Gå videre til hovedindholdet

Sommerblomst kup

På vejen hjem fra Roskilde kørte jeg forbi en planteskole. Ved landevejen stod et skilt, som vakte min nysgerrighed; "Sommerblomster 5 kr". Bremsen blev blokeret, rattet drejet og bilen parkeret på den først ledige p-plads!

På planteskolen fandt jeg tre store reoler med mange forskellige sommerblomster i flere forskellige farver. Det kunne jeg ikke stå for og jeg måtte belønnede mig selv for to vel-overståede undervisningsdage! Så ialt 15 planter fandt med mig hjem i bilen.


Sommerblomsterne er plantet ud - Flittigliserne i to krukker ved fordøren og petuniaerne ved de nyanlagte fliser. Planterne er lidt medtagede, men der er flere knopper på vej på hver plante. Så jeg er sikker på, at med lidt kærlighed og kildevand, så kommer de til at se flotte ud inden længe.

Kommentarer

 1. Tillykke med dine nye sommerblomster. Jeg er sørlig vild med den blå petunia på øverste billede.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Øj hvor var det et godt kup!!! Og hvor de står godt til din baggrund på siden!
  Susanne - undskyld jeg lige bliver lidt teknisk, men må jeg lige spørge dig: hvordan får du den der smarte ordliste med forskellige størrelse bogstaver frem? Jeg kan ikke finde featuren i "design"..?

  SvarSlet
 3. Hej Madam Bæk
  Ja den er skøn og 'ville' bare med hjem ;-)

  Hej Marianne
  Thi hi, havde slet ikke lagt mærke til at farverne matchede :-)

  Jeg skal lige være sikker på, hvilken ordliste du mener; er det i højre side, hvor jeg har overskriften: "Jeg skriver om ..."?

  SvarSlet
 4. Sikke et kup, det kan man da ikke ignorere! Det minder mig om at jeg skal ud og købe Impatiens, jeg synes ikke rigtig jeg har set dem i år, men de er jo derude kan jeg se på dine billeder:o)

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Absolut ikke ;-)
  Der var masser af Impatiens ved Roskilde på rute 6 - Bo Grønt. Håber du finder dem :-)

  SvarSlet
 6. Det var dog alletiders bedste handel du gjorde der. Dejlige farver, og et par uger med vand og kærlig pleje, så er jeg sikker på at du har de flotteste sommerblomster :-)

  SvarSlet
 7. En god handel, de skal nok blive smukke og frodige. Kan godt forstå de skulle med dig hjem!

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Det håber jeg :-)

  Hej Anette
  De kaldte ligefrem på mig ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…