Gå videre til hovedindholdet

Rød fredag

Forleden dag viste jeg den smukke kornel med glødende røde efterårsblade og jeg skal da lige love for, at det er gået hurtigt med at få de smukke blade smidt - der er ikke én eneste tilbage på busken (årh måske lige et par stykker).


Istedet står kornellen nu med de smukke røde grene. Røde grene som vil pynte i forhaven hele vinteren igennem. Grene som jeg gerne klipper nogle stykker af og sætter i stuen, når vi når december. I stuen sætter jeg en lille lyskæde på - det er så hyggeligt!


Den røde japansk ahorn har skiftet farve og står nu med en intens rød farve - utroligt så smukke farver efteråret generelt kan generere.

Samtidig med at der er så mange smukke farver her i efteråret, som vi skal huske at nyde, så er jeg lidt ambivalent omkring det. For alle disse smukke farver er også et tegn på, at denne dejlige havesæson er ved at være slut. Men det er også starten på nogle måneder med armchair gardening, mange nye drømme, planlægning af den kommende sæson o.m.a. - altså starten på endnu noget godt :-)

Kommentarer

  1. Smukke buske - det tema har jeg slet ikke fået dyrket i min have. Alt fokus har været på at få staude-hav hele sæsonen.
    Det er meget inspirerende at se de fine små buske med efterårs røde farver - jeg er lidt vild med din ahorn - bladenes form er så fine.

    SvarSlet
  2. @ Berit; de busk jeg har i havn er også primært buske, som var her, da vi overtog. Men det giver en god struktur i bedene :-)

    Ahornen kan fåes med forskellige former og farver på bladene. Jeg tror, at det er en god busk at starte op med :)

    SvarSlet
  3. Jeg er sikker på at vores korneller må have smidt bladene samtidig, siden vi begge to fik lyst til at blogge om dem idag :-)
    Jeg klipper min kornel ned hver 3-4 år, for jeg nænner det ikke hvert år. Men hver 3-4 år passer det med at jeg synes, at den bliver for stor og skygger for meget for bedet bag den.
    Hvor har din japanske ahorn en smuk farve :-)
    Jeg har også det samme ambivalente forhold til efteråret. Det er også derfor at jeg nægter at komme i efterårshumør før de sidste blomster er væk i haven :-)
    Lad os satse på en kort mild vinter, så bliver det snart forår igen :-D

    SvarSlet
  4. @ Hanne; du har ret i, at de sikkert har smidt bladene samtidig :-) Jeg har ikke prøvet at klippe min ned tidligere, men jeg tror, at jeg vil til at gøre det hvert år. Jeg har plantet roser bag den og en perikon, så for at de kan få lys nok i foråret er jeg vist nødsaget!

    Vi må krydse alt, hvad krydses kan for at vi får en kort mild vinter - det kunne være så fedt ikke at skulle gennem en is- og snevinter igen!

    SvarSlet
  5. Hvor er det smukt med de røde farver i din have. Den japanske ahorn er helt utrolig.

    Det er med at leve i nu'et og nu'et vil om ganske få uger komme til at handle om havebøger, mere tid på nettet til at surfe og lade sig inspirere, planlægning til næste år og så en enkelt juledekoration...

    Som tiden flyver afsted er det nok hurtigt forår igen, hvis bare vi kan vente med frost og sne til hen i januar.

    SvarSlet
  6. @ Ulle; du har så evig ret. Føægende citat hørte jeg imorges i P€ oplæst af Hans Otto Bisgaard; Fortiden kan du ikke ændre, men du kan ødelægge nutiden ved at bekymre dig om fremtiden. Og det har vedkommende jo så ret i :-)

    SvarSlet
  7. Denne vinter har vi jo noget helt andet at glæde os til: Nemlig vores blogge det er godt sammen med armchairgardening.
    Hans Otto Bisgaard citatet er helt perfekt, men vi gør det nok alligevel.
    Jeg klipper jævnligt mine korneller, ellers fylder de for meget, og vi skal jo have de røde grene at nyde.

    SvarSlet
  8. @ LIsbeth; ja det er dejligt at have bloglivet til vinteren. Jeg Var med sidste vinter og det skærpede altså lige haveopmærksomheden og motivationen - det var fedt :-)

    Har en fornemmelse af, at grenene bliver mere røde jo yngre de er, men ved ikke om det bare er noget jeg forestiller mig?

    SvarSlet
  9. Hvor er det smuk med de røde farver.

    SvarSlet
  10. Jeg er også vild med din smukke ahorn.

    Jeg tror at jeg ville løbe sur i den, hvis vi ikke fik en have pause her om vinteren. Og det er jo skønt at have noget at se frem til :-)

    SvarSlet
  11. @ gitte: Men synes sæsonen har været så kort, at jeg ikke helt er parat til at give slip samtidig med, at 3-4 måneder virker af så lang tid før vi igen kan komme i haven! Men tror du har ret i, at vi ville løbe sur i den, hvis der ikke var en pause :-)

    SvarSlet
  12. ummmmm....ja farverne er smukke derude nu - og armchair gardening og opladning af havebaterierne er nok heller ikke så ringe når det kommer til stykket ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  13. En bemærkelsesværdig smuk rød farve...

    SvarSlet
  14. Ja, den kornel er jo også smuk med de bare røde grene.....og japansk ahorn - hvad kan jeg sige....den står altså på ønskelisten her i Karlelunden.
    Glæder mig til at følge blogland gennem vinteren, det er jo første år jeg følger med - spændt på at se hvordan det spænder af.

    SvarSlet
  15. @ Dorte; du har ret - det er da også meget fedt :-)

    @ Tim; :-)

    @ Helle; Japansk ahorn er en dejlig lille busk (træ), så jeg kan godt forstå, at du har den på ønskelisten :-)

    Det var meget hyggeligt sidste vinter og gjorde bestemt ikke haveinteressen mindre, tværimod :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad