Gå videre til hovedindholdet

Vindrue tyve

Hvad søren sker der med vindruerne i drivhuset? Hvor der tidligere hang store lækre klaser med næsten modne blå vindruer, hænger der nu kun stængler tilbage - vindruerne er væk. Og der ligger ingen vindruer på jorden i drivhuset, som var de faldet af.


I morges da vi trak gardinerne fra fik vi øje på ikke mindre end tre solsorte, som følte sig hjemme i drivhuset. To solsorte spankulerede rundt inde i drivhuset og prikkede lidt i plantesækkene med tomater. Den tredje sad på kanten i døren - gad vide om den stod vagt!


Jeg fik dog kun én solsort foreviget og jeg beklager den lidt dårlige kvalitet - billedet blev taget gennem vinduet!

Heldigvis er der masser af klaser med vindruer endnu, så mon ikke de levner lidt til os!

Kommentarer

 1. Det er da lige før det er for meget, at solsortene sådan tager på rov i drivhuset. Det havde jeg ikke forestillet mig, de kunne komme i tanke om.

  SvarSlet
 2. @ Vivik; du har ret - jeg er også overrasket over, at de 'tør' komme derind.

  SvarSlet
 3. Det var da nogen værre tyveknægte - man skulle ellers tro at der var nok frugt i "det fri" for tiden !
  Hvis de bliver for grådige, så må du vist have lidt net omkring klaserne - måske kunne man bruge et stykke nylonstrømpe.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. @ Berit; ja, vi har bl.a. masser af mirabeller fem meter derfra - men ved så ikke, om de spiser mirabeller.
  Jeg har tænkt på, hvordan jeg kunne begrænse deres hugst og har kasseret tanken om et fugleskræmsel - det vil jo ikke bevæge sig i drivhuset. Men det er en god idé med nylonstrømper - tak for den :-)

  SvarSlet
 5. De må synes, at druer er en helt speciel lækkerbidsken, når de tør tage sådan en chance.

  SvarSlet
 6. @ Ina; ja det må de synes - men de er jo også dejlig saftige. Gad vide, om vindrue-bønderne har problemer med, at fugle tager deres høst?

  SvarSlet
 7. ak...ja... kender til problemet !!!
  Hjemme hos os hedder det...:
  - hvem spiser tomaterne og vindruerne fra drivhuset ??? Det gør den som kommer FØR Celina (min yngste datter på 2 år)

  SvarSlet
 8. Ej.....hvor sjovt - de får da et herremåltid de solsorte :0) Ville ellers have skudt på at det var din søn ;0)

  SvarSlet
 9. @ Tim; skøntat Celina elsker tomater og vindruer, men træls at hun ikke altid kommer først!

  @ Dorthe; ja, det kunne såmænd sagtens forekomme, for han er glad for vindruerne fra drivhuset!

  SvarSlet
 10. Nej, hvor er de frække :) Du må have sat et foderbræt op lige udenfor, så de lærer at holde sig til deres egen restaurant.

  SvarSlet
 11. Magen til frækhed - det må være nogle ualmindeligt lækre druer du har :-)

  SvarSlet
 12. @ Signe; jeg overraskede én af dem i drivhuset idag, så gad vide, om de frække solsorte har fået sig en forskrækkelse over 'fugleskræmslet' ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …