Gå videre til hovedindholdet

Tøvejr :-)

Åh det var en skøn oplevelse at gå en tur rundt i haven. Der var en skøn knirken af tø-sne under støvlerne og det dryppede i håret fra træerne. Men det gør ingenting, for jeg er helt klar til varmere grader. Og jo jeg ved godt, at der stadig varsles frost om natten, men i det mindste så bliver det plus-grader om dagen.Det er tydeligt at se og høre på sneen, at det er tøvejr. Sneen ligger i flere stadier derude. På græsplænen er den stadig hvid, men når man går derude, så lyder der en herlig knirken  af tøsne. På planterne er sneen ved at være gennemsigtig lige på stadiet før det smelter eller også er den blevet til vand og drypper lystigt fra plantespidserne.

Og på taget af drivhuset glider sneen hastigt ned fra taget. Og det går faktisk ret så stærk. Men inden det falder på jorden, så hænger den tunge tø-sne krampagtigt fast i kanten, som et gardin lang med siderne.Jeg fik lyst til at vise disse to billeder. Der er kun ganske få sekunder mellem disse to billeder. Læg mærke til sneen i anden sektion af drivhuset. På det første billede 'står' sneen ud i luften. På det andet billede 'hænger' sneen allerede lidt ned af siden.

Kommentarer

 1. Her er plus graderne i dagtimerne også både velkommende og kærkommende - mit længselsfulde forårshjerte banker mere og mere insiterende og tankerne flyver bare en måned frem i tiden - med store forhåbninger :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne også mærke i maven, da jeg gik derude, at forårs-forventningerne kommer snigende. Heldigvis nærmer marts og dermed foråret sig, så mon ikke snart vi kan komme derud og rumstere lidt igen - det håber og tror jeg :-)

   Slet
 2. Her har den også stået på plus grader i dag, det er såååååååå skønt :-)
  Selvom der kommer nattefrost, går det da i den rigtige retning, hvis bare der smelter noget sne om dagen.
  Glæder mig til at kunne se græsset igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt SKØNT med plus grader - foråret kan fornemmes helt ned i maven. Uh hvor det glæder mig :-)

   Slet
 3. Jeg er SÅ enig med dig. Jeg var også et lille smut ude idag, og jeg kunne straks mærke at det føltes anderledes. Det var været gråvejr og småtåget her det meste af dagen, men jeg foretrækker det stadig frem for den bidende kulde.
  Skægt nok har jeg også stået og iagtaget sneen glide ned ad taget på mit driverhus. Det er fantastisk så hurtigt det går, så snart der kommer bare et par plusgrader.
  Og fuglene i haven har været fuldstændig fjollede idag. Jeg tror de ved noget :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kulden har været slem i de sidste 14 dage. Og du har ret i, at det mildere vejr skaber helt andre forventninger og følelser. Åbenbart også hos fuglene. Det vil være skønt, hvis de nu er kuldrede fordi det er ved at blive forår :-)
   Ja, termometret stod kun på plus 0,5 grad, men alligevel gik det rigtigt stærkt med at sneen smeltede. Sjovt at vi begge har betragtet sneen smelte på drivhuset. Ja jeg blev faktisk lidt forskrækket, da den første portion sne faldt ned med et 'brag' inden jeg havde opdaget, at det gled ned - normalt er der ikke sådanne lyde i haven :-)

   Slet
 4. Det har bare været vildt skønt ude idag... og jeg har nydt det :o)
  Sjovt med de sidste to billeder - så stærkt går det altså... nedløbsrørene klukker også bare af al den smeltesne :o)
  Vi må nok ha lidt tålmodighed endnu, men jeg tror snart der er noget godt på vej ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været forårskrilder-dag - herligt. Og ja det går vildt hurtigt med at sneen tør - det er også herligt ;-)
   Håber bare ikke, at det medfører isglatte veje i morgentrafikken i morgen. Jeg har heldigvis et par feriedage, men der er mange andre, som skal ud på vejene.
   Tak -du ønskes også en god aften :-)

   Slet
 5. Alle vi havetosser er blevet endnu mere tossede, for det tør, jubiiiii håber det bliver ved med det, og ikke mere hård frost. Det er ønsketænkning, som forhåbentlig går i opfyldelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - vi er blevet helt rundtossede ;-) Ja, vi kan jo ønske og så må vi se, hvad 'han' bestemmer sig for!

   Slet
 6. Her blev tøvejret og tøsneen brugt til snemandsbygning. Helt perfekte forhold ;-)

  Nu er kulden vendt tilbage, øv. Men der er håb om et par dage skulle det vende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en dejlig beskæftigelse. Og det gav sikkert røde kinder og sunde børn :-)
   Ja, det bliver vist kun frost om natten i den næste stykke tid. Det er lige til at klare.

   Slet
 7. Ja, skønt med tøvejr. Jeg måtte også lige give min plantepige besked om at hun skulle tage så-jord med hjem til mig, for der kom helt forårskuller i mit hoved. Sært alligevel at vågne til snevejr og slutte dagen med tø :o) Men men.....det går SÅ meget den rigtige vej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at det heldigvis går mod forår - et forventningsfuldt forår, som gerne må være lige om hjørnet.
   Jeg har fået sået chili og nogle flere hosta, men overvejer da om der ikke er lidt sommerblomster, som jeg skal have fat i, så jeg kan få lidt mere i jorden. Det er så dejligt at skulle se til dem hver dag og pusle lidt der, når nu haven ikke er bekvem til den slags sysler.
   Håber du får lidt 'sat over', så du også kan komme til at plante-sysle :-)

   Slet
 8. Det er så deilig at det nærmer seg vår og snøen forsvinn. her kommer og går snøen annenhver uke, og det vil det sikker gjøre en tid framover, men til slutt vil våren tvinge seg frem.
  Ønsker deg en fin kveld :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.