Gå videre til hovedindholdet

Haverelaterede julegaver

Jeg var så heldig, at min familie har skelet til min ønskeseddel og har opfyldt nogle af mine julegaveønsker - herligt.

Først i november greb min mor chancen og købte "Et liv med roser" af Ernst Jensen - det har jeg tidligere skrevet om her. En skøn og informativ bog, som er læst fra A-Z og så er der læst lidt hist og pist, når jeg lige skal have lidt inspiration.


Under træet lå der endnu en bog; "Økologisk have" skrevet af Jens Juhl og Sølva Falgren. Endnu en bog med utrolig meget information skrevet på en måde, så vi alle kan være med også os, som har planer om at etablere en økologisk nyttehave. Jeg har tidligere lånt bogen på biblioteket og blev så begejstret for den, at den måtte jeg eje.

Et par Garden-Girl bukser - hvor bliver det dejligt, at få et par deciderede havebukser, hvor der er lommer og stropper til det, man altid går og leder efter fordi man ikke kan huske, hvor det lige blev lagt sidst ex. grensaksen.
 
Og sidst men ikke mindst, så fik jeg lidt mere udstyr til kameraet; en blitz, så jeg kan undgå slagskygger, når jeg fotograferer indendørs.


Og så lige et lille obs! Jeg har renoveret min anden blog; Planter i H(e)aven. Så tag et kig, hvis du har lyst :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne,
  Så er jeg dukket op hos dig som fast læser. Jeg skal have lagt min have om, efter vi har bygget, så jeg håber jeg finder inspiration her hos dig.
  Fortsat god jul!
  Blog-hilsen Skipper

  SvarSlet
 2. Lækre julegaver... dejligt når familien ved hvad man allerhelst gerne vil ha :o)
  Jeg har også luret på GardenGirl, men har ikke taget mig sammen endnu... nu kan jeg måske høre hvad du synes om dem... :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 3. Dejlige julegaver.
  Ønsker dig en god 2. juledag.
  Mange julehilsner.
  Aase Marie.

  SvarSlet
 4. Sikke nogle skønne julegaver - sådan et par bukser med plads til alt det, der hele tiden bliver væk, er da super. Det kan sikkert spare mange timers leden rundt efter det, man bare lige havde lagt fra sig et øjeblik :-)
  Hvor er den blevet fin din plante-blog :-)
  Rigtig glædelig bagjul.
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. @ Skipper; velkommen til - og du er ihvertfald velkommen til at suge til dig af inspiration. At lægge have om er et spændende projekt - held og lykke med det :-)

  Tak i lige måde :-)

  @ Bettina; det er skønt, når familien ved, hvad der er bedst :-) Jeg er også spændt på at få taget bukserne i brug og så må jeg se om jeg kan huske at skrive om mine erfaringer med dem.

  Du ønskes også en go' 2. juledag :-)

  @ Aase Marie; skønne julegaver både nyttige, tidsfprdrivere og lærerige :-)

  SvarSlet
 6. @ Signe; jeg glæder mig til at tage bukserne i brug og du har ret i, at i iveren/flowet når der lige skal gøres dit eller dat, så forlægges de mindre redskaber nemt et og andet sted. Det bliver dejligt altid at have det lige ved hånden.

  Tak, synes selv, at plantebloggen nu er blevet mere overskuelig end tidligere. Og også nemmere at gå til for mig selv :-)

  Du ønskes også en glædelig bagjul :-)

  SvarSlet
 7. Dejlige julegaver :-)
  Økologisk have har jeg nu lånt for anden gang på biblioteket. Den er meget informativ og super som opslagsbog.
  Fortsat god jul.

  SvarSlet
 8. @ ina; jeg er meget tilfreds med mine gaver.
  Ja jeg måtte også låne den to gange på biblio, så derfor måtte jeg ønske mig den i julegave ;:-)

  Tak i lige måde :-)

  SvarSlet
 9. Du har også fået nogle lækre julegaver, gardengirl bukser bliver da vist det store havemodehit i 2012 :) Jeg har også Ernst Jensens rosenbog på min ønskeseddel - har godt nok haft den i fast udlån fra biblioteket hele efteråret, men jeg er nødt til at EJE den - jeg tror, du forstår...

  Planter i H(e)aven er vel nok flot, og sikke meget du skriver om hver enkelt staude. Nu behøver vi ikke at google planter længere, nu slår vi bare op på Susannes planteblog. Et lille PS: jeg mener det var den 26.06. vi var på havebesøg hos Claus Dalby.

  Ulla

  SvarSlet
 10. @ Ulla; tror du får ret i, at Garden Girl tøj bliver et havemodehit i 2012 - men det skulle efter sigende også være rigtig komfortabelt og praktisk med lommer og stropper.

  Forstår dig fuld ud i fht. bogen - den havde jeg også hjemme et par gange og så måtte jeg også indse, at den skulle bo hos mig :-)

  Tak for roserne til min anden blog. Du har helt ret ift. dato'en i CD's have - den er rettet - tak :-)

  SvarSlet
 11. Uha, Susanne, hvilke dejlige gaver! Jeg har læst flere steder om "Økologisk Have" - den ser spændende ud! Og havebukser til kvinder - ja, det er da genialt!
  Dejligt med gaver, som man har ønsket sig, og som man kan bruge!
  Glædelig baghjul til dig og dine,
  hej fra Line

  SvarSlet
 12. Det var da nogle dejlige have julegaver.

  Fortsat god 2. juledag.

  SvarSlet
 13. Åh, grattis, så mycket fint. Det är så kul när familjen känner oss och vet vad som står högt upp på listan.
  Ha ena riktigt fina mellandagar :)

  SvarSlet
 14. @ Line; tror "Økologisk have" kan gå hen og blive den nye "bibel" i dyrkning af nyttehave - jeg glæder mig til at læse den igen :-)

  Du har ret i, at det er skønt med kvindebukser istedet for at skulle iklæde os herrearbejdsbukser eller joggingbusker for at have noget holdbart eller behageligt at arbejde i haven i - Garden Girl er altså mere feminine :-)
  Du og din familie ønskes også en rigtig dejlig bagjul :-)

  @ Gitte; det er rigtig skønne gaver, som jeg er rigtig glad for :-)
  Tak i lige måde :-)

  @ Mia; det er så dejligt, når familien rammer plet :-)

  Du og din familie ønskes også rigtig dejlige mellemdage :-)

  SvarSlet
 15. Dejlige julegaver, jeg kunne også tænke mig sådan et par Gardengirl bukser, men synes de er lidt dyre. Ernst Jensen bog om roser er nok et gaveønske til min fødselsdag i marts.

  SvarSlet
 16. Skønne gaver, og jeg siger som fru Høneballe, at Ernst Jensen kommer igen på min fødselsdagsønskeseddel. Har du fået læst i den??

  SvarSlet
 17. Sikke dejlige gaver du har fået, jeg forsætter også med at ønske mig Ernst Jensens bog og så tror at jeg vil sætte som mål at besøge Jens og Sølva i Slottet som ligger mit i nabolag.

  SvarSlet
 18. @ Lisbeth; du har ret - de er lidt pebrede og derfor var det også et gaveønske og ikke noget, som jeg ville investere i selv - tænk sig alle de planter man kan få for den pris ;-)

  Du kan da ikke undvære Ernst's bog om roser - eller også så kan du, med alle de skønne roser du har i haven :-)

  @ Fru Friis; det kan jeg godt forstå, dén bog er uundværlig, hvis man er glad for roser :-) Ja, jeg har haft den lånt et par gange på biblioteket og så "måtte jeg eje" bogen - den er absolut eje-værdig :-)

  SvarSlet
 19. @ Lisbeth; håber det lykkes dig at få den som gave snart :-)

  Uha ja, det er et dejligt mål - jens og Sølva vil jeg også gerne besøg en dag, når jeg er lidt tættere på drømmen om en urtehave. Tror at man kan få rigtig meget viden med hjem fra dem. Mener de har åben have næsten hele sommeren?

  SvarSlet
 20. Sødeste Susanne.....glædelig bagjul og tillykke med de skønne gaver. Hvilken glæde når ønsker bliver opfyldt......især haveønsker ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 21. @ DOrthe; ja og især haveønsker - smiler

  SvarSlet
 22. Glædelig jul, Susanne og hjertelig tillykke med dine lækre julegaver. Hå hå, hvor det må krible, når du kan gå rundt og se på dem hver dag!

  Jeg vil bare lige fortælle at dine tilsendte hostafrø er spiret allerede. Jeg havde regnet med at de skulle ud og ind og alt det der, men de stod en uge inde - ja eller måske 14 dage, og nu tittee de frem.
  Hvad vil du råde mig til? Stille dem ud - og hvis - hvor? I drivhus, kold kælder eller i højbedet?

  Nyd juledagene.
  Havejuleknus fra
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 23. Tillykke med dine dejlige julegaver. Og rigtig glædelig bagjul.

  SvarSlet
 24. @ Marianne; ja det kribler efter at komme i haven og prøve bukserne - men vejret er da ikke lige til det idag! Det var egenligt dig, som inspirerede mig til at ønske Garden Girl bukser, da du havde et indlæg hvor du fortalte, at du havde købt arbejdsbukser :-)

  Mine hosta'er er også spiret - har læst, at de skulle være langsomtspirrende, men det er disse da ihvertfald ikke. Jeg har haft en dialog med Susanne Irming omkring hjemmesåede hosta'er og de skal stå beskyttede indtil efteråret, hvor de kan plantes ud. De må ikke få frost.

  Du kan tro, at jeg nyder juledagene. håber også, at du og din familie nyder det :-)

  SvarSlet
 25. @ Birgitte; tak - de er allerede godt brugte - ja havebukserne har dog ikke været i brug i real life, men mange gange i tankerne ;-)

  Du ønskes også en rigtig dejlig bagjul :-)

  SvarSlet
 26. Så fina presenter du fått!
  Roligt att få sånt man verkligen vill ha.
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 27. @ Helena; ja det er så dejligt at åbne gaver, som virkelig er ønskede :-)

  SvarSlet
 28. Ikke dårligt :-). Det er bestemt rart, når familien kigger på ønskesedlen.

  God fornøjelse med læsningen og alle lommerne
  Birgitte

  SvarSlet
 29. Sikke nogle lækre gaver, du har fået. Det er en klog og sød familie du har :-)
  Jeg er spændt på at høre om bukserne. I bliver nærmest en hær af gardengirls rundt i blogland :-)
  Og tænk, jeg sad lige og sagde til mig selv at jeg må låne den rosen-bog. Jeg som ikke var til roser engang :-)

  SvarSlet
 30. @ Birgitte; det er rigtig rart og så er det jo bare at gå i krig :-)

  @ Hanne; jeg er spændt på at prøve dem og se, om de lever op til forventningerne og de lovprisende ord fra sælgerne :-)

  rosenbogen kan du godt glæde dig til at stifte bekendtskab med. Og så er jeg næsten sikker på, at du finder nogle roser, som du slet ikke kan undvære - der er nogle for enhver smag :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…