Gå videre til hovedindholdet

Juleklokker og juleroser

Utroligt er det, at det er muligt at finde sommerblomster i haven her et par dage før juleaften. De små klokker har blomstret uophørligt gennem mange måneder siden sommeren.Klokkerne står godt beskyttet op af husmuren, under rosen og med rødder gemt mellem mur, terrasse og vissent løv - en rigtig vinterhule. Den skønne lyserøde rose fortsætter også sin blomstring. Og mon ikke de bliver ved et stykke tid endnu, for graderne ser ud til at holde sig på den positive side et stykke tid endnu. Og som det ses på billedet, så er der fortsat knopper blandt klokkerne.Både klokker og roser kan ses fra stuen - det gør én i godt humør at se på og bringer minder og længsel frem om sommer og varme dage på terrassen. Heldigvis er vi nu kommet på den rigtige side og vi kan nu  se frem til, at dagene bliver længere. Bare tanken om, at det går den "rigtige vej" fra nu af og at vi snart igen kan komme hjem fra arbejde, mens det stadig er lyst, kan give bobler af forårs-forventninger i maven.

Kommentarer

 1. Det er rigtig skønt, at der stadig er blomster i haven. Og når de stopper, ja så begynder forårsblomsterne :o)

  SvarSlet
 2. skønne billeder, man blir' helt i forårshumør:) God jul til dig:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. @ Lisbeth; hvor ville det være skønt, hvis forårsblomsterne kunne overtage. Tør vi håbe på, at der ikke kommer frost og sne?

  @ anne Gine; ja, det er lige til at glædes over :-) Mange tak og i lige måde :-)

  SvarSlet
 4. Ja nu går det långsamt åt rätt håll och vårdrömmarna får fart. Du tycks gå från höst rätt till våren, fortfarande blommor ute, så otroligt.
  Önskar dig en fin och rolig jul :)

  SvarSlet
 5. Ægte juleklokker - hvor er de dog dejlige og opmuntrende. Jeg glæder mig ligesom dig til flere af de lyse timer.
  God jul fra Irishaven

  SvarSlet
 6. @ Mia; du har ret i, at det er ved at være tid til forårsdrømmene - hvor bliver det dejligt, når det begynder at tage fart derude igen :-)

  @ Berit; ja hvor bliver det dejligt med flere lyse timer og forhåbenligt lidt mere energi deraf. Synes december har været mørk og trist. Men nu er jeg sikker på, at det vender :-)

  SvarSlet
 7. Håbe kan vi jo altid, men der er ikke meget, der tyder på frost og sne endnu heldigvis.

  SvarSlet
 8. @ Lisbeth; nej ingen frost og sne i sigte, men synes alligevel, at de er et par måneder endnu inden vi kan ånde lettet op!

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejlige juleklokker og julerose :-) Det er helt fantastisk at det kan blive ved derude.
  Jeg kigger også i vejrudsigten hver dag, men foreløbig ser det ud til at den grønne vinter varer lidt endnu, dejligt :-)
  Allered efter nytår kan vi begynde at drømme og planlægge frøindkøb og såning, og vips, så er det forår igen :-)
  Jeg kender godt den boblende glæde i maven ved tanken, for sådan får jeg det også. Sådan helt gåsehuds agtigt :-)

  SvarSlet
 10. Flotte billeder! Hvor er det skønt at vi går mod lysere tider :)

  SvarSlet
 11. Ja, det er da utroligt med blomster her lige før juleaften..
  Kan se du bruger din nye linse flittigt :-)

  SvarSlet
 12. @ Hanne; skønt at den grønne vinter fortsætter - det er noget at få sig bevæget udenfor og transportere sig :-)

  Det bliver skønt at komme igang med planlægningen og ikke midst drømmene om, hvordan det skal se ud :-) Og du har ret - det er lige om lidt :-)

  @ Ulla; det er SÅ skønt :-)

  Helena; ja jeg eksperimenterer og der bliver taget rigtig mange billeder for at finde ud af, hvordan macroen skal bruges. Desværre er det kun i weekenderne, hvor det er muligt udendørs - men nu lysner det :-)

  SvarSlet
 13. Det er da ikke så tosset, med sådan et nyt kamera - heller ikke for os andre, der kan nyde resultaterne. Lækre billeder :-)
  Jeg tilslutter mig koret af optimister, der satser på en kort, mild og blomstrende vinter :-)
  Glæderlig jul søde Susanne!
  Knus Signe

  SvarSlet
 14. Dejlige billeder som vækker forårsfornemmelserne frem! Du og din familie ønskes en rigtig god jul og et godt og lykkebringende nyt(have)år.

  SvarSlet
 15. Mine Campanula blomstre også stadig. Jeg har forsøgt, at tage billeder af dem, men det er overhovedet ikke billeder, der kan stå mål med dine.
  Synes mine bliver rystet, og jeg kan slet ikke komme tæt nok på. Måske det slet ikke er muligt med mit kamera?!! Det kunne være jeg skulle finde ud af det.
  Nyder meget dine billeder.
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie.
  Julehilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 16. @ Signe; tak Signe - håber snart, at vi kan dele erfaringer :-)

  Mange tak og du ønskes også en dejlig og glædelig jul :-)

  @ Birgitte; mange tak og du ønskes også en dejlig og glædelig jul :-)

  @ Marianne; det er rigtig svært at tage billeder tæt på netop fordi det er svært at holde kameraet stille. Jeg har et kamerastativ, og så bliver kameraet ikke rystet. Jeg kan også finde på at sætte kameraet på noget fast ex. en skammel eller stol, så bliver kameraet ikke rystet. Men kan bestemt anbefale et stativ, som kan fåes rimeligt billigt i ex. Elgiganten.

  Du ønskes også en en rigtig dejlig og glædelig jul :-)

  SvarSlet
 17. Ja, vejret og blomsterfrodigheden giver tidlige forårslængsler. Jeg kan sagtens leve med det og mindet om sidste år.

  Ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul.
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.