Gå videre til hovedindholdet

Agurk og hvidløg

Én agurkeplante er sat i drivhuset i en plantesæt. Jeg har i de foregående år forsøgt mig med agurker, men med ringe udbytte. Jeg har nået at høste 2-3 agurker, hvorefter de resterende er blevet gule og aldrig har nået at udvikle sig og der er gået spindemider i planten.

Jeg har selvfølgelig hørt om, at både rovmider og rovtæger er gode at sætte ud i drivhuset for at bekæmpe spindemiderne. Der kan bruges limplader osv.

Jeg har istedet taget to andre 'skridt' - om de virker vil kun tiden vise! Jeg har bundet agurkeplantens blade op, da bladene ikke må røre plantesæk eller ruder i drivhuset. Dette netop for at undgå, at spindemiderne kravler op på planten.


Og så har jeg fået et godt råd fra naboen, som har penslet hvidløgspasta på et ferskentræ, som der var gået både skjoldlus og lus i. De har fået jaget utøjet væk med hvidløgspastaen. Så nu laver jeg et forsøg med presset hvidløg omkring planten, for at se om jeg kan undgå, at spindemiderne kravler op på planten via jorden. Måske spindemider heller ikke kan lide hvidløg?

Og gad så vide om vores agurker kommer til at smage af hvidløg. Måske skal vi kun tilsætte youghurt for at få en god tzatziki ;-)

Kommentarer

  1. Held og lykke med projektet. Det bliver lidt sjovt at se, om det virker - og ikke mindst, hvordan det smager :-)

    Jeg har aldrig prøvet at dyrke agurker - har heller ikke noget drivhus. Men jeg renger nu med alligevel at kunne mæske mig i masser af billig tzatziki med alle de agurker, vi formentlig på det nærmeste vil få smidt i nakken ovenpå den nordtyske salat-skandale.

    SvarSlet
  2. mmmmm..... hvidløgsagurker *smiler* - totalløsning - så skal der laves græskmad i juli :0)

    SvarSlet
  3. Jeg har de samme erfaringer som dig med agurker. Derfor dyrker jeg dem ikke. Og jeg har også opdaget at jeg faktisk heller ikke spiser dem :O) Jeg ved ikke hvor mange halvrådne indkøbte agurker jeg har smidt ud, fordi jeg ikke fik dem spist!
    Jeg overvejer at prøve de små sylte agurker til friland. Har hørt at de også smager godt i salat.

    Held og lykke med dine 'hvidløgsagurker' :O)

    SvarSlet
  4. Sidste år var mit første agurkeår - det gik fint. Jeg har hørt at et godt råd til græskar, som nok også kan bruges til agurker: man kan kappe af i den længdeløbende stængel, så den ikke bruger sin energi der, men i stedet "gør sig færdig" med de græskar,der er startet vækst på. Det princip vil jeg prøve i år på min mini/skoleagurk-plante og hvis jeg prøver med hokkaido igen. Mine hokkaido græskar endte sidste år ligesom dine agurker, som små gule 2 cm uudviklede frugter. Jeg fik rådet af Stig fra bloggen "haven&planter"
    Hilsen Berit

    SvarSlet
  5. Jeeg har dyrket agurker i flere år med et godt udbytte. Ja, faktisk mere en vi kunne spise.

    Rådet med hvidløg har jeg ikke hørt før, men det skal da prøves mod det utøj der altid kommer i drivhuset.

    Ha' en dejlig aften.

    SvarSlet
  6. Hej Signe
    Det kunne være dejligt med en masse agurker - det er sønnens grøntsagsynglingsspise, så vi kan bruge rigtig mange :-)

    Hej Dorthe
    Totalløsning ja, mon det kan blive en ny trend i drivhusene ;-)

    Hej Susanne
    Vi har ikke det problem, at vi må smide agurker ud - sønnen spiser mange :-) Jeg har ikke tænkt på, at de små sylteagurker kan bruges i salaten og så er det endda nemmere, når de kan gro på friland.

    Hej Berit
    Når du skriver længdegående er det så de skud, som kommer fra stammen? Hvis det er tilfældet, så skal alt væk bortset fra stammen?

    Hej Madam Bæk
    Gad vide hvad du gør af gode gerninger for agurken, som jeg ikke gør? Har hørt om hvidløg mod lus bl.a. omkring roser, men aner ikke, om det også virker mod spindemider. Jeg vender tilbage med erfaringer senere :-)

    SvarSlet
  7. Hej Susanne

    Det lyder som en go' ide, det skal prøves herhjemme

    SvarSlet
  8. Hej Tim
    Held og lykke med det, men vær opmærksom på, at drivhuset dufter (lugter) meget af hvidløg ;-)

    SvarSlet
  9. Bliver spændende at høre om dine erfaringer med hvidløg..
    Jeg har agurker på friland i en dejlig varm krog og har fået 5-6 agurker ud af en plante hvilket er okay når det er på friland..
    Men er spændt på næste år når vi kan få planter i drivhuset :)
    Vi spiser en del agurker herhjemme men har uden held forsøgt at få fat i de små sylteagurker til at sætte på friland.. Hvad hedder de mon ???
    God dag herfra
    Hilsen Karina

    SvarSlet
  10. Hej Karina
    Mht. til de små sylteagurker, så må jeg være svar skyldig?
    Det bliver dejligt for jer, når drivhuset bliver klar til 'indflytning' :-) Jeg har forventninger om mere end 10 i drivhuset, før jeg er tilfreds!
    Jeg vender tilbage med erfaringer vedr. 'hvidløgsforsøget'

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri...

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va...

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift. Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter. Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen. Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er ...