Gå videre til hovedindholdet

Citronmelisse

Krydderurten citronmelisse er plantet på begge sider af døren ind til drivhuset, så hver gang jeg går ind og ud af drivhuset, så kommer jeg til at strejfe den og dens spreder sin vidunderlige duft.


I øjeblikket bærer citronmelissen små hvide blomster og de første frø vil snart være modne. Krydderurten er rigtig flittig til at sprede sig og hvis den får lov til at sprede frøene, så har man den hurtigt i rigelige mængder i hele haven. Blandt andet derfor bliver den klippet ned nu, for godt nok er jeg glad for planten, men kun i begrænsede mængder!


Citronmelissen vil snart skyde med friske skud igen. Og selvom den har stået frodig og frisk hele sommeren, så bliver det nu alligevel dejligt, at se nye skud igen. Og de nye skud er ulig mere fristende at anvende i et glas iskoldt vand eller til citronmelisse-muffins!

Kommentarer

 1. ......uhm - kan lige forestille mig den skønne duft :0)

  Muffins.......nu løber min mund i vand ;0)

  SvarSlet
 2. @ Dorthe; de der citronmelisse-muffins er rigtig godt og kan findes i én af Ane-Mette Olsens bøger om krydderurter :-)

  SvarSlet
 3. Sådan en har jeg ikke, men det lyder dejligt med duften og muffins :-)

  SvarSlet
 4. Citronmelisse både smager og dufter skønt. Jeg har ikke selv planten i haven, men iiiiiiindsnuser den, hvor jeg kan komme til det ;-)

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. ups... det minder mig om at min også blomster nu !!! og det med frøerne har jeg lige glemt... ;)

  SvarSlet
 6. @ Liosbeth; både duft og smag er skønne :-)

  @ Madam Bæk; Duften er heller ikke til at gå fejl af - jeg strejfer gerne busken 'med vilje', når jeg går forbi den, bare for at få lov at dufte :-)

  @ Tim; så må du vist snart ud med saksen! God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 7. Ja det er bare så skøn en urt! HVis man ikke ser sig for og er ude med riven, så har mandem over hele haven.

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 8. @ Marianne; thi hi - ja man må være ude med riven over for dem :-) Men jeg tror efterhånden jeg har fået fjernet de planter, som har fået lov at etablere sig de 'forkerte' steder. Men der er stadig et arbejde med at få fjerne små nye planter, når de dukker op!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…