Gå videre til hovedindholdet

Hvide blomster og træf

I husbedet er der endnu hvide blomster - det er specielt dejligt her i skumringen, hvor de hvide lyser op i halvmørket. Men hvor bliver det altså tidligt mørkt og i år er jeg slet ikke klar til, at efteråret allerede skal komme - jeg har masser af projekter, som skal følges til dørs inden jeg går i vinterhi!

Tilbage til de hvide. Der er hvide asters - en staude, som var i haven, da vi flyttede ind. Og de selvsåede et-årige hjulkroner, som fylder hullerne godt ud i bedene. To som klæder hinanden.


Længere nede i bedet står der en køn ukrudt - en hvid matrem. De findes flere steder i haven og sår sig rundt omkring. Heldigvis er de ikke af den invasive type, som er svære at komme af med igen. Hvis de ikke passer ind i de omgivelser, hvor de har valgt at slå sig ned, så er de nemme at hive op igen.


Imorgen oprinder så dagen, hvor vi skal mødes til haveblogtræf i Landbohøjskolens have. Det bliver rigtig hyggeligt, at mødes med andre haveinteresserede - tænk sig at snakke haver og blogs en hel dag. Jeg glæder mig til at møde nye mennesker og snakke have. Vi ses imorgen :-)

Kommentarer

 1. Jeg glæder mig også til, at vi ses :-D

  SvarSlet
 2. @ Ina; det bliver herligt at hilse åå IRL :-)

  SvarSlet
 3. Den der ukrudtsplante har jeg også i mit hvide bed:) Jeg er også super glad for mit hvide bed - jeg synes at det har lyst op hele sæsonen, men især hen inder aften har det været en fornøjelse at jeg stadig kunne se blomster.
  Vi ses i morgen, det bliver hyggeligt.

  SvarSlet
 4. Jeg har også en fin lille matrem på min blog i dag. Ukrudt eller ej, så synes jeg den er ret sød :-)
  Jeg glæder mig også rigtig meget til at møde jer allesammen imorgen :-)

  SvarSlet
 5. @ Lisbeth; det er skønt med de hvide blomster hen mod aften - det forlænger ligesom aften-fornøjelsen :-)

  Det bliver rigtig hyggeligt :-)

  @ Signe; du har ret - den er sød. Og når den ikke er en plage, så får den lov at blive hos mig :-)

  Ja vi ses da til en dejlig havedag :-)

  SvarSlet
 6. Det er dejligt med et hvidt bed, når det tusser og du har ret, det gør det alt for tidligt. Det er nok fordi vi næsten ingen sommer har haft i år, at efteråret kommer bag på os.

  SvarSlet
 7. Sikke et fint Hvidt bed. Jeg håber i får en smadder hyggelig dag i dag, heldigvis ser det ud til at der bliver fint vejr.
  Mange hilsner Anne-Mette

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.
  Tak for i dag! Det var virkelig hyggeligt (og bedst for mig) at gå stille og roligt 2 & to.

  OG så: Mmmmmmmmmmm! Hvvidt bed!

  Jeg er helt vild med den hvide (og da også gerne den blå) hjulkrone.

  Matrem er en af mine yndlings, sådan som jeg har talt med mange andre om. Men du har den originale enkle, som jeg godt kunne drømme om frø af. :D

  Nå. GLædelig og fredfyldt lørdag!

  SvarSlet
 9. @ Lisbeth; det er da fordi vi ikke rigtig har haft sommer - selvfølgelig! Vi må krydse fingre for en sommerlig september :-)

  @ Anne-Mette; det har været både et dejligt vejr og et skønt blogtræf. Ærgerligt, at du har så langt - det havde været hyggeligt også at hilse på dig :-)

  @ Marianne; selv tak :-) jeg har det rigtig fint med små grupper (bliver lidt mundlam i større grupper!) Det var rigtig hyggeligt at følges :-)

  Hvis du vil hjælpe mig med at minde mig om det senere, så sender jeg gerne frø fra både den hvide hjulkrone og den enkle matrem - jeg 'skylder' jo også lige et par poser med frø ;-)

  Ligger på sofaen og glæder mig over en dejlige oplevelser fra idag :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…