Gå videre til hovedindholdet

Sommerblomst kup

På vejen hjem fra Roskilde kørte jeg forbi en planteskole. Ved landevejen stod et skilt, som vakte min nysgerrighed; "Sommerblomster 5 kr". Bremsen blev blokeret, rattet drejet og bilen parkeret på den først ledige p-plads!

På planteskolen fandt jeg tre store reoler med mange forskellige sommerblomster i flere forskellige farver. Det kunne jeg ikke stå for og jeg måtte belønnede mig selv for to vel-overståede undervisningsdage! Så ialt 15 planter fandt med mig hjem i bilen.


Sommerblomsterne er plantet ud - Flittigliserne i to krukker ved fordøren og petuniaerne ved de nyanlagte fliser. Planterne er lidt medtagede, men der er flere knopper på vej på hver plante. Så jeg er sikker på, at med lidt kærlighed og kildevand, så kommer de til at se flotte ud inden længe.

Kommentarer

 1. Tillykke med dine nye sommerblomster. Jeg er sørlig vild med den blå petunia på øverste billede.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Øj hvor var det et godt kup!!! Og hvor de står godt til din baggrund på siden!
  Susanne - undskyld jeg lige bliver lidt teknisk, men må jeg lige spørge dig: hvordan får du den der smarte ordliste med forskellige størrelse bogstaver frem? Jeg kan ikke finde featuren i "design"..?

  SvarSlet
 3. Hej Madam Bæk
  Ja den er skøn og 'ville' bare med hjem ;-)

  Hej Marianne
  Thi hi, havde slet ikke lagt mærke til at farverne matchede :-)

  Jeg skal lige være sikker på, hvilken ordliste du mener; er det i højre side, hvor jeg har overskriften: "Jeg skriver om ..."?

  SvarSlet
 4. Sikke et kup, det kan man da ikke ignorere! Det minder mig om at jeg skal ud og købe Impatiens, jeg synes ikke rigtig jeg har set dem i år, men de er jo derude kan jeg se på dine billeder:o)

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Absolut ikke ;-)
  Der var masser af Impatiens ved Roskilde på rute 6 - Bo Grønt. Håber du finder dem :-)

  SvarSlet
 6. Det var dog alletiders bedste handel du gjorde der. Dejlige farver, og et par uger med vand og kærlig pleje, så er jeg sikker på at du har de flotteste sommerblomster :-)

  SvarSlet
 7. En god handel, de skal nok blive smukke og frodige. Kan godt forstå de skulle med dig hjem!

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Det håber jeg :-)

  Hej Anette
  De kaldte ligefrem på mig ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)