Gå videre til hovedindholdet

(Alt for mange) fristelser

Puha, så er jeg tilbage efter en hektisk uge med to gange tur/retur til Jylland dels for at fejre fødselsdag og dels for at undervise to dage i elastisk taping. Og ovenpå sådan en uge, så har det været skønt at komme en tur i haven idag - så faldt roen over mig igen :-)

I sidste weekend var vi som tidligere skrevet til julemarked i et plantecenter i Ribe. Og da havde de masser af krokus-løg - dem måtte jeg da lige have både nogle hvide og violette med hjem af. Nå ja, så kom der da også lige lidt freesia med hjem.


Og i torsdags måtte jeg lige forbi Bilka's haveafdeling i Viborg (trængte til lidt 'have'). Og da fandt jeg endnu et supergodt tilbud, som jeg ikke kunne stå for; Claus Dalby's løgblanding sat ned til 50,- kr. pr. kasse (= 100-110 løg). Det er altså svært at lade sådanne tilbud stå, så jeg blev fristet og hjembragte ikke mindre end to kasser.


Nuvel der er ikke så mange løg i husbedet, hvor både de lyserøde og hvide løg skal sættes, men 260 løg er mange at få plads til i det ét meter brede bed. Jeg fik startet med at sætte løgene idag og jeg tror det ender med, at jeg - ligesom Marianne og CD - må skrue løgene ned i bedet.

Aldrig har jeg da lagt så mange løg før, men der har da også været rigtig mange fristelser og tilbud i år. Der bliver rigtig mange blomster at se på til foråret - ih hvor jeg allerede glæder mig.

Kommentarer

 1. Skønne løg du har valgt :-)
  Glæder mig til at læse, hvordan det går med freesiaerne :-)

  SvarSlet
 2. Orv!! 50,- kr..... jeg var lige deroppe igår og der stod de stadig til 124,- som også var nedsat pris. Det havde jeg jo købt en gang, så jeg sprang over.... måske jeg bare skal blive væk fra Bilka et stykke tid!!
  Men til foråret bliver det en fest i din have, det bliver også sjovt at se alle tulipan-blog-indlæggene til den tid. :o)

  SvarSlet
 3. Hold da helt op en gang guf :-D
  Og så er I så allesammen skyld i, at jeg lige nu sidder og sms'er med min veninde om at smutte i Bilka en af de første dage, suk suk :-)
  Men jeg har et par store krukker, som skal stå tomme hele vinteren, og det er da lidt spild, er det ikke :-D

  SvarSlet
 4. @ Vivi; freesiaerne er jeg også meget spændt på - dem har jeg aldrig prøvet før. Men smukke er de og de skal selvfølgelig i det nye blå bed :-)

  @ Fru Friis; ja 50,- kr var et rigtigt røverkøb - derfor kunne jeg heller ikke lade dem stå!

  SvarSlet
 5. @ Hanne; "stakkels dig", thi hi. Den tager jeg gerne på mig Hanne :-) Håber der er flere løg tilbage og til samme gode priser.

  SvarSlet
 6. uuuhhhaa super gode tilbud.. jeg kan godt forstå at de måtte med hjem... Alle de skønne løg er det der gør at vi allerede glæder os til næste år:)det er skønt at ha' noget at se frem til. jeg har selv lagt tulipan -og Allium løg, samt kleopatras nål i dag... :) Jeg måtte dog lægge nogle af dem i et "midlertidigt" hul... så må jeg få plads til dem til næste år:) Anne Gine.

  SvarSlet
 7. Det var nemlig billig......var derude fredag ;0)Viborg er jo lige i min "baghave" - syntes du glemte at kigge forbi ;0)Ud overløgene er der godt nok ikke meget HAVE tilbage derude :0(

  Købte tre af de med Purpur mix....den rosa var desværre udsolgt. Den hvide sprang jeg over....da jeg ikke er helt sikker på at narcisserne kan nå at etablere sig.......nu er jeg spændt på at følge dine og se om jeg tog fejl.

  Lige nu er mit store problem så : "Hvor fa´en ska´ jeg skrue dem ned"???????


  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. @ Anne Gine; det er skønt at vi har noget at glæde os til - men det er jo næsten ikke til at vente nu! Kleopatras nål har jeg aldrig prøvet - den må jeg vist se nærmere på ved anden lejlighed :-)

  @ Dorthe; det kunne ellers have været hyggeligt - jeg er jo af og til i Viborg, så måske en anden gang?

  Du har fuldstændig ret i, at der ikke var meget have tilbage i Bilka - udegården var jo total tom bortset fra hyacinter. Håbede ellers at jeg kunne blive fristet til at tage et par planter med hjem også.

  Så krydser jeg da fingre for, at mine narcisser når at etablere sig - se det havde jeg slet ikke tænkt på kunne være et problem.

  Mon ikke vi får skruet lidt hist og her - god fornøjelse :-)

  SvarSlet
 9. Juhuuu - hvor lækkert med alle dine nye løg - og så til den pris. Det er da en fest der vil noget.:)

  SvarSlet
 10. Jeg må jo nøjes med at glæde mig over, at jeg ikke har problemer med hvor jeg skal lægge dem ligesom I har ;-) Jeg er slet ikke spor misundelig over alle de løg I sætter. Til gengæld vil jeg glæde mig over at se alt det I kan vise frem til foråret.
  Man kan frygte lidt, hvor mange de får hjem næste år, når de må sælge dem så billigt i år, fordi de har købt for mange hjem. Nå den tid den sorg.

  SvarSlet
 11. @ Eva; ja det er en hel løg-fest - skønt med så mange løg af sådan en god kvalitet :-)

  @ Lisbeth; jeg tror, at der kommer rigtig mange indlæg til året med forårsløg - det bliver spændende at følge alle bloggene :-)

  Jeg synes der har været rigtig mange løg i handlen i år. men mon ikke der kommer lige så mange til næste år - de fleste holder vel kun omkring et år før de går til, så vi skal vel have sat nye til næste efterår?

  SvarSlet
 12. Sikken løgfest og sikke et FEST-FYRVÆRKERI, der bliver i din skønne have til foråret. Vi kommer rigtigt til at sidde rundt om i det ganske land og savle over alle de lækre blomster-billeder af løgplanterne :)

  SvarSlet
 13. Lækkert lækkert, Susanne! Gætter du har 'skruet' hele denne dejlige lørdag?

  Det bliver så smukt! Jeg glæder mig til at se det til foråret!

  Knus og god weekend,
  M
  DHH

  SvarSlet
 14. @ Ulla; ja jeg tror også, at der kommer mange superflotte fløgfestbilleder til foråret - har indtryk af, at der er sat rigtig mange forårsløg i år :-)

  @ Marianne; rigtig - jeg har skruet en del af lørdagen. Og jeg håber på lige så dejligt vejr idag, så jeg kan skrue videre :-)

  Tak i lige måde :-)

  SvarSlet
 15. Hej Susanne. Tillykke med indkøbene. Jeg glæder mig til at se billeder til foråret, især af dine krokus!

  SvarSlet
 16. @ Birgitte. tak :-) Jeg glæder mig også til at se de nye krokus, for der er hverken billede eller navn på posen - så gad vide, hvordan de ser ud.

  SvarSlet
 17. Jeg har som i andre også købt rigtig mange løg i år. Bl.a. en CD kasse med Crememix, og 150 krokus løg som alle er lagt i mit nye surbundsbed. Håber det bliver godt, for jeg har ikke erfaring med løg i surbund. Så bare lige der var nogle der omtalte det i foråret. Så det var der jeg fik ideén.
  Også har jeg købt et par hundrede Tulipanløg ud til forhaven i farverne fra gul, orange, rosa, pink, og lilla nuancer, der er blandet. DET tror jeg så´til gengæld bliver rasende flot. Og netop det farvemixide´fik jeg fra et billede jeg så på en haveblog.
  Nu sidder jeg jo og er helt vild efter at komme ud og købe flere tulipanløg (nu de er så billige) problemet er så, at jeg pt. ikke har nogle steder at lægge dem..... så var det jeg kom på ideén om lidt Guerrilla gardening ;-D Her i vores lille by (hvis man kan kalde den det) er der nemlig en legeplads der er lidt kedelig.... tror bestemt det ville pynte med et par tulipaner ha ha.... ;-D
  Ha´en god søndag.
  Hilsen Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 18. @ Marianne; jeg har heller ingen erfainger med løg i surbund, så det bliver spændende at se, om de kan klare det lidt sure miljø.

  Det lyder som en dejlig idé, at der kommer lidt farve i jeres lille by. Pøj pøj med projekt Guerrilla gardening :-)

  SvarSlet
 19. Hmm.... fik også 2 kasser for nylig - men "kun" til halv pris... nå lidt rabat er jo bedre end ingenting ;0)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…