Gå videre til hovedindholdet

Skillevæg

Så fik jeg skruet en lille skillevæg op på terrassen.  Væggen deler terrassen sådan at der er siddepladser på den ene side og på den anden side står grillen. Der er dog ikke blevet mulighed for at nyde en kold drink på en barstol på den ene side af væggen, mens kokken kokkererer på den anden side, som foreslået af Signe.Jeg er rigtig fornøjet med væggen, idet vi nu har delt den store terrasse lidt op uden, at den virker mindre. Grillen er 'skjult', når den ikke er i brug. Og når den er i brug, så er kokken ikke gemt af vejen, men kan deltage i samtalen med dem, der sidder i sofaen og nyder et iskoldt glas hvidvin, fordi skillevæggen ikke er højere end 1.20 m.

På grill/køkken-siden har jeg gang i endnu et lille træ-byggeprojekt, men mere herom senere!

Kommentarer

 1. Hej Susanne, det ser altså bare supergodt ud.

  Jeg er vild med de sort-hvide farver og skillevæggen er en god idé. Det er jo et rigtigt "samtale-udekøkken-terrasse".

  Bare vi får MANGE LANGE sommerdage som den vi har nydt i dag.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Tak, vi er også rigtig glade for terrassen, som vi allerede har tilbragt mange timer på.
  Vi drømmer også om mange og lange sommeraftener ♥

  SvarSlet
 3. Det er blevet rigtig godt, nærmest som en ekstra stue :-)

  SvarSlet
 4. Hej Vivik
  Du har fuldstændig ret i et med en ekstra stue - vi sidder fuldstændig privat derude og væggene dæmper vores samtale.
  I eftermiddag sad vi og hyggede med en ven og hendes to børn og til aften sad gemalen og jeg derude med en kop aftenkaffe til kl. 21. Den bliver allerede flittigt brugt :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig, rigtig godt ud. Også en fin detalje at træet har fået lov til at være "indenfor". Vi håber på lange, lune sommeraftener i laaaaang tid :o)

  SvarSlet
 6. Tak Fru Friis
  Træet er en opstammet japansk fyr. Op af træet har der groet efeu, som vi har fjernet. Det har medført, at stammen er fuld af udgåede 'efeu-stilke' og det er et meget dekorativt indslag på en lang hvid væg :-)

  SvarSlet
 7. Ja, borset fra de manglende kølige drinsk, så må jeg melde mig i koret - det er blevet super flot!
  Glæder mig til også at se dit udekøkken fra gril-siden, når du bliver klar.

  SvarSlet
 8. Tak Signe og mon ikke der kan snige sig en kold drink ind alligvel ;-) Jeg håber, at det bliver idag, at der sker lidt mere på grill-siden :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…