Gå videre til hovedindholdet

Flittig dag

Vi har haft besøg af mine forældre, som er myreflittige. De giver altid en hjælpende hånd i haven - for søren hvor er det dejligt. Vi har været igang med at fjerne ukrudt i bedene, kantning af bede, opstamning af et fyrretræ, fældning af et andet fyrretræ og meget mere. Det giver et dejligt boost, så nu er det endnu mere fristende at arbejde videre i haven - som om det ikke var før! Mange tak for hjælpen mor og far - det er så dejligt :-)

Dette er 'et af bedene' som vi har været igang med i forhaven. Alt det vilde i midten er afblomstret 'forglem mig ej', som har været et smukt blåt hav. Men nu var det tid til at fjerne det, for kønt ser det ikke ud længere. Og sådan kom det til at se ud bagefter. En kæmpe forskel! 


Til venstre i bedet, bag lodden løvefod, er der gul lærkespore. Da jeg kom 'ind under' den har den sået sig og der var mange små og spinkle planter, som alle blev fjernet. Den er god til at sikre sin arts overlevelse.

Kejserbusken bagerst på foto'et blev klippet i bund sidste år og den har skudt rigtig flot igen. Men der er ikke så meget plads den kan udfolde sig på, så derfor blev den kippet ind.

Der var også et par afblomstrede akelejer i bedet, som blev fjernet. I det hele taget blev de afblomstrede akelejer fjernet i hele haven, for nu synes jeg, at der er tilstrækkelig med selvsåede akelejer i haven! Skal jeg have flere, så vil jeg gå efter nogle af de lidt mere specielle ex. dobbelte eller langsporede.

Kommentarer

 1. Hvor er det skønt med hjælp i haven :)
  Kender godt problemet - vores have er så stor at når vi er færdige kan vi starte forfra igen..Men skønt at komme i bund indimellem :)
  Og godt ser det ud ;))
  God pinse herfra
  Mange skønne hilsener Karina

  SvarSlet
 2. Dejligt med hjælp i haven. Kan jeg ikke låne dem lidt også :-) Det med at rette kanter, kunne jeg godt bruge.

  SvarSlet
 3. Hej Karina
  Det er så dejligt at komme i bund og have overskud til 'sjovere' haveprojekter :-)

  Hej Lisbeth
  En tur til Samsø lyder sikkert fristende ;-) Det pynter så gevaldigt med afstukne kanter - egentligt burde man gøre det tit, men det er som om...

  SvarSlet
 4. Dejligt med ekstra hænder. Jeg er også ved at nå mætnings-tidspunktet med akelejer lige nu. Der bliver helt sikkert nok næste år ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg har også lige hevet de fleste af mine forglem mig ej op. Er det ikke utroligt så hurtigt de går fra at være så smukke, til at ligne en gang vissent jeg-ved-ikk-hvad. Men de fik et pænt tak med på vejen, for de er nu så søde når de er på det højeste :-)
  Åh, de akelejer... jeg venter spændt på om jeg nogen sinde synes at jeg har nok :-D Jeg kan altid lige finde et sted hvor der er lidt plads, og så ryster jeg lige de visne hen over.
  Fortsat god Pinse :-)

  SvarSlet
 6. Hej Ina
  Ja tænk sig, at for ca. én måneds tid siden kunne vi slet ikke få nok af akelejer, men nu ...

  Hej Hanne
  Du har helt ret ift. at forglem mig ej pludselig ser forfærdelige du!
  Jeg har kun en have på små 700 kvm så der skal ikke så mange akelejer til, for at det er nok!

  Du ønskes også en fortsat god pinse :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …