Gå videre til hovedindholdet

Status i drivhuset

Foreløbig er det en tilfreds status fra drivhuset. Idag kunne vi høste den første baby-agurk og sønnike spiste den med velbehag.  Og der er mange flere agurker på vej. Det er første gang i mange år, at jeg har set så mange agurker i den størrelse på mine agurker. Jeg tænker, at det har gavnet at fjerne alle stamme-agurkerne.


Agurke-planten ser endnu fin ud og bladene er stadig grønne - altså ingen alvorlig spindemide angreb endnu (jeg har dog ikke været ude med luppen!). Om det er hvidløget, der har haft en god effekt, er svært at sige, for jeg har samtidig været meget omhyggelig med at blade ikke har rørt plantesæk eller drivhusglas. Dog ikke lige i øjeblikket, hvor de to største agurker hviler på plantesækken.

Tomaterne gror fint og det på tords af, at jeg fik sået frøene fra Line's give away lidt sent.  Tomat-planterne var temmelig små, da de blev plantet ud i juni, men har de nået at indhente meget. Planterne er ved at komme med de første blomster, så jeg tror, at de når at give tomater i denne sæson.


I alt har jeg otte tomatplanter  i drivhuset - syv forskellige slags, men primært 'små' tomater. Så når de første tomater modner, så forventer jeg, at vi skal have mange forskellige retter med tomater.

Men den allerførste tomat skal plukkes af sønnike. Han har lovet at smage den første tomat fra drivhuset. Han bryder sig ikke om tomater, men er altid villig til at smage forskellige madvarer. Så måske kan en varm, ny- og selvplukket tomat pille lidt ved smagsoplevelsen af tomat?

P.S. Jeg skulle hilse fra sønnike og sige, at agurken IKKE smagte af hvidløg ;-)

Kommentarer

 1. Det bliver da dejligt med alle de tomater og agurker, du har :-)
  Jeg ønsker mig altså virkelig også et drivhus.

  SvarSlet
 2. ......det er en stor dag når den første agurk ditto tomat af egen avl kan høstes :0)

  Glæder mig til det bliver min tur :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Skønt når man kan gå ud og plukke af egen avl. Vi har plukket skoleagurker den sidste uges tid, og de smager fantastisk :-)

  SvarSlet
 4. @ Signe; Kan godt forstå, at du ønsker dig et drivhus - jeg ville gerne have et større, hvor jeg kunne sidde i! Mere vil have mere ;-)

  @ Dorthe; ja det er så dejligt og så tilmed, at give den første til sit barn - så er lykken gjort :-)

  @ Vivik; det er så dejligt at høste selv - de smager meget anderledes end det købte. Skoleagurker er også ekstra lækre, synes jeg :-)

  SvarSlet
 5. Skønt med alle de tomater og agurker du har..
  Jeg har jo mine ude på friland og har 5 små agurker i min plante så er meget spændt på om der bliver noget ud af det..
  Spændende med forskellige tomater..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 6. @ Karina; Som jeg skriver, så tror jeg, at det har været effektivt at fjerne stammeagurkerne, så hvis du ikke har gjort det, er det måske derfor, at der 'kun' er fem agurker. Men selvfølgelig kan der sagtens komme flere set i lyset af, at du dyrker på friland. Held og lykke med dem :-9

  SvarSlet
 7. Jeg er helt misundelig over dine flotte agurker. Vores hjemmelavede drivhus er blevet revet ned i år, da vi skal bygge ny garage. Jeg får forhåbentlig et fint drivhus næste år, men savner at kunne avle tomater og agurker i år.

  SvarSlet
 8. Dine drivhusplanter ser fine ud.
  I år har vi ingen agurker, kun tomater og i vindrueplante. Jeg glæder mig til, at vi kan hente den første tomat og plukke vindruer.

  SvarSlet
 9. Jeg har for første gang selv sået tomater, de er i blomst nu på friland, så jeg er også meget spændt på om jeg får lov at spise af egne tomater i år. Tomatplanter har en dejlig duft, synes jeg.
  God weekend

  SvarSlet
 10. Vi kom vist lidt sent igang... her er ikke så meget at høste endnu - men det kommer jo nok ;0)

  SvarSlet
 11. @ Gitte; kan godt forstå, at du savner at dyrke i drivhuset. Jeg håber, at det bliver til et nyt til næste år, så du kan komme igang igen :-)

  @ Lanbohaven; det bliver så godt når du kan begynde at høste - det smager altså bedre, når vi har gået og passet og plejet de kære planter :-)

  @ Lisbeth; Tomatplanterne har sin helt egen duft og ikke mindst farve, som næsten ikke er til at vaske af hænderne igen :-)

  @ Merete; Mine tomater kom også sent igang - skal vi ikke håbe sammen på, at vi når at høste i år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …