Gå videre til hovedindholdet

Den leende plante

Flere gange når jeg har været på dagligvare indkøb i den sidste tid, er jeg kommet forbi butikkens plantevogne. Og hver gang har jeg fået øje på en dværg-lilje til rimelige penge - ja, den har faktisk stået og leet til mig og sagt; "ta' mig, ta' mig". Men hver eneste gang har jeg modstået fristelsen!


På en anden plantevogn stod idag en bunke forsømte dahlier til kun 5 kr. pr. stk. Jeg fandt to gule og to lyserøde, som trænger til en kærlig have-hånd, men som har en del af knopper. De måtte med hjem! De gule til at fylde i hullet, der kommer i det gule forhave-bed, når vinca'en bliver fjernet. Og de lyserøde skal plantes i husbedet som fyld i år.


Men pludselig var der hoppet en ekstra plante ned i indkøbsvognen. Sådan uden videre var dværgliljen kommet med! Og hvor dumt er det så - jo det er rigtig dumt, for jeg er allergisk overfor liljer! Så den ender nok med at le af mig igen, når den blomstrer til næste år, hmm!

Kommentarer

 1. Ja, sådan kan det jo gå. Nogle planter vil bare med hjem :-). Apropos dit sidste indlæg, så har jeg de sidste par år til min store fornøjelse haft spejlæg. De selvsår sig rigtig nok gerne. Vinteren har dog været lidt hård ved dem, så i år har jeg ikke haft så mange. Jeg savner det store flor, så til næste år må jeg nok købe frø for en sikkerheds skyld.

  Bedste sommerhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. @ Birgitte; hos Fru friis var vinteren også håd ved spejlæggene - sjovt navn, men selvfølgelig fordi de ligner - men det er nu lidt underligt at skrive! Jeg glæder mig også til at se blomsten for fuld udblæsning :-)

  SvarSlet
 3. Ja fænomenet med indkøbsvogne der suger planter til sig kender jeg godt.
  Mon ikke går med allergien og liljen, hvis den står ude :-)

  SvarSlet
 4. @ Ina; Jeg håber det går, men den skal så langt væk fra terrassen som muligt!

  SvarSlet
 5. Planter tycks hela tiden snika sig in i bilen här också och plötsligt ska dom ha en plats i hagen. Men så synd du är allergisk mot liljor. Dom är ju helt fanastiska i blom.

  SvarSlet
 6. @ Mia; Jeg synes liljer er en fantastisk dejlige! Men istedet for dem, så vil jeg satse på dagliljer - det smager lidt af .. og de er også fantastiske stauder :-)

  SvarSlet
 7. Dejligt med nye planter og når man nærmest får dem smidt i nakken..Så er det bare med at få dem med hjem og plantet ud så de kan komme sig :)
  Håber det går med din lilje på trods af allergien..
  God aften herfra..

  SvarSlet
 8. @ Karina; du har fuldstændig ret og de første er kommet i jorden og vandet godt, så er sikker på, at det bliver til fine dahlier :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.