Gå videre til hovedindholdet

Tøvejr :-)

Åh det var en skøn oplevelse at gå en tur rundt i haven. Der var en skøn knirken af tø-sne under støvlerne og det dryppede i håret fra træerne. Men det gør ingenting, for jeg er helt klar til varmere grader. Og jo jeg ved godt, at der stadig varsles frost om natten, men i det mindste så bliver det plus-grader om dagen.Det er tydeligt at se og høre på sneen, at det er tøvejr. Sneen ligger i flere stadier derude. På græsplænen er den stadig hvid, men når man går derude, så lyder der en herlig knirken  af tøsne. På planterne er sneen ved at være gennemsigtig lige på stadiet før det smelter eller også er den blevet til vand og drypper lystigt fra plantespidserne.

Og på taget af drivhuset glider sneen hastigt ned fra taget. Og det går faktisk ret så stærk. Men inden det falder på jorden, så hænger den tunge tø-sne krampagtigt fast i kanten, som et gardin lang med siderne.Jeg fik lyst til at vise disse to billeder. Der er kun ganske få sekunder mellem disse to billeder. Læg mærke til sneen i anden sektion af drivhuset. På det første billede 'står' sneen ud i luften. På det andet billede 'hænger' sneen allerede lidt ned af siden.

Kommentarer

 1. Her er plus graderne i dagtimerne også både velkommende og kærkommende - mit længselsfulde forårshjerte banker mere og mere insiterende og tankerne flyver bare en måned frem i tiden - med store forhåbninger :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne også mærke i maven, da jeg gik derude, at forårs-forventningerne kommer snigende. Heldigvis nærmer marts og dermed foråret sig, så mon ikke snart vi kan komme derud og rumstere lidt igen - det håber og tror jeg :-)

   Slet
 2. Her har den også stået på plus grader i dag, det er såååååååå skønt :-)
  Selvom der kommer nattefrost, går det da i den rigtige retning, hvis bare der smelter noget sne om dagen.
  Glæder mig til at kunne se græsset igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt SKØNT med plus grader - foråret kan fornemmes helt ned i maven. Uh hvor det glæder mig :-)

   Slet
 3. Jeg er SÅ enig med dig. Jeg var også et lille smut ude idag, og jeg kunne straks mærke at det føltes anderledes. Det var været gråvejr og småtåget her det meste af dagen, men jeg foretrækker det stadig frem for den bidende kulde.
  Skægt nok har jeg også stået og iagtaget sneen glide ned ad taget på mit driverhus. Det er fantastisk så hurtigt det går, så snart der kommer bare et par plusgrader.
  Og fuglene i haven har været fuldstændig fjollede idag. Jeg tror de ved noget :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kulden har været slem i de sidste 14 dage. Og du har ret i, at det mildere vejr skaber helt andre forventninger og følelser. Åbenbart også hos fuglene. Det vil være skønt, hvis de nu er kuldrede fordi det er ved at blive forår :-)
   Ja, termometret stod kun på plus 0,5 grad, men alligevel gik det rigtigt stærkt med at sneen smeltede. Sjovt at vi begge har betragtet sneen smelte på drivhuset. Ja jeg blev faktisk lidt forskrækket, da den første portion sne faldt ned med et 'brag' inden jeg havde opdaget, at det gled ned - normalt er der ikke sådanne lyde i haven :-)

   Slet
 4. Det har bare været vildt skønt ude idag... og jeg har nydt det :o)
  Sjovt med de sidste to billeder - så stærkt går det altså... nedløbsrørene klukker også bare af al den smeltesne :o)
  Vi må nok ha lidt tålmodighed endnu, men jeg tror snart der er noget godt på vej ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været forårskrilder-dag - herligt. Og ja det går vildt hurtigt med at sneen tør - det er også herligt ;-)
   Håber bare ikke, at det medfører isglatte veje i morgentrafikken i morgen. Jeg har heldigvis et par feriedage, men der er mange andre, som skal ud på vejene.
   Tak -du ønskes også en god aften :-)

   Slet
 5. Alle vi havetosser er blevet endnu mere tossede, for det tør, jubiiiii håber det bliver ved med det, og ikke mere hård frost. Det er ønsketænkning, som forhåbentlig går i opfyldelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - vi er blevet helt rundtossede ;-) Ja, vi kan jo ønske og så må vi se, hvad 'han' bestemmer sig for!

   Slet
 6. Her blev tøvejret og tøsneen brugt til snemandsbygning. Helt perfekte forhold ;-)

  Nu er kulden vendt tilbage, øv. Men der er håb om et par dage skulle det vende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en dejlig beskæftigelse. Og det gav sikkert røde kinder og sunde børn :-)
   Ja, det bliver vist kun frost om natten i den næste stykke tid. Det er lige til at klare.

   Slet
 7. Ja, skønt med tøvejr. Jeg måtte også lige give min plantepige besked om at hun skulle tage så-jord med hjem til mig, for der kom helt forårskuller i mit hoved. Sært alligevel at vågne til snevejr og slutte dagen med tø :o) Men men.....det går SÅ meget den rigtige vej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at det heldigvis går mod forår - et forventningsfuldt forår, som gerne må være lige om hjørnet.
   Jeg har fået sået chili og nogle flere hosta, men overvejer da om der ikke er lidt sommerblomster, som jeg skal have fat i, så jeg kan få lidt mere i jorden. Det er så dejligt at skulle se til dem hver dag og pusle lidt der, når nu haven ikke er bekvem til den slags sysler.
   Håber du får lidt 'sat over', så du også kan komme til at plante-sysle :-)

   Slet
 8. Det er så deilig at det nærmer seg vår og snøen forsvinn. her kommer og går snøen annenhver uke, og det vil det sikker gjøre en tid framover, men til slutt vil våren tvinge seg frem.
  Ønsker deg en fin kveld :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…