Gå videre til hovedindholdet

Agurk og hvidløg

Én agurkeplante er sat i drivhuset i en plantesæt. Jeg har i de foregående år forsøgt mig med agurker, men med ringe udbytte. Jeg har nået at høste 2-3 agurker, hvorefter de resterende er blevet gule og aldrig har nået at udvikle sig og der er gået spindemider i planten.

Jeg har selvfølgelig hørt om, at både rovmider og rovtæger er gode at sætte ud i drivhuset for at bekæmpe spindemiderne. Der kan bruges limplader osv.

Jeg har istedet taget to andre 'skridt' - om de virker vil kun tiden vise! Jeg har bundet agurkeplantens blade op, da bladene ikke må røre plantesæk eller ruder i drivhuset. Dette netop for at undgå, at spindemiderne kravler op på planten.


Og så har jeg fået et godt råd fra naboen, som har penslet hvidløgspasta på et ferskentræ, som der var gået både skjoldlus og lus i. De har fået jaget utøjet væk med hvidløgspastaen. Så nu laver jeg et forsøg med presset hvidløg omkring planten, for at se om jeg kan undgå, at spindemiderne kravler op på planten via jorden. Måske spindemider heller ikke kan lide hvidløg?

Og gad så vide om vores agurker kommer til at smage af hvidløg. Måske skal vi kun tilsætte youghurt for at få en god tzatziki ;-)

Kommentarer

 1. Held og lykke med projektet. Det bliver lidt sjovt at se, om det virker - og ikke mindst, hvordan det smager :-)

  Jeg har aldrig prøvet at dyrke agurker - har heller ikke noget drivhus. Men jeg renger nu med alligevel at kunne mæske mig i masser af billig tzatziki med alle de agurker, vi formentlig på det nærmeste vil få smidt i nakken ovenpå den nordtyske salat-skandale.

  SvarSlet
 2. mmmmm..... hvidløgsagurker *smiler* - totalløsning - så skal der laves græskmad i juli :0)

  SvarSlet
 3. Jeg har de samme erfaringer som dig med agurker. Derfor dyrker jeg dem ikke. Og jeg har også opdaget at jeg faktisk heller ikke spiser dem :O) Jeg ved ikke hvor mange halvrådne indkøbte agurker jeg har smidt ud, fordi jeg ikke fik dem spist!
  Jeg overvejer at prøve de små sylte agurker til friland. Har hørt at de også smager godt i salat.

  Held og lykke med dine 'hvidløgsagurker' :O)

  SvarSlet
 4. Sidste år var mit første agurkeår - det gik fint. Jeg har hørt at et godt råd til græskar, som nok også kan bruges til agurker: man kan kappe af i den længdeløbende stængel, så den ikke bruger sin energi der, men i stedet "gør sig færdig" med de græskar,der er startet vækst på. Det princip vil jeg prøve i år på min mini/skoleagurk-plante og hvis jeg prøver med hokkaido igen. Mine hokkaido græskar endte sidste år ligesom dine agurker, som små gule 2 cm uudviklede frugter. Jeg fik rådet af Stig fra bloggen "haven&planter"
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Jeeg har dyrket agurker i flere år med et godt udbytte. Ja, faktisk mere en vi kunne spise.

  Rådet med hvidløg har jeg ikke hørt før, men det skal da prøves mod det utøj der altid kommer i drivhuset.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. Hej Signe
  Det kunne være dejligt med en masse agurker - det er sønnens grøntsagsynglingsspise, så vi kan bruge rigtig mange :-)

  Hej Dorthe
  Totalløsning ja, mon det kan blive en ny trend i drivhusene ;-)

  Hej Susanne
  Vi har ikke det problem, at vi må smide agurker ud - sønnen spiser mange :-) Jeg har ikke tænkt på, at de små sylteagurker kan bruges i salaten og så er det endda nemmere, når de kan gro på friland.

  Hej Berit
  Når du skriver længdegående er det så de skud, som kommer fra stammen? Hvis det er tilfældet, så skal alt væk bortset fra stammen?

  Hej Madam Bæk
  Gad vide hvad du gør af gode gerninger for agurken, som jeg ikke gør? Har hørt om hvidløg mod lus bl.a. omkring roser, men aner ikke, om det også virker mod spindemider. Jeg vender tilbage med erfaringer senere :-)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne

  Det lyder som en go' ide, det skal prøves herhjemme

  SvarSlet
 8. Hej Tim
  Held og lykke med det, men vær opmærksom på, at drivhuset dufter (lugter) meget af hvidløg ;-)

  SvarSlet
 9. Bliver spændende at høre om dine erfaringer med hvidløg..
  Jeg har agurker på friland i en dejlig varm krog og har fået 5-6 agurker ud af en plante hvilket er okay når det er på friland..
  Men er spændt på næste år når vi kan få planter i drivhuset :)
  Vi spiser en del agurker herhjemme men har uden held forsøgt at få fat i de små sylteagurker til at sætte på friland.. Hvad hedder de mon ???
  God dag herfra
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 10. Hej Karina
  Mht. til de små sylteagurker, så må jeg være svar skyldig?
  Det bliver dejligt for jer, når drivhuset bliver klar til 'indflytning' :-) Jeg har forventninger om mere end 10 i drivhuset, før jeg er tilfreds!
  Jeg vender tilbage med erfaringer vedr. 'hvidløgsforsøget'

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …