Gå videre til hovedindholdet

Juleklokker og juleroser

Utroligt er det, at det er muligt at finde sommerblomster i haven her et par dage før juleaften. De små klokker har blomstret uophørligt gennem mange måneder siden sommeren.Klokkerne står godt beskyttet op af husmuren, under rosen og med rødder gemt mellem mur, terrasse og vissent løv - en rigtig vinterhule. Den skønne lyserøde rose fortsætter også sin blomstring. Og mon ikke de bliver ved et stykke tid endnu, for graderne ser ud til at holde sig på den positive side et stykke tid endnu. Og som det ses på billedet, så er der fortsat knopper blandt klokkerne.Både klokker og roser kan ses fra stuen - det gør én i godt humør at se på og bringer minder og længsel frem om sommer og varme dage på terrassen. Heldigvis er vi nu kommet på den rigtige side og vi kan nu  se frem til, at dagene bliver længere. Bare tanken om, at det går den "rigtige vej" fra nu af og at vi snart igen kan komme hjem fra arbejde, mens det stadig er lyst, kan give bobler af forårs-forventninger i maven.

Kommentarer

 1. Det er rigtig skønt, at der stadig er blomster i haven. Og når de stopper, ja så begynder forårsblomsterne :o)

  SvarSlet
 2. skønne billeder, man blir' helt i forårshumør:) God jul til dig:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. @ Lisbeth; hvor ville det være skønt, hvis forårsblomsterne kunne overtage. Tør vi håbe på, at der ikke kommer frost og sne?

  @ anne Gine; ja, det er lige til at glædes over :-) Mange tak og i lige måde :-)

  SvarSlet
 4. Ja nu går det långsamt åt rätt håll och vårdrömmarna får fart. Du tycks gå från höst rätt till våren, fortfarande blommor ute, så otroligt.
  Önskar dig en fin och rolig jul :)

  SvarSlet
 5. Ægte juleklokker - hvor er de dog dejlige og opmuntrende. Jeg glæder mig ligesom dig til flere af de lyse timer.
  God jul fra Irishaven

  SvarSlet
 6. @ Mia; du har ret i, at det er ved at være tid til forårsdrømmene - hvor bliver det dejligt, når det begynder at tage fart derude igen :-)

  @ Berit; ja hvor bliver det dejligt med flere lyse timer og forhåbenligt lidt mere energi deraf. Synes december har været mørk og trist. Men nu er jeg sikker på, at det vender :-)

  SvarSlet
 7. Håbe kan vi jo altid, men der er ikke meget, der tyder på frost og sne endnu heldigvis.

  SvarSlet
 8. @ Lisbeth; nej ingen frost og sne i sigte, men synes alligevel, at de er et par måneder endnu inden vi kan ånde lettet op!

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejlige juleklokker og julerose :-) Det er helt fantastisk at det kan blive ved derude.
  Jeg kigger også i vejrudsigten hver dag, men foreløbig ser det ud til at den grønne vinter varer lidt endnu, dejligt :-)
  Allered efter nytår kan vi begynde at drømme og planlægge frøindkøb og såning, og vips, så er det forår igen :-)
  Jeg kender godt den boblende glæde i maven ved tanken, for sådan får jeg det også. Sådan helt gåsehuds agtigt :-)

  SvarSlet
 10. Flotte billeder! Hvor er det skønt at vi går mod lysere tider :)

  SvarSlet
 11. Ja, det er da utroligt med blomster her lige før juleaften..
  Kan se du bruger din nye linse flittigt :-)

  SvarSlet
 12. @ Hanne; skønt at den grønne vinter fortsætter - det er noget at få sig bevæget udenfor og transportere sig :-)

  Det bliver skønt at komme igang med planlægningen og ikke midst drømmene om, hvordan det skal se ud :-) Og du har ret - det er lige om lidt :-)

  @ Ulla; det er SÅ skønt :-)

  Helena; ja jeg eksperimenterer og der bliver taget rigtig mange billeder for at finde ud af, hvordan macroen skal bruges. Desværre er det kun i weekenderne, hvor det er muligt udendørs - men nu lysner det :-)

  SvarSlet
 13. Det er da ikke så tosset, med sådan et nyt kamera - heller ikke for os andre, der kan nyde resultaterne. Lækre billeder :-)
  Jeg tilslutter mig koret af optimister, der satser på en kort, mild og blomstrende vinter :-)
  Glæderlig jul søde Susanne!
  Knus Signe

  SvarSlet
 14. Dejlige billeder som vækker forårsfornemmelserne frem! Du og din familie ønskes en rigtig god jul og et godt og lykkebringende nyt(have)år.

  SvarSlet
 15. Mine Campanula blomstre også stadig. Jeg har forsøgt, at tage billeder af dem, men det er overhovedet ikke billeder, der kan stå mål med dine.
  Synes mine bliver rystet, og jeg kan slet ikke komme tæt nok på. Måske det slet ikke er muligt med mit kamera?!! Det kunne være jeg skulle finde ud af det.
  Nyder meget dine billeder.
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie.
  Julehilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 16. @ Signe; tak Signe - håber snart, at vi kan dele erfaringer :-)

  Mange tak og du ønskes også en dejlig og glædelig jul :-)

  @ Birgitte; mange tak og du ønskes også en dejlig og glædelig jul :-)

  @ Marianne; det er rigtig svært at tage billeder tæt på netop fordi det er svært at holde kameraet stille. Jeg har et kamerastativ, og så bliver kameraet ikke rystet. Jeg kan også finde på at sætte kameraet på noget fast ex. en skammel eller stol, så bliver kameraet ikke rystet. Men kan bestemt anbefale et stativ, som kan fåes rimeligt billigt i ex. Elgiganten.

  Du ønskes også en en rigtig dejlig og glædelig jul :-)

  SvarSlet
 17. Ja, vejret og blomsterfrodigheden giver tidlige forårslængsler. Jeg kan sagtens leve med det og mindet om sidste år.

  Ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul.
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…