Gå videre til hovedindholdet

Krukkepodie på terrassen

Som lovet i et tidligere indlæg, så ville jeg vise det lille træprojekt, som jeg havde gang i til krukkerne på terrassen. Og nu er det færdigt :-)

Jeg måtte skynde mig at placere krukkerne for at nå at tage foto's inden regnen startede. Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvordan jeg skulle placere krukkerne ift. hinanden. Men Frk. Iberis har skrevet et indlæg vedr. 'hvad øjet ser', så det må jeg have nærlæst og afprøvet på podiet, så det kan tage sig lidt bedre ud!


Jeg har lavet et transportabelt podie, som krukkerne kan stå på. Podiet er lavet af en gammel 'trappe' fra de tidligere niveauer på terrassen. Men nu har vi fået terrasserne i et plan og var ved at smide 'trappen' ud. Podiet kan også laves af en gammel palle eller laves af et par stolper påsat terrassebrædder.

























Der er sat hjul under podiet, sådan at det er nemt at flytte med, hvis området skal bruges til noget andet. Eller bare hvis jeg får lyst til at ommøblere lidt på terrassen. Og på grund af hjulene, så kan krukkerne forblive på podiet når det skal flyttes.

En anden fordel ved at placere krukkerne på podiet er, at krukkerne ikke laver grimme mærker og i værste fald fremskynder at træet rådner. Ret smart med et podie - hvis jeg selv må sige det!


P.S. Podiet er inspireret af Anettes Hus, som har lavet en solseng af paller og så tænkte jeg, at den idé lige kunne laves om til et krukkepodie!

Kommentarer

  1. Smart løsning, og så med hjul. Jeg har også en træterrasse, så jeg kender godt det med de grimme mærker ;-)

    SvarSlet
  2. Hej Ina
    Ja det er ikke kønt med de mørke mærker :-/

    SvarSlet
  3. Virkelig smart......skønt at kunne møblere rundt i et snuptag og så slipper man også for jord og sandsprøjt på krukkerne i regnvejr - hvilket absolut må være en fordel i disse byge dage ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  4. Ja, det var da en smart idé - og tillige ganske dekorativ :-)

    SvarSlet
  5. Det var rett og slett helt genialt, og akkurat den ideen jeg trengte til et prosjekt jeg skal fullføre for noen jeg kjenner:) Tuuusen masse takk:)

    SvarSlet
  6. Smart at have sine krukker på den måde så man kan møblere rundt som det passer en..
    God weekend herfra
    Hilsen Karina

    SvarSlet
  7. Super smart! Der kan stå mange krukker på sådan en, så det kommer til at ligne et helt bed :)

    SvarSlet
  8. Hej alle
    Ja synes også den er smart med mange fordele. Og der kan sagtens skubbes mange krukker sammen der :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad