Gå videre til hovedindholdet

Bliv ikke overrasket!

Hvis I ser en kvinde gå rundt i tusmørket bag en forvildet høj ligusterhæk i en villahave i Nordsjælland med følgende karakteristika;
 • har sådan én i hånden,


 • sådan én i panden

Billed lånt herfra

 • og med 'mord' i øjnene.

Så er det såmænd bare mig, som er på dræbersneglejagt!

Kommentarer

 1. Ja det må se sjovt ud, men det syn får jeg ikke at se, der er for langt fra Samsø til Nordsjælland.
  Jeg må indrømme, at jeg tager turen inden det bliver mørkt. Jeg har et mælkebøttejern med mig, det er ikke tungt at gå rundt med og jeg ved lige nøjagtig hvor på sneglen, det skal ramme. Det er meget effektivt.

  SvarSlet
 2. Hi hi... håber du har heldet med dig.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 3. Lycka till på din jakt...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. @ Lisbeth; jeg samler dem på spaden, for at tage dem med til 'døds-pladsen' for at have de døde samlet. Det lyder som en 'human' metode, når du hugger dem over, hvor det er mest effektivt!

  @ Mette; ja, jeg er glad for, at der er hæk omkring grunden, så ingen kan se mig på jagten ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg har også fundet pandelampen frem i aften, samt saksen.

  SvarSlet
 6. Nej, hvor er jeg bare glad for at jeg ikke er den eneste i verden, som render rundt med pandelampe og myrder snegle :-D
  Da mine piger var yngre, forbød de mig at gå ud i forhaven med min, fordi det ville være så pinligt, hvis nogle af deres kammerater cyklede forbi og så mig, sagde de :-D
  God jagt :-)

  SvarSlet
 7. Gud jeg troede et øjeblik, du frørapsede.... Jeg skal nemlig selv på frøjagt (dog uden spade) nogle forskellige steder, hvor jeg har set planter,der hænger ud over fortorvet og sådan.

  Don´t tell anyone!

  Sidste år havde vi mange af de sibiriske. Men i år - forstår det IKKE med al den regn.

  Der er bare næsten ingen i min have. Eller har du været forbi i nattens mulm og mørke?
  ;)
  Marianne
  DHH

  SvarSlet
 8. ha..ha..ha.. jeg lusker også rundt om aftenen efter de "sataner", så du er ikke den eneste ;)

  SvarSlet
 9. Et værdigt formål, kræver sine metoder. Jeg spidder dem og kaster dem ind i skoven.
  Henrik

  SvarSlet
 10. God jagt! Man skulle være en flue på væggen...

  SvarSlet
 11. Jeg anede altså ikke at pandelamper hører med standardhaveudstyret, så er jeg altså bagefter på det område!!

  Hvad angår sneglene (som jeg iøjeblikket IKKE er begunstiget med 7-9-13), så brugte jeg en saks dengang de sidst var hos mig. Det kræver ikke så mange armmuskler og lyder knapt så dramatisk når man hugger til. Jeg har det nemlig ligesom tennisspilleren, der kommer en lyd ud hver gang jeg slår/klipper en snegl. Forbistret ulækkert er det, men man vænner sig ligesom til seancen, ikk'!? ;O)

  SvarSlet
 12. Rigtig god jagt! Jeg ser tydeligt billedet for mig ;-)

  SvarSlet
 13. O my God som de unge ville sige, hvilket syn det må være, men jeg forstår dig og er imponeret over din ihærdighed. Jeg har dem desværre også og idag har min yngste søn (19 år) foreslået mig at finde en anden og indendørs interesse så jeg slipper for "den virkelige verden udenfor", da jeg nævnte at min Cleome næsten var spist af store fede sommerfuglelarver.
  Forsat god jagt!

  SvarSlet
 14. Sidder og smiler du gæve kvinde........når udstyret er i orden så må de væbne sig de bæster :0)

  Fortsat god jagt og du er velkommen til at tage et nap med her også ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Det var da en smart "uniform", men lygte. Så professionel er jeg ikke. Jeg går rundt medens jeg stadig kan se i det almindelige lys og så får de en med spaden;)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…