Gå videre til hovedindholdet

Status i drivhuset

Foreløbig er det en tilfreds status fra drivhuset. Idag kunne vi høste den første baby-agurk og sønnike spiste den med velbehag.  Og der er mange flere agurker på vej. Det er første gang i mange år, at jeg har set så mange agurker i den størrelse på mine agurker. Jeg tænker, at det har gavnet at fjerne alle stamme-agurkerne.


Agurke-planten ser endnu fin ud og bladene er stadig grønne - altså ingen alvorlig spindemide angreb endnu (jeg har dog ikke været ude med luppen!). Om det er hvidløget, der har haft en god effekt, er svært at sige, for jeg har samtidig været meget omhyggelig med at blade ikke har rørt plantesæk eller drivhusglas. Dog ikke lige i øjeblikket, hvor de to største agurker hviler på plantesækken.

Tomaterne gror fint og det på tords af, at jeg fik sået frøene fra Line's give away lidt sent.  Tomat-planterne var temmelig små, da de blev plantet ud i juni, men har de nået at indhente meget. Planterne er ved at komme med de første blomster, så jeg tror, at de når at give tomater i denne sæson.


I alt har jeg otte tomatplanter  i drivhuset - syv forskellige slags, men primært 'små' tomater. Så når de første tomater modner, så forventer jeg, at vi skal have mange forskellige retter med tomater.

Men den allerførste tomat skal plukkes af sønnike. Han har lovet at smage den første tomat fra drivhuset. Han bryder sig ikke om tomater, men er altid villig til at smage forskellige madvarer. Så måske kan en varm, ny- og selvplukket tomat pille lidt ved smagsoplevelsen af tomat?

P.S. Jeg skulle hilse fra sønnike og sige, at agurken IKKE smagte af hvidløg ;-)

Kommentarer

 1. Det bliver da dejligt med alle de tomater og agurker, du har :-)
  Jeg ønsker mig altså virkelig også et drivhus.

  SvarSlet
 2. ......det er en stor dag når den første agurk ditto tomat af egen avl kan høstes :0)

  Glæder mig til det bliver min tur :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Skønt når man kan gå ud og plukke af egen avl. Vi har plukket skoleagurker den sidste uges tid, og de smager fantastisk :-)

  SvarSlet
 4. @ Signe; Kan godt forstå, at du ønsker dig et drivhus - jeg ville gerne have et større, hvor jeg kunne sidde i! Mere vil have mere ;-)

  @ Dorthe; ja det er så dejligt og så tilmed, at give den første til sit barn - så er lykken gjort :-)

  @ Vivik; det er så dejligt at høste selv - de smager meget anderledes end det købte. Skoleagurker er også ekstra lækre, synes jeg :-)

  SvarSlet
 5. Skønt med alle de tomater og agurker du har..
  Jeg har jo mine ude på friland og har 5 små agurker i min plante så er meget spændt på om der bliver noget ud af det..
  Spændende med forskellige tomater..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 6. @ Karina; Som jeg skriver, så tror jeg, at det har været effektivt at fjerne stammeagurkerne, så hvis du ikke har gjort det, er det måske derfor, at der 'kun' er fem agurker. Men selvfølgelig kan der sagtens komme flere set i lyset af, at du dyrker på friland. Held og lykke med dem :-9

  SvarSlet
 7. Jeg er helt misundelig over dine flotte agurker. Vores hjemmelavede drivhus er blevet revet ned i år, da vi skal bygge ny garage. Jeg får forhåbentlig et fint drivhus næste år, men savner at kunne avle tomater og agurker i år.

  SvarSlet
 8. Dine drivhusplanter ser fine ud.
  I år har vi ingen agurker, kun tomater og i vindrueplante. Jeg glæder mig til, at vi kan hente den første tomat og plukke vindruer.

  SvarSlet
 9. Jeg har for første gang selv sået tomater, de er i blomst nu på friland, så jeg er også meget spændt på om jeg får lov at spise af egne tomater i år. Tomatplanter har en dejlig duft, synes jeg.
  God weekend

  SvarSlet
 10. Vi kom vist lidt sent igang... her er ikke så meget at høste endnu - men det kommer jo nok ;0)

  SvarSlet
 11. @ Gitte; kan godt forstå, at du savner at dyrke i drivhuset. Jeg håber, at det bliver til et nyt til næste år, så du kan komme igang igen :-)

  @ Lanbohaven; det bliver så godt når du kan begynde at høste - det smager altså bedre, når vi har gået og passet og plejet de kære planter :-)

  @ Lisbeth; Tomatplanterne har sin helt egen duft og ikke mindst farve, som næsten ikke er til at vaske af hænderne igen :-)

  @ Merete; Mine tomater kom også sent igang - skal vi ikke håbe sammen på, at vi når at høste i år :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…