Gå videre til hovedindholdet

Skillevæg

Så fik jeg skruet en lille skillevæg op på terrassen.  Væggen deler terrassen sådan at der er siddepladser på den ene side og på den anden side står grillen. Der er dog ikke blevet mulighed for at nyde en kold drink på en barstol på den ene side af væggen, mens kokken kokkererer på den anden side, som foreslået af Signe.Jeg er rigtig fornøjet med væggen, idet vi nu har delt den store terrasse lidt op uden, at den virker mindre. Grillen er 'skjult', når den ikke er i brug. Og når den er i brug, så er kokken ikke gemt af vejen, men kan deltage i samtalen med dem, der sidder i sofaen og nyder et iskoldt glas hvidvin, fordi skillevæggen ikke er højere end 1.20 m.

På grill/køkken-siden har jeg gang i endnu et lille træ-byggeprojekt, men mere herom senere!

Kommentarer

 1. Hej Susanne, det ser altså bare supergodt ud.

  Jeg er vild med de sort-hvide farver og skillevæggen er en god idé. Det er jo et rigtigt "samtale-udekøkken-terrasse".

  Bare vi får MANGE LANGE sommerdage som den vi har nydt i dag.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Tak, vi er også rigtig glade for terrassen, som vi allerede har tilbragt mange timer på.
  Vi drømmer også om mange og lange sommeraftener ♥

  SvarSlet
 3. Det er blevet rigtig godt, nærmest som en ekstra stue :-)

  SvarSlet
 4. Hej Vivik
  Du har fuldstændig ret i et med en ekstra stue - vi sidder fuldstændig privat derude og væggene dæmper vores samtale.
  I eftermiddag sad vi og hyggede med en ven og hendes to børn og til aften sad gemalen og jeg derude med en kop aftenkaffe til kl. 21. Den bliver allerede flittigt brugt :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig, rigtig godt ud. Også en fin detalje at træet har fået lov til at være "indenfor". Vi håber på lange, lune sommeraftener i laaaaang tid :o)

  SvarSlet
 6. Tak Fru Friis
  Træet er en opstammet japansk fyr. Op af træet har der groet efeu, som vi har fjernet. Det har medført, at stammen er fuld af udgåede 'efeu-stilke' og det er et meget dekorativt indslag på en lang hvid væg :-)

  SvarSlet
 7. Ja, borset fra de manglende kølige drinsk, så må jeg melde mig i koret - det er blevet super flot!
  Glæder mig til også at se dit udekøkken fra gril-siden, når du bliver klar.

  SvarSlet
 8. Tak Signe og mon ikke der kan snige sig en kold drink ind alligvel ;-) Jeg håber, at det bliver idag, at der sker lidt mere på grill-siden :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …