Gå videre til hovedindholdet

Marcipan i rigelige mængder

Eftermiddagen er brugt sammen med søster, hvor sønnike og jeg havde lavet en aftale om, at vi skulle lave konfekt sammen. Det var vildt hyggeligt og fætre og kusine nød det virkelig meget. Og alle var enige om, at vi havde lavet en ny tradition :-)


Vi havde planlagt noget konfekt, hvor børnene også kunne være med bl.a. havregrynskugler og marcipan-kiks med chokolade, som de skulle pynte.


I går havde jeg været på denne side, for at finde opskrifter. Iøvrigt en rigtig god hjemmeside med mange spændende opskrifter, som er værd at besøge, hvis du mangler inspiration til konfekt.

Søster og jeg havde købt rigeligt med marcipan og hvad der ellers hører til af nougat, chokolade. Så der var masser af muligheder for at lave forskellige gode sager. Og da søster er bager, så har hun nogle tips og tricks, som lige giver konfekten den sidste finish :-)
At være to (familier) til at lave konfekten gjorde, at vi fik lavet mange forskellige slags konfekt. Og som sagt fik vi lavet rigtig meget på ganske få timer - vi løber ihvertfald ikke tør i dette år!

Kommentarer

 1. man bliver da helt lækker sulten af at læse dit indlæg;)

  SvarSlet
 2. Det lyder lækkert, men jeg kan nu ikke se, hvad det er for en side, du har været på for at finde nye opskrifter.

  SvarSlet
 3. @ Havehyrde; det var også lækre sager, vi fik lavet :-)

  @ Lisbeth; det kan jeg godt forstå, for jeg havde ikke fået den sat på - linket er der nu!

  Mums, det var også lækkert :-)

  SvarSlet
 4. Uhm, ser rigtig lækkert ud. Kan godt forstå, at det skal være en ny tradition ;-)

  SvarSlet
 5. @ Ina; ja og da søs og jeg talte om det kom det samstemmende fra de to største børn: JAH :-)

  SvarSlet
 6. MUMS, det ser lækkert ud. Vi får også lavet lidt konfekt hvert år sammen med vores drenge og svigerdatter. Vores er lidt mere primitivt kan jeg godt se :)

  SvarSlet
 7. @ Lene; det er skønt at have traditioner og det lyder hyggeligt også hos jer :-)

  SvarSlet
 8. Hvor hyggeligt. Ungerne elsker det. Jeg skal snart lave vaniljekranse og jødekager med mor, søster og nevø. Glæder mig :O)

  SvarSlet
 9. Sikke kreative I er :) og ungerne hygger sig, det kan man se. Lækkert med hjemmegjorte søde sager.

  SvarSlet
 10. Hej Susanne..
  Hvor ser det hyggeligt ud :)
  Jeg vil da lige tjekke den hjemmeside du har lagt ud - for vi har også planer om lidt hjemmelavet konfekt i år. Og det er jo altid rart med lidt inspiration :).
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 11. Det er da også så meget sjovere at være sammen om at lave konfekt. Som jo i øvrigt er en fortrinlig gave. I sær når det er så lækket, som det ser ud til at være hos jer :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Det ser lækkert ud. Får lyst til at smage.
  Hyggeligt at være flere om det.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 13. Hvor SER det lækkert ud! Man kan godt se at der er et proffesionelt touch over det :-)

  SvarSlet
 14. @ Susanne; det var ren råhygge :-) Håber I kommer til at hygge lige så meget med småkagerne :)

  @ Ulla; ja de nød virkelig hinandens selskab og det gjorde vi søstre også :-)

  @ Karina; der er masser af dejlig inspiration og noget for enhver smag - jeg er sikker på, at I også kan finde noget I har lyst til at forny med :-)

  @ Birgitte; tiden gik bare så hurtigt og det er jo et godt tegn på, at det var sjovt at lave det sammen. Det er da en rigtig god idé, at lave små gaver af hjemmelavet konfekt - pakket ind i silofan og med en rød sløjfe, så er det da en rigtig jule-gave :-)

  @ Aase; det kan jeg godt forstå og jeg kan heller ikke engang smage, for det står hos søster endnu. Det var for vådt til at pakke sammen :-)

  @ Helena; ja, det var dejligt, at få et par tips fra bager-søster. Og hun ville lige give endnu et professionel touch på det, som vi ikke nåede igår, når det sidste er tør - det bliver så flot :-)

  SvarSlet
 15. Uhhhhhhmmmmmm..... sku' ha' kastet mig over det i stedet for lakrids pebernødder :) Håber jeg når det i år, men ellers må det blive i januar - det er såmænd sket før :)

  SvarSlet
 16. Hvor ser det hyggeligt og lækkert ud! skønne billeder:-)

  SvarSlet
 17. @ AnneMwette; ja der har såmænd også været år her, hvor jeg ikke har nået marcipanen ikke engang i januar - og det har vi ikke taget skade af ;-)

  @ Prikker i luften; billederne støtter stemningen rigtig fint :-)

  SvarSlet
 18. Uhm det ser superlæks ud... tænderne løber næsten i vand :)

  SvarSlet
 19. @ Bettina; vi glæder mig også til at få det hjem og SMAGE :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)