Gå videre til hovedindholdet

For regnbuens ende

Jeg 'fangede' en rigtig flot regnbue på vej hjem fra arbejde - stor og bred og meget intens i farveren.


Jeg kom til at tænke på historien om, at der gemmer sig en pose guld ved regnbuens fod. Tænk hvis man kunne finde pose  og tænk på alle de projekter i haven, som pludselig kunne blive en realitet inden for kort tid. En havearkitekt, en anlægsgartner, en mand til at slå græs. Og så skulle jeg ned i tid på arbejde, så der var mere tid til haven, hvor jeg skulle indkøbe og plante en masse og ......

Uha, hvor er kan der være mange drømme gemt bag sådan en historie om regnbuen :-)

Kommentarer

 1. Det svarer vist nogenlunde til at vinde i lotto. Eller måske er det i virkeligheden lettere at vinde i lotto end at finde pengekisten for enden af regnbuen, men hvor kunne det være dejligt :-)

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. @ Birgitte; tja, lotto er nu heller ikke nemt - men drømmene er dejlige :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tror det er Troels Kløvedal, der engang sagt: "Drømme er livet krydderi"......og drømme kan vi ikke undvære :o)

  SvarSlet
 4. Ja det ville skønt at finde en krukke af guld..Jeg tror også at haveting vil stå øverst på listen hos mig :))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 5. Hvis jeg vandt i lotto ville det også være haven jeg ville tænke på som noget af det første. Har vist samme drømme som dig hvad det angår:-)

  SvarSlet
 6. Det er godt vi har lov at drømme ;-)
  Din drøm ligger somend ikke så langt fra min, bortset fra jeg gerne selv vil lave både tegne- og anlægsarbejdet :-)

  SvarSlet
 7. @ Helle; kloge ord, for det er jo lige netop det drømme er - livets krydderi :-)

  @ Karina; det kunne være skønt med lidt mere kapital til haven :-)

  -' gitte; ja, det ville ikke være så tosset at få en til at lægge og udføre de overordnede rammer - så kunne jeg sagtens putte i :-)

  @ Vivik; ja og så er drømme tilmed én af de gratis glæder ;-) Det kan jeg godt forstå, at du selv vil - du er jo supergod til det :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…