Gå videre til hovedindholdet

Vindrue tyve

Hvad søren sker der med vindruerne i drivhuset? Hvor der tidligere hang store lækre klaser med næsten modne blå vindruer, hænger der nu kun stængler tilbage - vindruerne er væk. Og der ligger ingen vindruer på jorden i drivhuset, som var de faldet af.


I morges da vi trak gardinerne fra fik vi øje på ikke mindre end tre solsorte, som følte sig hjemme i drivhuset. To solsorte spankulerede rundt inde i drivhuset og prikkede lidt i plantesækkene med tomater. Den tredje sad på kanten i døren - gad vide om den stod vagt!


Jeg fik dog kun én solsort foreviget og jeg beklager den lidt dårlige kvalitet - billedet blev taget gennem vinduet!

Heldigvis er der masser af klaser med vindruer endnu, så mon ikke de levner lidt til os!

Kommentarer

 1. Det er da lige før det er for meget, at solsortene sådan tager på rov i drivhuset. Det havde jeg ikke forestillet mig, de kunne komme i tanke om.

  SvarSlet
 2. @ Vivik; du har ret - jeg er også overrasket over, at de 'tør' komme derind.

  SvarSlet
 3. Det var da nogen værre tyveknægte - man skulle ellers tro at der var nok frugt i "det fri" for tiden !
  Hvis de bliver for grådige, så må du vist have lidt net omkring klaserne - måske kunne man bruge et stykke nylonstrømpe.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. @ Berit; ja, vi har bl.a. masser af mirabeller fem meter derfra - men ved så ikke, om de spiser mirabeller.
  Jeg har tænkt på, hvordan jeg kunne begrænse deres hugst og har kasseret tanken om et fugleskræmsel - det vil jo ikke bevæge sig i drivhuset. Men det er en god idé med nylonstrømper - tak for den :-)

  SvarSlet
 5. De må synes, at druer er en helt speciel lækkerbidsken, når de tør tage sådan en chance.

  SvarSlet
 6. @ Ina; ja det må de synes - men de er jo også dejlig saftige. Gad vide, om vindrue-bønderne har problemer med, at fugle tager deres høst?

  SvarSlet
 7. ak...ja... kender til problemet !!!
  Hjemme hos os hedder det...:
  - hvem spiser tomaterne og vindruerne fra drivhuset ??? Det gør den som kommer FØR Celina (min yngste datter på 2 år)

  SvarSlet
 8. Ej.....hvor sjovt - de får da et herremåltid de solsorte :0) Ville ellers have skudt på at det var din søn ;0)

  SvarSlet
 9. @ Tim; skøntat Celina elsker tomater og vindruer, men træls at hun ikke altid kommer først!

  @ Dorthe; ja, det kunne såmænd sagtens forekomme, for han er glad for vindruerne fra drivhuset!

  SvarSlet
 10. Nej, hvor er de frække :) Du må have sat et foderbræt op lige udenfor, så de lærer at holde sig til deres egen restaurant.

  SvarSlet
 11. Magen til frækhed - det må være nogle ualmindeligt lækre druer du har :-)

  SvarSlet
 12. @ Signe; jeg overraskede én af dem i drivhuset idag, så gad vide, om de frække solsorte har fået sig en forskrækkelse over 'fugleskræmslet' ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.