Gå videre til hovedindholdet

Hva' Søren er den nu af?

Jeg ligger i min seng og tænker på, at der er en hel skøn havedag forude. En havedag med temperaturer, som indikerer endnu en løvfaldssommerdag. De glade og forventningsfulde tanker får mig hurtig ud af sengen, men ..... da jeg kigger ud af vinduerne bliver jeg skuffet - det hele er vådt og fugtigt derude.


Et opslag på Regionaludsigter hos DMI melder; "Først ret udbredt tåge og stedvis lidt regn, men fra sidst på formiddagen tørt med nogen eller en del sol. Højeste temp mellem 19 og 22 grader". Ja, tænk sådan kan man blive så skuffet, når forventningerne er sat (for) højt!


Nå, men så er der tid til andre gøremål indendørs ex. at surfe rundt og ligge kommentarer hos jer andre, lægge vasketøj sammen og færdiggøre den rugbrødsdej, som har stået hele natten på køkkenbordet og ... For som gruppen "Venter på far" med bl.a. Anne Dorte Michelsen i sin tid sang: "Der er altid noget at gøre for en husmor"

Kommentarer

 1. God morgen. Her i Nordjylland ser vejret fint ud, omend en smule skystrejf på himlen. Jeg håber du får en god dag og bliver tilfreds med alle dine sysler. Det et altid rart at få noget fra hånden! God søndag.

  SvarSlet
 2. *SMILER* jeg krydser fingre for at det bliver bragende solskin også hos dig i dag selv om det startede lidt vådt. Skønt endelig at komme derud og kratte, klippe og nyde igen :0)

  ......nybagt rugbrød.....mums ikke det ringeste at indtage på terrassen senere idag ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Ja, vi vil ha' mere sol og sommevejr :-)

  SvarSlet
 4. @ Birgitte; så vidt jeg har kunnet se tidligere på ugen, så har I i Nordjylland ikke været så heldige som os med vejret tidligere på ugen, så det er da herligt, at I har dejligt vejr idag.
  Du ønskes også en dejlig søndag :-)

  @ Dorthe; det er så herligt med nogle bonusdage med varmt vejr :-) Og du har fuldstændig ret i, at nybagt rugbrød med lidt syltetøj er sagen :-)

  @ Signe; det vil vi nemlig :-)

  SvarSlet
 5. Det er da bare lidt tung morgendug... fra mit vindue ser det skønt ud derude. Lad os nyde dagen, snart kan det være forbi ;o)

  SvarSlet
 6. @ Fru Friis; du har da fuldstændig ret :-) Og jeg er da helt sikker på, at det dejlige solskinsvejr kommer igen over middag og så skal der rigtig nydes :-)

  SvarSlet
 7. Her i Viborg har vi solskin,håber også solen kommer over til dig.

  SvarSlet
 8. @ Kom så igang; lyder dejligt med solskin hos jer :-) Her er det nu tørt men overskyet. Jeg venter forventningsfuld :-)

  SvarSlet
 9. Jeg synes nu den opklaring lader vente på sig. Jeg skulle meget gerne have flyttet en del stauder og buske i dag, så jeg håber stadig.

  SvarSlet
 10. Ja, det er altså lidt snyd, det her. Jeg *smiler* nu også ved tanken om at alle vi storkøbenhavnere bare sidder og spejder ud af vinduet efter det gode vejr. Hvis nu jeg går i kælderen og begynder at sætte filt op, så tror jeg at det kommer :-)

  SvarSlet
 11. @ Lene; Så er solen kommet her omend lidt sløret. Jeg var så letsindigt at sætte en gang skinke/osteboller over, så de skal lige bages inden jeg kan komme ud. For jeg har planer om at plante blåbærbuske og grave græstørv af til et nyt bed.

  @ Hanne; gad vide om du har været i kælderen eller måske er det fordi jeg har sat boller over. Ihvertfald er solen kommet her ;-)

  SvarSlet
 12. Her var der også vådt i morges - så gjorde jeg bare hytten ren....
  Nu var det heller ikke fordi jeg skulle rode i jord i dag, da det det det lille skur, der skulle ryddes op i - men jeg ventede til kl. 13 med at gå i gang. Skuret ligger nemlig i skygge til langt op ad dagen, på denne årstid.

  SvarSlet
 13. Her på vestsjælland har det været bragende sol hele dagen. Jeg har heller ikke haft tid til at være i nærheden af computeren før her til aften, så jeg har været helt uvidende om den manglende sol andre steder ;-)

  SvarSlet
 14. @ Esther; ja vi bliver aldring arbejdsløse - de rer altid andre ventende opgaver. Men dejligt at få både hytte rengjort og ryddet op i skur :-)

  @ Ina; hvor lyder det dejligt og mon ikke du har nydt den hele dagen på plantemarkedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.