Gå videre til hovedindholdet

Drivhus status

I dette våde og kedelige havevejr, så er drivhuset et godt sted at være. Ikke at mit drivhus er så stort, at jeg kan opholde mig derude med en god bog og kalde det et 'driverhus', men der er alligevel positive vinde at spore derude.

Vindruerne er ved at være rigtig store - jeg tror faktisk ikke, at jeg har set dem så store tidligere. Planten står direkte i jorden i drivhuset og må trække vand med rødder udenfor drivhuset, så jeg tror, at de store regnmængder har bekommet planten godt.


Og ikke nok med, at de er store - de er også begyndt at få en lyslilla farve. Jeg tror, at vinhøsten bliver god i år. Sidste år prøvede vi at lave vindrue-marmelade og det smagte faktisk rigtig godt. Så det må der blive rig lejlighed til igen i år, for vi kan da vist ikke spise alle de druer der er i de store klaser. Og jeg vil gerne dele opskriften med jer, så jeg vender tilbage hermed, når det bliver aktuelt.

Chili'en, som jeg såede fra en 'kjøvens' chili i vinters, vokser rigtig fint. De første fem til syv blomster blev nippet af, for at narre den til at afsætte endnu flere blomster og det trick bærer frugt nu. Der er mange fine hvide blomster på planten og de første store chili er på vej.


Med lidt sol i den kommende tid, så er jeg sikker på, at den vil belønne os med snarlig rødlige chilier til en god gang salat med fintsnittet spidskål tilsat tern af mango og feta samt en olie/eddikedressing med fintsnittet chili - mums, jeg glæder mig allerede :-)  

P.S. Agurkeplanten er klippet ned. Da jeg fik brillerne af (jo, jeg er over 40 og har glidende overgang, men det er ikke tilstrækkelig, hmm!) vrimlede det med små spindemider og der var masser af spind på bladenes kanter. Og nu er det så jeg funderer over, om spindemider også kan gå i ananaskirsebær, for de ser også lidt gule ud i bladene?

Kommentarer

 1. Så vackra druvklasar du har! De har gillat sommaren - det syns. Chili är gott - den första åt vi i veckan...mums.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 2. Fine ting du har i drivhuset. Hvis du skal have brillerne af, selvom du har glidende overgang, gætter jeg på, at du er nærsynet. Jeg tager også brillerne af for at se noget tæt på ;-)

  SvarSlet
 3. @ Anna; ja chili er godt for helbredet og et lille pift i maden smager skønt :-)

  @ Lisbeth; thi hi, du har ret - jeg er nærsynet ;-)

  SvarSlet
 4. Det ser ihvertfald smukt og frodigt ud, spindemider eller ej.
  Godt arbejde.
  Har også rundet de 40 og er begyndt at bøje hovedet tilbage, knibe øjnene sammen og åbne munden for at kunne se. Ja, du har ret, jeg ser ikke ret chick ud når jeg gør det.

  SvarSlet
 5. Mums, hvor ser de lækre ud, dine vindruer :-)
  Ja, det er godt nok irriterende at tingene bliver mindre og mindre efterhånden som vi bliver ældre, for det er ihvertfald ikke os, vel? :-)

  SvarSlet
 6. Lækre sprøde vindruer du der fremviser Susanne......min svigermor plejer at lave vindruesaft af nogen af deres mange druer - det smager himmelsk - og lige noget for ungerne :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. @ Vibe; Ja hvad gør vi ikke for at kunne se vores kære haveplanter ;-)

  @ Hanne; det er da skide irriterende! Nej og så dog, indimellem føles kroppen ældre end psyken - ihvertfald efter en hel dags fysisk havearbejde ;-)

  @ Dorthe; vindruesaft lyder som en god idé. Sønnike var vild med den koldrørte hjemmelavede jordbærsaft, så tror helt sikkert, at vindruesaft vil tage kegler hos ham. Tak for tippet :-)

  SvarSlet
 8. Så store og flotte druer i et dansk drivhus med det danske sommervejr - Fantastisk :)
  Elsker at se billeder fra drivhuse og kan næsten ikke vente med at vores eget bliver færdigt :)
  Øv med agurkerne og håber at dine ananas kirsebær går fri ..
  Mange hilsen Karina

  SvarSlet
 9. @ Karina; Ja, synes også, at vindruerne er utroligt store i år - mums det bliver godt at sætte tænderne i, når de bliver modne :-)

  Hvor skønt, at du også er ved at få et drivhus - det bliver du glad for :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)