Gå videre til hovedindholdet

Vindrue tyve

Hvad søren sker der med vindruerne i drivhuset? Hvor der tidligere hang store lækre klaser med næsten modne blå vindruer, hænger der nu kun stængler tilbage - vindruerne er væk. Og der ligger ingen vindruer på jorden i drivhuset, som var de faldet af.


I morges da vi trak gardinerne fra fik vi øje på ikke mindre end tre solsorte, som følte sig hjemme i drivhuset. To solsorte spankulerede rundt inde i drivhuset og prikkede lidt i plantesækkene med tomater. Den tredje sad på kanten i døren - gad vide om den stod vagt!


Jeg fik dog kun én solsort foreviget og jeg beklager den lidt dårlige kvalitet - billedet blev taget gennem vinduet!

Heldigvis er der masser af klaser med vindruer endnu, så mon ikke de levner lidt til os!

Kommentarer

 1. Det er da lige før det er for meget, at solsortene sådan tager på rov i drivhuset. Det havde jeg ikke forestillet mig, de kunne komme i tanke om.

  SvarSlet
 2. @ Vivik; du har ret - jeg er også overrasket over, at de 'tør' komme derind.

  SvarSlet
 3. Det var da nogen værre tyveknægte - man skulle ellers tro at der var nok frugt i "det fri" for tiden !
  Hvis de bliver for grådige, så må du vist have lidt net omkring klaserne - måske kunne man bruge et stykke nylonstrømpe.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. @ Berit; ja, vi har bl.a. masser af mirabeller fem meter derfra - men ved så ikke, om de spiser mirabeller.
  Jeg har tænkt på, hvordan jeg kunne begrænse deres hugst og har kasseret tanken om et fugleskræmsel - det vil jo ikke bevæge sig i drivhuset. Men det er en god idé med nylonstrømper - tak for den :-)

  SvarSlet
 5. De må synes, at druer er en helt speciel lækkerbidsken, når de tør tage sådan en chance.

  SvarSlet
 6. @ Ina; ja det må de synes - men de er jo også dejlig saftige. Gad vide, om vindrue-bønderne har problemer med, at fugle tager deres høst?

  SvarSlet
 7. ak...ja... kender til problemet !!!
  Hjemme hos os hedder det...:
  - hvem spiser tomaterne og vindruerne fra drivhuset ??? Det gør den som kommer FØR Celina (min yngste datter på 2 år)

  SvarSlet
 8. Ej.....hvor sjovt - de får da et herremåltid de solsorte :0) Ville ellers have skudt på at det var din søn ;0)

  SvarSlet
 9. @ Tim; skøntat Celina elsker tomater og vindruer, men træls at hun ikke altid kommer først!

  @ Dorthe; ja, det kunne såmænd sagtens forekomme, for han er glad for vindruerne fra drivhuset!

  SvarSlet
 10. Nej, hvor er de frække :) Du må have sat et foderbræt op lige udenfor, så de lærer at holde sig til deres egen restaurant.

  SvarSlet
 11. Magen til frækhed - det må være nogle ualmindeligt lækre druer du har :-)

  SvarSlet
 12. @ Signe; jeg overraskede én af dem i drivhuset idag, så gad vide, om de frække solsorte har fået sig en forskrækkelse over 'fugleskræmslet' ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…