Gå videre til hovedindholdet

Sommerblomst kup

På vejen hjem fra Roskilde kørte jeg forbi en planteskole. Ved landevejen stod et skilt, som vakte min nysgerrighed; "Sommerblomster 5 kr". Bremsen blev blokeret, rattet drejet og bilen parkeret på den først ledige p-plads!

På planteskolen fandt jeg tre store reoler med mange forskellige sommerblomster i flere forskellige farver. Det kunne jeg ikke stå for og jeg måtte belønnede mig selv for to vel-overståede undervisningsdage! Så ialt 15 planter fandt med mig hjem i bilen.


Sommerblomsterne er plantet ud - Flittigliserne i to krukker ved fordøren og petuniaerne ved de nyanlagte fliser. Planterne er lidt medtagede, men der er flere knopper på vej på hver plante. Så jeg er sikker på, at med lidt kærlighed og kildevand, så kommer de til at se flotte ud inden længe.

Kommentarer

 1. Tillykke med dine nye sommerblomster. Jeg er sørlig vild med den blå petunia på øverste billede.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Øj hvor var det et godt kup!!! Og hvor de står godt til din baggrund på siden!
  Susanne - undskyld jeg lige bliver lidt teknisk, men må jeg lige spørge dig: hvordan får du den der smarte ordliste med forskellige størrelse bogstaver frem? Jeg kan ikke finde featuren i "design"..?

  SvarSlet
 3. Hej Madam Bæk
  Ja den er skøn og 'ville' bare med hjem ;-)

  Hej Marianne
  Thi hi, havde slet ikke lagt mærke til at farverne matchede :-)

  Jeg skal lige være sikker på, hvilken ordliste du mener; er det i højre side, hvor jeg har overskriften: "Jeg skriver om ..."?

  SvarSlet
 4. Sikke et kup, det kan man da ikke ignorere! Det minder mig om at jeg skal ud og købe Impatiens, jeg synes ikke rigtig jeg har set dem i år, men de er jo derude kan jeg se på dine billeder:o)

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Absolut ikke ;-)
  Der var masser af Impatiens ved Roskilde på rute 6 - Bo Grønt. Håber du finder dem :-)

  SvarSlet
 6. Det var dog alletiders bedste handel du gjorde der. Dejlige farver, og et par uger med vand og kærlig pleje, så er jeg sikker på at du har de flotteste sommerblomster :-)

  SvarSlet
 7. En god handel, de skal nok blive smukke og frodige. Kan godt forstå de skulle med dig hjem!

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Det håber jeg :-)

  Hej Anette
  De kaldte ligefrem på mig ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …