Gå videre til hovedindholdet

Lange arme

Dagen idag var en fridag, som bla. er brugt bl.a. til at hente harpet muld hos Lynge Naturgødning. Mulden er blevet brugt på ydersiden af det nye stakit, som havde en temmelig ujævn overflade og en lille rille underneden, hvor trafikstøj kan komme igennem.


Jeg har hentet ca. 1 ton muld, som er blevet spredt ud og planeret langs stakittet og der er fyldt på, så mulden ligger lidt op over det nederste brædt. Heldigvis er det nederste brædt i plastik, så det trækker ikke vand op gennem resten af stakittet. Desuden er der sået plænegræs. Jeg håber, at græsset kan nå at spire og vokse lidt inden frostens komme - vi var heldige ikke at få frost her i området forleden dag.


Og nu kan jeg da godt mærke, at mine arme har løftet et ton muld. Og ikke nok med, at mulden vejer godt i sig selv, så regnede det faktisk en del, så jorden blev godt tung. Men hvor er det dejligt, at ydersiden mod vejen er færdiggjort - jeg vil nemlig meget hellere bruge tiden inde i haven!

Kommentarer

 1. Det ser bare SÅ iorden ud - håber græsset får bare lidt fat i efteråret.
  Til foråret når græsset grønnes og du kan nyde, at der bare er tip top styr på arealet ud mod vejen - ja så er de lange arme gode igen ;o)

  SvarSlet
 2. Det er (dælme) et flot stykke mandfolkearbejde du der har gjort! Respekt for det og skønt at kunne sige at det er vel overstået nu.

  SvarSlet
 3. Smart med de plastikbrædder forneden på stakitet :-)

  SvarSlet
 4. @ Helle; du har ret - til foråret så er ømheden glemt og det er fryd og gammen :-)

  @ Fru Friis: det er så dejligt, at det nu er gjort :-)

  @ Vivik; ja det er en rigtig god løsning :-)

  SvarSlet
 5. Hold da op - startede du ikke med at skrive fridag? Mon ikke du får en god nats søvn:)

  SvarSlet
 6. Hej Susanne. Sikke et arbejde. Det må være så skønt at det er ordnet. Det er godt nok rigtig smart med et plasticbræt i bunden! Nu er det jo lige klart til foråret.

  SvarSlet
 7. CuginaK; jo og det var en dejlig fridag - så har jeg ikke dårlig samvittighed over, at jeg ikke går i fitnesscenter ;-)

  @ Birgitte; det er så dejligt :-) Vi synes også, at det er smart og tilmed en holdbar løsning over tid :-)

  SvarSlet
 8. Så har man den bedste samvittighed i verden. Alt er gjort, og nået inden vinteren. Græsset spirer da snart. Du bliver også glad for at I nåede det - når foråret kommer er der jo så meget andet man gerne vil. Og så er I klar!
  Nu kan du fokusere på haven, som sikkert også er blevet lidt større? Et levende hegn tager jo sin plads.
  Næste år skal vi have Pileflethegn ind til naboen, det giver mig mulighed for at lave lidt flere bede, og flere stativer til klematis. Åhhh det bliver godt.

  Kan du nu have det godt. Jeg synes det er en god løsning I har lavet, og smart fundet på med plastik forneden. Skal hegnet så males til sommer?

  SvarSlet
 9. Ujjj, det ser godt nok koldt og vådt ud, men utvivlsomt en god investering. Færdig arbejde og så til det sjove :-)

  Ha´en god aften - måske med en romtoddy til at få varmen
  Birgitte

  SvarSlet
 10. @ Eva; samvittigheden er rigtig fin - skønt :-) Jo da, haven er blevet ihvertfald 60 kvm større, så der er masser at tage fat på inde i haven.
  Det bliver skønt for jer, med plads til flere cklematis - dem har jeg også en plan om at skal have flere af :-)
  Stakittet skal ihvertfald have træbeskyttelse. men vi er meget i tvivl om det skal have farve - jeg er overvejende stemt for at male det sort, men så er det jo godt, at vi har en hel vinter til at bestemme os i :-)

  @ Birgitte; jeg lignede vist mest af alt en druknet mus efter endt arbejde:-)
  Det lyder ikke værst med en romtoddy - jeg faldt i en skøn grøn te istedet :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er du sej Susanne :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 12. Hold da helt op, et flot job. Jeg kan dælme godt forstå, hvis du var helt flad bagefter og lignede en druknet mus :-D
  Men det må være det hele værd, at kunne checke sådan et job af på to-do listen. Så kan du rigtigt lege inde i haven til foråret :-)

  SvarSlet
 13. Flot stykke arbejde, men sikke et slid.

  Mon ikke du har fået strammet op på både triceps og biceps...

  SvarSlet
 14. @ Hanne; thi hi, ja det var et kønt syn - en fald druknet mus ;-)

  @ Ulla; det var vist først bagefter, at jeg opdagede hvilket arbejde det var :-) Ja både tri og bi, men så sandelig også thenar kan jeg mærke idag ;-)

  SvarSlet
 15. Det var et stort arbejde hold da op, flot du kunne klare det, så kan du hygge dig inde i haven en anden dag :-)

  SvarSlet
 16. @ Lisbeth; det er rigtig dejligt, at jeg nu kan ligge min energi inde bag stakittet :-)

  SvarSlet
 17. Hej igen Susanne
  Sort lyder rigtigt flot. Må jeg anbefale et godt produkt. Det er RIGTIG oliemaling. Det holder og holder - og har en supersmuk glans.
  Vi har købt andre træplejeprodukter der er olieforstærkede, men de blegner efter 1 år. Det er surt at bruge så meget tid, og så skulle male om igen allerede året efter.
  Jeg tillader mig at lægge et link til dig:
  http://www.bech-poulsen.dk/butikken.php
  Jeg kan ikke huske hvor i landet du bor, men det maling de sælger i denne butik. Det er godt.Det er et norsk mærke og det hedder Butinox Oliedekkbeis.

  SvarSlet
 18. @ Eva; det lyder som et rigtig godt tip, som
  Jeg skal have kigget nærmere på - tak. For som du skriver, så er det rigtig ærgerligt, at et stort arbejde allerede falmer og trænger efter et år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.