Gå videre til hovedindholdet

Status I på agurk og hvidløg

Synes dag lige, at jeg vil komme med en lille opdatering på mit projekt vedr. agurk og hvidløg. Og foreløbig ser det lovende ud - der er ingen gule blade, som tegn på spindemider og de små agurker ser ud til at trives. Men sådan plejer det vist også at være på dette tidspunkt!

Og der er allerede afsat syv små fine agurker, som vi glæder os til at sætte tænder i.


Hvidløget som ligger rundt om agurkeplanten er nu ved at tørre ind, så jeg tænker, at jeg skal have skiftet det med noget friskt. Denne gang har jeg købt hvidløgspuré, da jeg tror, at det er lidt nemmere at fordele rundt om planten i et tyndt lag. Den første gang var det presset hvidløg og for at dække jorden hele vejen rundt om planten blev det et temmeligt tykt lag.Jeg håber fortsat på, at hvidløget kan holde spindemider væk. Der vil komme flere opdaterede indlæg herom senere. Men holder det ikke spindemider væk, så kan det vist holde snegle væk. Jeg kan se på jorden i plantesækken, at der har været en snegl forbi, men den har drejet skarpt, da den kom til hvidløget og har ikke været forbi planten. Måske det er tilfældigt, men det kunne da være, at det skulle afprøves ift. andre planter, som har tendens til at blive spist af snegle!

Som en 'ekstra-gevinst ved at lægge hvidløg omkring agurken, har jeg fornøjelsen af en kraftig duft (læs lugt) af hvidløg, som slår mig i møde, når døren til drivhuset åbnes om morgenen!

Kommentarer

 1. Jeg havde godt tænkt på, at al den hvidløg måtte påvirke indeklimaet :-)
  Held og lykke med projektet!

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Jow da, men jeg behøver jo ikke stå lige i slipstrømmen, når jeg åbner døren - hvis altså jeg husker det ;-)

  SvarSlet
 3. Vitlök, tack för tipset. Det borde jag prova. Jag har inte sett vitlök på tub här men jag tror inte jag sätt gott efter heller.. Så kul med allaredan tre små gurkor :)

  SvarSlet
 4. Jeg har læst engang, at det skulle være nok, at stikke en fed ned i jorden. Om det passer ved jeg ikke.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Hej Mia
  Det er et rent eksperiment, så ...

  Hej Madam Bæk
  Var det mod lus eller spindemider eller noget andet? Ét enkelt fed er ulig nemmere end presset hvidløg!

  SvarSlet
 6. Selvom jeg elsker hvidløg kan jeg nu godt forstå, at sneglen vendte om ;-). Lád os håbe, at spindemiderne også gør det.

  Jeg blev vældig glad over dit indlæg fra i går. Det er skønt, når planter sår sig selv og helt uventet dukker op.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej Birgitte
  Krydser virkelig fingre for, at også spindemiderne drejer skarpt før de træder i hvidløgget!
  Ja det er skønt og det er svært ikke at belønne så ihærdige planter, med at de må blive :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne,
  Spændende forsøg! Hvad blev resultatet?
  Vh. Astrid

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …