Gå videre til hovedindholdet

For regnbuens ende

Jeg 'fangede' en rigtig flot regnbue på vej hjem fra arbejde - stor og bred og meget intens i farveren.


Jeg kom til at tænke på historien om, at der gemmer sig en pose guld ved regnbuens fod. Tænk hvis man kunne finde pose  og tænk på alle de projekter i haven, som pludselig kunne blive en realitet inden for kort tid. En havearkitekt, en anlægsgartner, en mand til at slå græs. Og så skulle jeg ned i tid på arbejde, så der var mere tid til haven, hvor jeg skulle indkøbe og plante en masse og ......

Uha, hvor er kan der være mange drømme gemt bag sådan en historie om regnbuen :-)

Kommentarer

 1. Det svarer vist nogenlunde til at vinde i lotto. Eller måske er det i virkeligheden lettere at vinde i lotto end at finde pengekisten for enden af regnbuen, men hvor kunne det være dejligt :-)

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. @ Birgitte; tja, lotto er nu heller ikke nemt - men drømmene er dejlige :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tror det er Troels Kløvedal, der engang sagt: "Drømme er livet krydderi"......og drømme kan vi ikke undvære :o)

  SvarSlet
 4. Ja det ville skønt at finde en krukke af guld..Jeg tror også at haveting vil stå øverst på listen hos mig :))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 5. Hvis jeg vandt i lotto ville det også være haven jeg ville tænke på som noget af det første. Har vist samme drømme som dig hvad det angår:-)

  SvarSlet
 6. Det er godt vi har lov at drømme ;-)
  Din drøm ligger somend ikke så langt fra min, bortset fra jeg gerne selv vil lave både tegne- og anlægsarbejdet :-)

  SvarSlet
 7. @ Helle; kloge ord, for det er jo lige netop det drømme er - livets krydderi :-)

  @ Karina; det kunne være skønt med lidt mere kapital til haven :-)

  -' gitte; ja, det ville ikke være så tosset at få en til at lægge og udføre de overordnede rammer - så kunne jeg sagtens putte i :-)

  @ Vivik; ja og så er drømme tilmed én af de gratis glæder ;-) Det kan jeg godt forstå, at du selv vil - du er jo supergod til det :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …