Gå videre til hovedindholdet

Marcipan i rigelige mængder

Eftermiddagen er brugt sammen med søster, hvor sønnike og jeg havde lavet en aftale om, at vi skulle lave konfekt sammen. Det var vildt hyggeligt og fætre og kusine nød det virkelig meget. Og alle var enige om, at vi havde lavet en ny tradition :-)


Vi havde planlagt noget konfekt, hvor børnene også kunne være med bl.a. havregrynskugler og marcipan-kiks med chokolade, som de skulle pynte.


I går havde jeg været på denne side, for at finde opskrifter. Iøvrigt en rigtig god hjemmeside med mange spændende opskrifter, som er værd at besøge, hvis du mangler inspiration til konfekt.

Søster og jeg havde købt rigeligt med marcipan og hvad der ellers hører til af nougat, chokolade. Så der var masser af muligheder for at lave forskellige gode sager. Og da søster er bager, så har hun nogle tips og tricks, som lige giver konfekten den sidste finish :-)
At være to (familier) til at lave konfekten gjorde, at vi fik lavet mange forskellige slags konfekt. Og som sagt fik vi lavet rigtig meget på ganske få timer - vi løber ihvertfald ikke tør i dette år!

Kommentarer

 1. man bliver da helt lækker sulten af at læse dit indlæg;)

  SvarSlet
 2. Det lyder lækkert, men jeg kan nu ikke se, hvad det er for en side, du har været på for at finde nye opskrifter.

  SvarSlet
 3. @ Havehyrde; det var også lækre sager, vi fik lavet :-)

  @ Lisbeth; det kan jeg godt forstå, for jeg havde ikke fået den sat på - linket er der nu!

  Mums, det var også lækkert :-)

  SvarSlet
 4. Uhm, ser rigtig lækkert ud. Kan godt forstå, at det skal være en ny tradition ;-)

  SvarSlet
 5. @ Ina; ja og da søs og jeg talte om det kom det samstemmende fra de to største børn: JAH :-)

  SvarSlet
 6. MUMS, det ser lækkert ud. Vi får også lavet lidt konfekt hvert år sammen med vores drenge og svigerdatter. Vores er lidt mere primitivt kan jeg godt se :)

  SvarSlet
 7. @ Lene; det er skønt at have traditioner og det lyder hyggeligt også hos jer :-)

  SvarSlet
 8. Hvor hyggeligt. Ungerne elsker det. Jeg skal snart lave vaniljekranse og jødekager med mor, søster og nevø. Glæder mig :O)

  SvarSlet
 9. Sikke kreative I er :) og ungerne hygger sig, det kan man se. Lækkert med hjemmegjorte søde sager.

  SvarSlet
 10. Hej Susanne..
  Hvor ser det hyggeligt ud :)
  Jeg vil da lige tjekke den hjemmeside du har lagt ud - for vi har også planer om lidt hjemmelavet konfekt i år. Og det er jo altid rart med lidt inspiration :).
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 11. Det er da også så meget sjovere at være sammen om at lave konfekt. Som jo i øvrigt er en fortrinlig gave. I sær når det er så lækket, som det ser ud til at være hos jer :-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Det ser lækkert ud. Får lyst til at smage.
  Hyggeligt at være flere om det.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 13. Hvor SER det lækkert ud! Man kan godt se at der er et proffesionelt touch over det :-)

  SvarSlet
 14. @ Susanne; det var ren råhygge :-) Håber I kommer til at hygge lige så meget med småkagerne :)

  @ Ulla; ja de nød virkelig hinandens selskab og det gjorde vi søstre også :-)

  @ Karina; der er masser af dejlig inspiration og noget for enhver smag - jeg er sikker på, at I også kan finde noget I har lyst til at forny med :-)

  @ Birgitte; tiden gik bare så hurtigt og det er jo et godt tegn på, at det var sjovt at lave det sammen. Det er da en rigtig god idé, at lave små gaver af hjemmelavet konfekt - pakket ind i silofan og med en rød sløjfe, så er det da en rigtig jule-gave :-)

  @ Aase; det kan jeg godt forstå og jeg kan heller ikke engang smage, for det står hos søster endnu. Det var for vådt til at pakke sammen :-)

  @ Helena; ja, det var dejligt, at få et par tips fra bager-søster. Og hun ville lige give endnu et professionel touch på det, som vi ikke nåede igår, når det sidste er tør - det bliver så flot :-)

  SvarSlet
 15. Uhhhhhhmmmmmm..... sku' ha' kastet mig over det i stedet for lakrids pebernødder :) Håber jeg når det i år, men ellers må det blive i januar - det er såmænd sket før :)

  SvarSlet
 16. Hvor ser det hyggeligt og lækkert ud! skønne billeder:-)

  SvarSlet
 17. @ AnneMwette; ja der har såmænd også været år her, hvor jeg ikke har nået marcipanen ikke engang i januar - og det har vi ikke taget skade af ;-)

  @ Prikker i luften; billederne støtter stemningen rigtig fint :-)

  SvarSlet
 18. Uhm det ser superlæks ud... tænderne løber næsten i vand :)

  SvarSlet
 19. @ Bettina; vi glæder mig også til at få det hjem og SMAGE :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.