Gå videre til hovedindholdet

Humør-barometret stiger

Det er da lige til at blive glad i låget over sådan en dejlig dag med solskin og plusgrader. Derfor var en tur i haven også det første jeg gjorde, da jeg kom hjem fra arbejde.


Og så blev jeg endnu mere glad, for derude stod mine få vintergækker - har kun to klynger - og fremviste deres smukke hvide snedråber mod den mørke jord.Også erantis gjorde opmærksom på sig selv med de skønne gule kuglehoveder. Midt i vintersolstrålerne stod de og vigtede sig blandt de endnu kun grønne spirer fra de øvrige løgplanter.

Så er det at humørbarometret stiger og fruen vejrer forår i luften. Og foråret skal være så hjerteligt velkommen :-)

Kommentarer

 1. Ja, hvor er det skøøønt :-)
  Jeg har også nydt det fantastiske vejr og mine vintergækker - men mine erantis har jeg ikke set skyggen af endnu. Det skal nok resultere i både højlydte glædesudbrud og billeder på bloggen når de dukker op. Godt jeg kan nyde jer andres så længe :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt vejr, men utroligt, at du ikke har erantis endnu. Min den første viste sig inden vi fik den hårde kulde. Det bliver spændende at se, hvornår dine de første viser sig :-) Du er velkommen til at nyde :)

   Slet
 2. Ja det er helt bestemt et godt tegn, at de tidlige forårsbebudere er på vej rundt omkring i haverne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha håber det er tegn på at det nu er forår :-)

   Slet
 3. Hej Susanne

  Jeg var også ude i haven i dag - lige fra morgenstunden :o)) Og der stod mine små klynger af vintergækker og vinkede til mig. Jeg havde set dem inden sneen kom, så jeg var bare glad for at se dem igen. Mine erantis stod alle veje rundt omkring :o) Dem har jeg til alt held rigtig mange af og de bede de ikke er i skal jeg nok få spredt frø i her til sommer. Uhhhh, nu er det da vist lige på trapperne, tror jeg.....eller måske håber, er mere det rigtige. I morgen står den ihvertfald på forspiring :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ja, krydser fingre for at foråret er lige på trapperne :-)
   Det må være skønt at have erantis i stort set alle bede. Jeg havde en del flere sidste år og en masse små planter, men jeg har vist rodet for meget i jorden, så de ikke er kommet igen.
   Rigtig god fornøjelse med forspirringen imorgen :-)

   Slet
 4. Hej Susanne. Dit humørbarometer tror jeg smitter. Jeg blev rigtig glad over at se dine billeder. Her hos os har frosten ikke helt sluppet sit tag i jorden endnu, men jeg kan se løgvækster på vej op alligevel. Skøønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at det smitter :-) Jorden er også stivfrossen her endnu, men med plusgrader og ingen sne, så må det snart være slut med vinteren - krydser vi fingre for.

   Slet
 5. Ja det har været en dejlig dag i dag, og skønt er det at finde alle de små forårsbebudere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig dejlige forårstegn :-)

   Slet
 6. Hej Susanne
  Så har jeg også fundet vej til din blog. Hvor er det skønt, at du har både vintergækker og erantis. mine vintergækker har jeg ikke fundet endnu, men de viser sig forhåbentlig snart. Mine erantis er ikke sprunget ud, men de er der næsten, og jeg holder øje med dem dagligt.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til :-)
   Det lyder som om, at det er 'lige ved og næsten' hos dig - må blive så dejligt den da de springer :-)

   Slet
 7. Ja, det har været en fantastisk dag i dag. Dine erantis er godt nok langt fremme, jeg har kun set en enkelt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. SKØN dag :-) Måske er de så langt fremme fordi de står i et bed op af husmuren. Håber du snart ser flere :)

   Slet
 8. Helt fantastisk vejr idag og forårsbarometeret har været helt i top her også.
  Sådan en lille forsmag på foråret, giver sandelig appetit på mere, ikk´;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver bare så meget lyst til at foråret starter NU. Det er næsten ikke til at vente, men det bliver vi jo nok nød til! Godt jeg har mine små planter i vindueskarmen og kan pusle om :-)

   Slet
 9. Det ser da ud til at foråret er så småt på vej hos dig.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, at foråret er på vej, så vi kan komme igang med den kommende havesæson

   Slet
 10. Vintergækker, erantis og masser af små grønne spirer på denne årstid er ren vitamin for sjælen... aaahhhh :o)
  Jeg har ikke erantis i min have, men når jeg ser alle de skønne billeder her i blogland, ja så ved jeg at jeg skal ha fat i nogle :o) Der er noget med at de helst vil stå på et 'uberørt' stykke ikk??? :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan sikkert få fat i frø fra erantis fra én af os havebloggere - jeg sender gerne, men du skal huske mig på det. Ulempen ved erantisfrø er, at de først blomstrer efter 3-4 år, så det kræver tålmodighed at vente på dem. Og du har ret i, at de helst ikke vil have, at der bliver rodet alt for meget i jorden.

   Slet
 11. Det ser bare sååå skønt ud!!! - Her vælter de også op.....og ja, man bliver bare så glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er det rene boost til forårshumøret. Som så lige daler en anelse, når vejret er gråt og kedeligt som idag. Men de små forårsbebudere bringer forhåbninger :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.