Gå videre til hovedindholdet

Hvide blomster og træf

I husbedet er der endnu hvide blomster - det er specielt dejligt her i skumringen, hvor de hvide lyser op i halvmørket. Men hvor bliver det altså tidligt mørkt og i år er jeg slet ikke klar til, at efteråret allerede skal komme - jeg har masser af projekter, som skal følges til dørs inden jeg går i vinterhi!

Tilbage til de hvide. Der er hvide asters - en staude, som var i haven, da vi flyttede ind. Og de selvsåede et-årige hjulkroner, som fylder hullerne godt ud i bedene. To som klæder hinanden.


Længere nede i bedet står der en køn ukrudt - en hvid matrem. De findes flere steder i haven og sår sig rundt omkring. Heldigvis er de ikke af den invasive type, som er svære at komme af med igen. Hvis de ikke passer ind i de omgivelser, hvor de har valgt at slå sig ned, så er de nemme at hive op igen.


Imorgen oprinder så dagen, hvor vi skal mødes til haveblogtræf i Landbohøjskolens have. Det bliver rigtig hyggeligt, at mødes med andre haveinteresserede - tænk sig at snakke haver og blogs en hel dag. Jeg glæder mig til at møde nye mennesker og snakke have. Vi ses imorgen :-)

Kommentarer

 1. Jeg glæder mig også til, at vi ses :-D

  SvarSlet
 2. @ Ina; det bliver herligt at hilse åå IRL :-)

  SvarSlet
 3. Den der ukrudtsplante har jeg også i mit hvide bed:) Jeg er også super glad for mit hvide bed - jeg synes at det har lyst op hele sæsonen, men især hen inder aften har det været en fornøjelse at jeg stadig kunne se blomster.
  Vi ses i morgen, det bliver hyggeligt.

  SvarSlet
 4. Jeg har også en fin lille matrem på min blog i dag. Ukrudt eller ej, så synes jeg den er ret sød :-)
  Jeg glæder mig også rigtig meget til at møde jer allesammen imorgen :-)

  SvarSlet
 5. @ Lisbeth; det er skønt med de hvide blomster hen mod aften - det forlænger ligesom aften-fornøjelsen :-)

  Det bliver rigtig hyggeligt :-)

  @ Signe; du har ret - den er sød. Og når den ikke er en plage, så får den lov at blive hos mig :-)

  Ja vi ses da til en dejlig havedag :-)

  SvarSlet
 6. Det er dejligt med et hvidt bed, når det tusser og du har ret, det gør det alt for tidligt. Det er nok fordi vi næsten ingen sommer har haft i år, at efteråret kommer bag på os.

  SvarSlet
 7. Sikke et fint Hvidt bed. Jeg håber i får en smadder hyggelig dag i dag, heldigvis ser det ud til at der bliver fint vejr.
  Mange hilsner Anne-Mette

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.
  Tak for i dag! Det var virkelig hyggeligt (og bedst for mig) at gå stille og roligt 2 & to.

  OG så: Mmmmmmmmmmm! Hvvidt bed!

  Jeg er helt vild med den hvide (og da også gerne den blå) hjulkrone.

  Matrem er en af mine yndlings, sådan som jeg har talt med mange andre om. Men du har den originale enkle, som jeg godt kunne drømme om frø af. :D

  Nå. GLædelig og fredfyldt lørdag!

  SvarSlet
 9. @ Lisbeth; det er da fordi vi ikke rigtig har haft sommer - selvfølgelig! Vi må krydse fingre for en sommerlig september :-)

  @ Anne-Mette; det har været både et dejligt vejr og et skønt blogtræf. Ærgerligt, at du har så langt - det havde været hyggeligt også at hilse på dig :-)

  @ Marianne; selv tak :-) jeg har det rigtig fint med små grupper (bliver lidt mundlam i større grupper!) Det var rigtig hyggeligt at følges :-)

  Hvis du vil hjælpe mig med at minde mig om det senere, så sender jeg gerne frø fra både den hvide hjulkrone og den enkle matrem - jeg 'skylder' jo også lige et par poser med frø ;-)

  Ligger på sofaen og glæder mig over en dejlige oplevelser fra idag :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…