Gå videre til hovedindholdet

Citronmelisse

Krydderurten citronmelisse er plantet på begge sider af døren ind til drivhuset, så hver gang jeg går ind og ud af drivhuset, så kommer jeg til at strejfe den og dens spreder sin vidunderlige duft.


I øjeblikket bærer citronmelissen små hvide blomster og de første frø vil snart være modne. Krydderurten er rigtig flittig til at sprede sig og hvis den får lov til at sprede frøene, så har man den hurtigt i rigelige mængder i hele haven. Blandt andet derfor bliver den klippet ned nu, for godt nok er jeg glad for planten, men kun i begrænsede mængder!


Citronmelissen vil snart skyde med friske skud igen. Og selvom den har stået frodig og frisk hele sommeren, så bliver det nu alligevel dejligt, at se nye skud igen. Og de nye skud er ulig mere fristende at anvende i et glas iskoldt vand eller til citronmelisse-muffins!

Kommentarer

 1. ......uhm - kan lige forestille mig den skønne duft :0)

  Muffins.......nu løber min mund i vand ;0)

  SvarSlet
 2. @ Dorthe; de der citronmelisse-muffins er rigtig godt og kan findes i én af Ane-Mette Olsens bøger om krydderurter :-)

  SvarSlet
 3. Sådan en har jeg ikke, men det lyder dejligt med duften og muffins :-)

  SvarSlet
 4. Citronmelisse både smager og dufter skønt. Jeg har ikke selv planten i haven, men iiiiiiindsnuser den, hvor jeg kan komme til det ;-)

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. ups... det minder mig om at min også blomster nu !!! og det med frøerne har jeg lige glemt... ;)

  SvarSlet
 6. @ Liosbeth; både duft og smag er skønne :-)

  @ Madam Bæk; Duften er heller ikke til at gå fejl af - jeg strejfer gerne busken 'med vilje', når jeg går forbi den, bare for at få lov at dufte :-)

  @ Tim; så må du vist snart ud med saksen! God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 7. Ja det er bare så skøn en urt! HVis man ikke ser sig for og er ude med riven, så har mandem over hele haven.

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 8. @ Marianne; thi hi - ja man må være ude med riven over for dem :-) Men jeg tror efterhånden jeg har fået fjernet de planter, som har fået lov at etablere sig de 'forkerte' steder. Men der er stadig et arbejde med at få fjerne små nye planter, når de dukker op!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …