Gå videre til hovedindholdet

Jeg savner ....

... min have. Jow, jow den er lige uden for mine vinduer, men det er lang tid siden, jeg har fået jord under neglene og brugt tid derude. Weekenden blev som skrevet brugt med gode venner i et sommerhus i Jylland. Mandag og idag har jeg arbejdet til sent. Og de kommende par dage skal jeg med sønnike til fodboldkamp, så .....


Og masser af planlagte opgaver venter på min tilstedeværelse. Disse seks blåbærplanter trænger til at få rødderne sat i jorden. Og en del blå planter venter på, at der bliver lavet et bed, så de også kan få rødderne sat i jorden.


Der er stadig flere opgaver i forbindelse med oprydning efter stakit-håndværkerne. Så for min skyld, må det dejlige vejr gerne fortsætte i laaaaaang tid endnu.


Og så savner jeg mit spejlreflekskamera - selvom jeg stadig har mit kompaktkamera, som sagtens kan bruges i mange sammenhænge. Men det er nu ikke helt det samme som spejlreflekskameraet hverken i forhold til indstillinger eller billedkvalitet.

Jeg drømmer (stadig) om, at det nye spejlreflekskamera skal være af mærket Canon. Men er usikker på, hvilken model jeg kan nøjes med, når jeg fortrinsvis bruger det til fotos i haven af planter og bede samt har ønsker om med tiden, at komme igang med macro-fotografering.

Mon nogle af jer har gode erfaringer eller tips til, hvilket spejlreflekskamera jeg skal kigge efter, når forsikringssummen engang bliver udbetalt?

Kommentarer

 1. Somme tider tager ens arbejde alt for meget af ens fritid... Det er ofte svært at nå noget i haven til daglig, så vi er alle ekstra glade for godt vejr i weekenderne.

  Håber at du snart får et lille smuthul ud i haven...:)

  SvarSlet
 2. @ Ulla; du har ret - det er ikke nemt at nå noget efter arbejde og slet ikke, når det bliver så tidligt mørkt! Tak - jeg krydser også fingre for, at jeg og alle I andre får nogle dejlige timer i haven i weekenden

  SvarSlet
 3. Søde Susanne.....jeg forstår dit savn....her til aften har jeg været alene på skansen og kørt tre unger frem og tilbage fra Herodes til Pilatus......tiden går godt :0) Derfor er der endnu mere glæde ved at vide hvilken vejrudsigt der venter os :0)

  Jeg har et canon EOS 450D spejlrefleks som jeg er meget glad for - vi købte den på udsalg for nogle år siden - derfor faldt valget på denne.......jeg har ikke erfaringer med andre da vi også havde canon før i lomme udgaven.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. @ Dorthe; tak for din forståelse - og ja vi må støtte hinanden, når vi nu ikke kan få overskud ved at gå i haven :-)

  450D må jeg lige tjekke ud. Kan jo se på din blog, at den tager fine billeder -men fotografen har nu også en del at sige :-)

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt forstå, du savner din have, jeg ville gå helt i spåner, hvis det var mig. Nå men som trøst lover de jo heldigvis godt vejr den næste weekend også.
  Hvis kameraet er rigtig godt, betyder det ikke så meget med fotografen. Jeg taler af erfaring :-) Jeg har aldrig fotograferet før jeg blev haveblogger, men Bent havde købt et rigtig godt kamera til sig selv, det har jeg gavn af nu. Han har selv et spejlreflekskamera, så jeg må gerne bruge dette Panasonic DMC-FZ38, men det er ikke spejlrefleks. Han har selv et Nikon D40 spejlrefleks, som han er meget glad for.

  SvarSlet
 6. Jeg har også nogle alt for lange arbejdsdage i denne uge, så jeg forstår til fulde din længsel.

  Jeg ønsker mig også et Canon spejlrefleks, men har heller ikke styr på modellerne endnu, så jeg er da nysgerrig efter, hvad du finder ud af :-)

  SvarSlet
 7. Jeg er lige som du laaaaaangt bagud i haven, så jeg forstår dig til fulde.
  Mth til kamera, så bruger Preben en CANON EOS 50D og jeg en klasse højere nemlig CANON EOS 7D. Begge er rigtige gode kamerahuse. En ting, som jeg vil råde dig til, hvis du køber CANON spejlrefleks kamera, er ikke at spare på objektiverne for der er forskel. Vi har både de billige EF-S og de dyreobjektiver, og er ikke i tvivl om, hvad der er bedst. Det er dem med den røde ring på. Desuden holder objektiverne hele livet, mens kamerahusene står til udskiftning med tiden, hvis man bruger det flittigt. Desuden skal du ikke regne med, at du kan bruge de billige EF-S objektiver på de dyre kamerahuse.

  Ha' nu en dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 8. At være bagud i haven !! er du ikke den eneste, jeg overvejer seriøst om jeg ikke skal tage et par fridage fra arbejdet for udelukkende at blive nogenlunde færdig i haven ;)

  SvarSlet
 9. Ja du har da egentlig din sag for! Forstår godt du er ivrig og længes. Forstår det faktisk MEGET fodt. Sådan har jeg haft det de sidste to mrd. Håber du kommer i haven igen i weekenden. Ser ud til at vejret holder!

  SvarSlet
 10. Jeg har et Canon EOS 400D, og det er jeg rigtigt glad for. Men jeg har kun standard objektiv, og nu har jeg lige fundet ud af at jeg ønsker mig en makro-linse :-) Godt jeg bliver rundt næste gang jeg har fødselsdag.
  Jeg føler for første gang at jeg er lidt med i haven lige nu. Men det er kun fordi jeg konsekvent lader som om mit rode-hjørne ikke er en del af min have lige nu :-D Heldigvis lover de jo flere gode dage endnu.

  SvarSlet
 11. Tak for alle jeres kommentarer. Håber også I får lidt tid til at sætte skik på de ventende opgaver i denne skønne weekend.

  Mht. haven så er jeg lige om lidt på vej derud igen for at nyde efterårssommeren - ihh hvor er det godt med en dag eller to i haven :-)

  Mht. kamera så har jeg google jeres forslag og undersøger og tænkder. Jeg er endnu ikke kommet frem til en beslutning - men det kommer helt sikkert, for hvor jeg savner et godt kamera. Lysten til at fotografere er slet slet ikke så stor med mit kompakt-kamera - så kære forsikring få nu behandlet vores sag!

  SvarSlet
 12. Hej Susanne

  Jeg kan anbefale Canon EOS 500D. Det bruger jeg på arbejdet nærmest dagligt.

  Hertil bruger jeg en macrolinse fra TAMRON.

  Tamron Macrolinsen - bruger jeg til at tage close-ups af tandlægeudstyr i mit firmas marketingafdeling. Det fungerer godt og jeg får flotte og skarpe billeder, selvom det er miniature bor og lign.

  Jeg har flere gange fået billeder så skarpe af tandlægebor, at man kan se diamanterne der er på borspidsen. Det er RET godt.

  Så også, at BT havde kåret netop dette som testvinder:
  Super billedkvalitet og autofokus, tårnhøj opløsning, rigtig god skærm og kan optage video i Full HD.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …