Gå videre til hovedindholdet

Skillevæg

Så fik jeg skruet en lille skillevæg op på terrassen.  Væggen deler terrassen sådan at der er siddepladser på den ene side og på den anden side står grillen. Der er dog ikke blevet mulighed for at nyde en kold drink på en barstol på den ene side af væggen, mens kokken kokkererer på den anden side, som foreslået af Signe.Jeg er rigtig fornøjet med væggen, idet vi nu har delt den store terrasse lidt op uden, at den virker mindre. Grillen er 'skjult', når den ikke er i brug. Og når den er i brug, så er kokken ikke gemt af vejen, men kan deltage i samtalen med dem, der sidder i sofaen og nyder et iskoldt glas hvidvin, fordi skillevæggen ikke er højere end 1.20 m.

På grill/køkken-siden har jeg gang i endnu et lille træ-byggeprojekt, men mere herom senere!

Kommentarer

 1. Hej Susanne, det ser altså bare supergodt ud.

  Jeg er vild med de sort-hvide farver og skillevæggen er en god idé. Det er jo et rigtigt "samtale-udekøkken-terrasse".

  Bare vi får MANGE LANGE sommerdage som den vi har nydt i dag.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Tak, vi er også rigtig glade for terrassen, som vi allerede har tilbragt mange timer på.
  Vi drømmer også om mange og lange sommeraftener ♥

  SvarSlet
 3. Det er blevet rigtig godt, nærmest som en ekstra stue :-)

  SvarSlet
 4. Hej Vivik
  Du har fuldstændig ret i et med en ekstra stue - vi sidder fuldstændig privat derude og væggene dæmper vores samtale.
  I eftermiddag sad vi og hyggede med en ven og hendes to børn og til aften sad gemalen og jeg derude med en kop aftenkaffe til kl. 21. Den bliver allerede flittigt brugt :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig, rigtig godt ud. Også en fin detalje at træet har fået lov til at være "indenfor". Vi håber på lange, lune sommeraftener i laaaaang tid :o)

  SvarSlet
 6. Tak Fru Friis
  Træet er en opstammet japansk fyr. Op af træet har der groet efeu, som vi har fjernet. Det har medført, at stammen er fuld af udgåede 'efeu-stilke' og det er et meget dekorativt indslag på en lang hvid væg :-)

  SvarSlet
 7. Ja, borset fra de manglende kølige drinsk, så må jeg melde mig i koret - det er blevet super flot!
  Glæder mig til også at se dit udekøkken fra gril-siden, når du bliver klar.

  SvarSlet
 8. Tak Signe og mon ikke der kan snige sig en kold drink ind alligvel ;-) Jeg håber, at det bliver idag, at der sker lidt mere på grill-siden :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…