Gå videre til hovedindholdet

Ude godt men hjemme bedst :-)

Vi har været væk lidt over en uge i Jylland - først Nordjylland og dernæst i en uge i sommerhus i Hejls. Det har været skønt, at kunne slippe alle pligter og bare være og gøre, som man lyster. Bl.a. har vi været en tur i Legoland (fast tradition!) og biografen for at se Kong Fu Panda II.

I går var helt efter sønnikes ønsker. Om eftermiddagen tog vi til Vejle for at se Post Danmark og vi fik en plads helt fremme lige efter den stejle bakke (Kiddesvej) i Vejle- Rytterne kørte rimeligt langsomt forbi på det stykke, så vi fik dem rigtig set på nært hold. Det var en stor oplevelse for sønnike og vi voksne syntes også, at det var sjovt at se.


Om aftenen tog vi på Restaurant Bind i Sønderhav ved Flensborg Fjord. Sønnike havde i 11 års fødselsdagsgave ønsket sig en middag på en gourmet-restaurant. Og det blev så igår hos Christian Bind sammen med fætter på 18 og kusine på 16, farbror, tante, farmor og farfar. Sønnike nød både mad, selskab og atmosfære.

På billedet følger sønnike spændt anretningen af en ostetallerken. Fætter hjalp med anretningen, idet han for halvandet år siden, har været i praktik i køkkenet, så han blev inviteret til at hjælpe og få en snak med personalet.

Sønnike smagte alt mad og har idag flere gange nævnt enten maden eller oplevelser derfra. Så er det altså en fornøjelse at tage ham med på en god restaurant :-)

Jeg var meget spændt på at komme hjem til haven idag. Og jeg skal da love for, at der er sket noget derude. Bl.a. ligner drivhuset igen en jungle, som jeg skal have styr på. Naboen havde vandet udvalgte planter i haven og passet hus, så alt var i fineste orden. De havde endda været så søde, at slå græsplænen for os. Det er skønt, at have gode naboer - så en stor tak for hjælpen til jer.


Jeg nåede ikke så meget i haven - myggene er godt nok talrige og sultne! Men jeg da at se, at denne asters er ved at springe ud. Den har en utrolig gro-kraft, for helt gode betingelser har den ikke. Den står bag hækken under et stort birketræ, så den står både tørt og skyggefuldt. Men den breder sig fint og ser ikke ud til at bekymre sig om dens forhold.

Det har været en super dejlig ferie, som vi alle tre har nydt rigtig meget. Men vi er også enige om, at det er rigtig dejligt at være hjemme igen. Og jeg kan mærke, at haven trækker - meget!

Kommentarer

 1. Ja haven trækker meget, så det er dejligt at komme hjem igen efter en god tur.
  Fine asters, men de vil nu helst brede sig over hele haven, jeg har i hvert fald rigeligt af dem.
  Dejlig fødselsdagsmiddag for sønnike.

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth, jeg har disse lilla asters to steder i haven, men har heldigvis ingen problemer ift. at de breder sig. Det må så næsten betyde, at det ikke er optimalt jord for asters jeg har.
  Det var en rigtig dejlig oplevelse med og for sønnike :-)

  SvarSlet
 3. Velkommen hjem, det lyder som en dejlig ferie.
  Det er jo altid spændende at se hvad der er sket i haven mens man har været væk, og man forbløffes hver gang!

  Ha' en god søndag.

  Ulla

  SvarSlet
 4. Tak Ulla - det var skønt at komme hjem igen :-) Jeg forbløffes hver gang over, hvor meget der trods alt sker i haven på ganske få dage!

  SvarSlet
 5. Søde asters du har der og så nøjsomme! Jeg har ikke gjort det så meget i asters, men der skal jo også være noget forskelligt at se på her hen på sæsonen. Så farmors gamle lave mørklilla asters skal nok have lidt mere selskab - jeg har indført en hvid og en rødlilla - men der findes jo så mange forskellige arter,farver,højder - suk....ønskeliste :o)
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. @ Berit; ja der findes mange forskellige aster og som du siger, så er det én af de sene stauder, som blomstrer helt ind til frosten kommer og én af de lette stauder - så der er helt sikkert basis for en ønskeliste :-)
  Jeg har også en gul én med små blomster - den skal holde flyttedag inden længe til det gule forhavebed!

  SvarSlet
 7. Det lyder som en helt perfekt fødselsdags gave til den unge mand - tillykke med ham :0)

  Det fedeste ved ferie er faktisk at komme hejm igen - sådan har jeg det også.....selv om oplevelser og afslapning er skønt, så har man det som en fisk i vandet i sin egne have - så velkommen hjem til din have efter en dejlig ferie :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Så koselig bursdagsfeiring.Kjenner jeg savner god dansk mat, hmmm.. lenge siden. Mange ferier er tilbragt i Danmark:) Kos deg hjemme igjen med hage og drivhus. I dag er det øs pøs regnvær i Fredrikstad. Ha en fin søndag. Hilsen Merete.

  SvarSlet
 9. Hvor er det en fin historie med sønnikens madinteresse, gad vide hvad vej han vælger...? :o)
  Det er altid dejligt at komme hjem i sin egen have og se sig omkring, hvad er der sket når man lige har vendt ryggen til et øjeblik.

  SvarSlet
 10. @ Dorthe; tak :-) Enig - ens eget er nu bare det bedste :-)

  @ Merete; ja, så kender du også den gode danske mad, som bare var mere lækkert på Bind end på andre restauranter :-)

  @ Fru Friis; ja, det bliver spændende. Om ikke andet, så tror jeg, at han bliver godt til at lave mad i hjemmet - det kan ikke blive anderledes med den interesse han har for at smage og formulerer smagen, samt være nysgerrig for at prøve nyt - skønt :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …