Gå videre til hovedindholdet

Agurk og hvidløg

Én agurkeplante er sat i drivhuset i en plantesæt. Jeg har i de foregående år forsøgt mig med agurker, men med ringe udbytte. Jeg har nået at høste 2-3 agurker, hvorefter de resterende er blevet gule og aldrig har nået at udvikle sig og der er gået spindemider i planten.

Jeg har selvfølgelig hørt om, at både rovmider og rovtæger er gode at sætte ud i drivhuset for at bekæmpe spindemiderne. Der kan bruges limplader osv.

Jeg har istedet taget to andre 'skridt' - om de virker vil kun tiden vise! Jeg har bundet agurkeplantens blade op, da bladene ikke må røre plantesæk eller ruder i drivhuset. Dette netop for at undgå, at spindemiderne kravler op på planten.


Og så har jeg fået et godt råd fra naboen, som har penslet hvidløgspasta på et ferskentræ, som der var gået både skjoldlus og lus i. De har fået jaget utøjet væk med hvidløgspastaen. Så nu laver jeg et forsøg med presset hvidløg omkring planten, for at se om jeg kan undgå, at spindemiderne kravler op på planten via jorden. Måske spindemider heller ikke kan lide hvidløg?

Og gad så vide om vores agurker kommer til at smage af hvidløg. Måske skal vi kun tilsætte youghurt for at få en god tzatziki ;-)

Kommentarer

 1. Held og lykke med projektet. Det bliver lidt sjovt at se, om det virker - og ikke mindst, hvordan det smager :-)

  Jeg har aldrig prøvet at dyrke agurker - har heller ikke noget drivhus. Men jeg renger nu med alligevel at kunne mæske mig i masser af billig tzatziki med alle de agurker, vi formentlig på det nærmeste vil få smidt i nakken ovenpå den nordtyske salat-skandale.

  SvarSlet
 2. mmmmm..... hvidløgsagurker *smiler* - totalløsning - så skal der laves græskmad i juli :0)

  SvarSlet
 3. Jeg har de samme erfaringer som dig med agurker. Derfor dyrker jeg dem ikke. Og jeg har også opdaget at jeg faktisk heller ikke spiser dem :O) Jeg ved ikke hvor mange halvrådne indkøbte agurker jeg har smidt ud, fordi jeg ikke fik dem spist!
  Jeg overvejer at prøve de små sylte agurker til friland. Har hørt at de også smager godt i salat.

  Held og lykke med dine 'hvidløgsagurker' :O)

  SvarSlet
 4. Sidste år var mit første agurkeår - det gik fint. Jeg har hørt at et godt råd til græskar, som nok også kan bruges til agurker: man kan kappe af i den længdeløbende stængel, så den ikke bruger sin energi der, men i stedet "gør sig færdig" med de græskar,der er startet vækst på. Det princip vil jeg prøve i år på min mini/skoleagurk-plante og hvis jeg prøver med hokkaido igen. Mine hokkaido græskar endte sidste år ligesom dine agurker, som små gule 2 cm uudviklede frugter. Jeg fik rådet af Stig fra bloggen "haven&planter"
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Jeeg har dyrket agurker i flere år med et godt udbytte. Ja, faktisk mere en vi kunne spise.

  Rådet med hvidløg har jeg ikke hørt før, men det skal da prøves mod det utøj der altid kommer i drivhuset.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. Hej Signe
  Det kunne være dejligt med en masse agurker - det er sønnens grøntsagsynglingsspise, så vi kan bruge rigtig mange :-)

  Hej Dorthe
  Totalløsning ja, mon det kan blive en ny trend i drivhusene ;-)

  Hej Susanne
  Vi har ikke det problem, at vi må smide agurker ud - sønnen spiser mange :-) Jeg har ikke tænkt på, at de små sylteagurker kan bruges i salaten og så er det endda nemmere, når de kan gro på friland.

  Hej Berit
  Når du skriver længdegående er det så de skud, som kommer fra stammen? Hvis det er tilfældet, så skal alt væk bortset fra stammen?

  Hej Madam Bæk
  Gad vide hvad du gør af gode gerninger for agurken, som jeg ikke gør? Har hørt om hvidløg mod lus bl.a. omkring roser, men aner ikke, om det også virker mod spindemider. Jeg vender tilbage med erfaringer senere :-)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne

  Det lyder som en go' ide, det skal prøves herhjemme

  SvarSlet
 8. Hej Tim
  Held og lykke med det, men vær opmærksom på, at drivhuset dufter (lugter) meget af hvidløg ;-)

  SvarSlet
 9. Bliver spændende at høre om dine erfaringer med hvidløg..
  Jeg har agurker på friland i en dejlig varm krog og har fået 5-6 agurker ud af en plante hvilket er okay når det er på friland..
  Men er spændt på næste år når vi kan få planter i drivhuset :)
  Vi spiser en del agurker herhjemme men har uden held forsøgt at få fat i de små sylteagurker til at sætte på friland.. Hvad hedder de mon ???
  God dag herfra
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 10. Hej Karina
  Mht. til de små sylteagurker, så må jeg være svar skyldig?
  Det bliver dejligt for jer, når drivhuset bliver klar til 'indflytning' :-) Jeg har forventninger om mere end 10 i drivhuset, før jeg er tilfreds!
  Jeg vender tilbage med erfaringer vedr. 'hvidløgsforsøget'

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.