååååå skønt :-)
    Selvom der kommer nattefrost, går det da i den rigtige retning, hvis bare der smelter noget sne om dagen.
    Glæder mig til at kunne se græsset igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtigt SKØNT med plus grader - foråret kan fornemmes helt ned i maven. Uh hvor det glæder mig :-)

      Slet
  3. Jeg er SÅ enig med dig. Jeg var også et lille smut ude idag, og jeg kunne straks mærke at det føltes anderledes. Det var været gråvejr og småtåget her det meste af dagen, men jeg foretrækker det stadig frem for den bidende kulde.
    Skægt nok har jeg også stået og iagtaget sneen glide ned ad taget på mit driverhus. Det er fantastisk så hurtigt det går, så snart der kommer bare et par plusgrader.
    Og fuglene i haven har været fuldstændig fjollede idag. Jeg tror de ved noget :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja kulden har været slem i de sidste 14 dage. Og du har ret i, at det mildere vejr skaber helt andre forventninger og følelser. Åbenbart også hos fuglene. Det vil være skønt, hvis de nu er kuldrede fordi det er ved at blive forår :-)
      Ja, termometret stod kun på plus 0,5 grad, men alligevel gik det rigtigt stærkt med at sneen smeltede. Sjovt at vi begge har betragtet sneen smelte på drivhuset. Ja jeg blev faktisk lidt forskrækket, da den første portion sne faldt ned med et 'brag' inden jeg havde opdaget, at det gled ned - normalt er der ikke sådanne lyde i haven :-)

      Slet
  4. Det har bare været vildt skønt ude idag... og jeg har nydt det :o)
    Sjovt med de sidste to billeder - så stærkt går det altså... nedløbsrørene klukker også bare af al den smeltesne :o)
    Vi må nok ha lidt tålmodighed endnu, men jeg tror snart der er noget godt på vej ;o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været forårskrilder-dag - herligt. Og ja det går vildt hurtigt med at sneen tør - det er også herligt ;-)
      Håber bare ikke, at det medfører isglatte veje i morgentrafikken i morgen. Jeg har heldigvis et par feriedage, men der er mange andre, som skal ud på vejene.
      Tak -du ønskes også en god aften :-)

      Slet
  5. Alle vi havetosser er blevet endnu mere tossede, for det tør, jubiiiii håber det bliver ved med det, og ikke mere hård frost. Det er ønsketænkning, som forhåbentlig går i opfyldelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret - vi er blevet helt rundtossede ;-) Ja, vi kan jo ønske og så må vi se, hvad 'han' bestemmer sig for!

      Slet
  6. Her blev tøvejret og tøsneen brugt til snemandsbygning. Helt perfekte forhold ;-)

    Nu er kulden vendt tilbage, øv. Men der er håb om et par dage skulle det vende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som en dejlig beskæftigelse. Og det gav sikkert røde kinder og sunde børn :-)
      Ja, det bliver vist kun frost om natten i den næste stykke tid. Det er lige til at klare.

      Slet
  7. Ja, skønt med tøvejr. Jeg måtte også lige give min plantepige besked om at hun skulle tage så-jord med hjem til mig, for der kom helt forårskuller i mit hoved. Sært alligevel at vågne til snevejr og slutte dagen med tø :o) Men men.....det går SÅ meget den rigtige vej!

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har ret i, at det heldigvis går mod forår - et forventningsfuldt forår, som gerne må være lige om hjørnet.
      Jeg har fået sået chili og nogle flere hosta, men overvejer da om der ikke er lidt sommerblomster, som jeg skal have fat i, så jeg kan få lidt mere i jorden. Det er så dejligt at skulle se til dem hver dag og pusle lidt der, når nu haven ikke er bekvem til den slags sysler.
      Håber du får lidt 'sat over', så du også kan komme til at plante-sysle :-)

      Slet
  8. Det er så deilig at det nærmer seg vår og snøen forsvinn. her kommer og går snøen annenhver uke, og det vil det sikker gjøre en tid framover, men til slutt vil våren tvinge seg frem.
    Ønsker deg en fin kveld :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad