Gå videre til hovedindholdet

Status I på agurk og hvidløg

Synes dag lige, at jeg vil komme med en lille opdatering på mit projekt vedr. agurk og hvidløg. Og foreløbig ser det lovende ud - der er ingen gule blade, som tegn på spindemider og de små agurker ser ud til at trives. Men sådan plejer det vist også at være på dette tidspunkt!

Og der er allerede afsat syv små fine agurker, som vi glæder os til at sætte tænder i.


Hvidløget som ligger rundt om agurkeplanten er nu ved at tørre ind, så jeg tænker, at jeg skal have skiftet det med noget friskt. Denne gang har jeg købt hvidløgspuré, da jeg tror, at det er lidt nemmere at fordele rundt om planten i et tyndt lag. Den første gang var det presset hvidløg og for at dække jorden hele vejen rundt om planten blev det et temmeligt tykt lag.Jeg håber fortsat på, at hvidløget kan holde spindemider væk. Der vil komme flere opdaterede indlæg herom senere. Men holder det ikke spindemider væk, så kan det vist holde snegle væk. Jeg kan se på jorden i plantesækken, at der har været en snegl forbi, men den har drejet skarpt, da den kom til hvidløget og har ikke været forbi planten. Måske det er tilfældigt, men det kunne da være, at det skulle afprøves ift. andre planter, som har tendens til at blive spist af snegle!

Som en 'ekstra-gevinst ved at lægge hvidløg omkring agurken, har jeg fornøjelsen af en kraftig duft (læs lugt) af hvidløg, som slår mig i møde, når døren til drivhuset åbnes om morgenen!

Kommentarer

 1. Jeg havde godt tænkt på, at al den hvidløg måtte påvirke indeklimaet :-)
  Held og lykke med projektet!

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Jow da, men jeg behøver jo ikke stå lige i slipstrømmen, når jeg åbner døren - hvis altså jeg husker det ;-)

  SvarSlet
 3. Vitlök, tack för tipset. Det borde jag prova. Jag har inte sett vitlök på tub här men jag tror inte jag sätt gott efter heller.. Så kul med allaredan tre små gurkor :)

  SvarSlet
 4. Jeg har læst engang, at det skulle være nok, at stikke en fed ned i jorden. Om det passer ved jeg ikke.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Hej Mia
  Det er et rent eksperiment, så ...

  Hej Madam Bæk
  Var det mod lus eller spindemider eller noget andet? Ét enkelt fed er ulig nemmere end presset hvidløg!

  SvarSlet
 6. Selvom jeg elsker hvidløg kan jeg nu godt forstå, at sneglen vendte om ;-). Lád os håbe, at spindemiderne også gør det.

  Jeg blev vældig glad over dit indlæg fra i går. Det er skønt, når planter sår sig selv og helt uventet dukker op.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej Birgitte
  Krydser virkelig fingre for, at også spindemiderne drejer skarpt før de træder i hvidløgget!
  Ja det er skønt og det er svært ikke at belønne så ihærdige planter, med at de må blive :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne,
  Spændende forsøg! Hvad blev resultatet?
  Vh. Astrid

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…