Gå videre til hovedindholdet

Flittig dag

Vi har haft besøg af mine forældre, som er myreflittige. De giver altid en hjælpende hånd i haven - for søren hvor er det dejligt. Vi har været igang med at fjerne ukrudt i bedene, kantning af bede, opstamning af et fyrretræ, fældning af et andet fyrretræ og meget mere. Det giver et dejligt boost, så nu er det endnu mere fristende at arbejde videre i haven - som om det ikke var før! Mange tak for hjælpen mor og far - det er så dejligt :-)

Dette er 'et af bedene' som vi har været igang med i forhaven. Alt det vilde i midten er afblomstret 'forglem mig ej', som har været et smukt blåt hav. Men nu var det tid til at fjerne det, for kønt ser det ikke ud længere. Og sådan kom det til at se ud bagefter. En kæmpe forskel! 


Til venstre i bedet, bag lodden løvefod, er der gul lærkespore. Da jeg kom 'ind under' den har den sået sig og der var mange små og spinkle planter, som alle blev fjernet. Den er god til at sikre sin arts overlevelse.

Kejserbusken bagerst på foto'et blev klippet i bund sidste år og den har skudt rigtig flot igen. Men der er ikke så meget plads den kan udfolde sig på, så derfor blev den kippet ind.

Der var også et par afblomstrede akelejer i bedet, som blev fjernet. I det hele taget blev de afblomstrede akelejer fjernet i hele haven, for nu synes jeg, at der er tilstrækkelig med selvsåede akelejer i haven! Skal jeg have flere, så vil jeg gå efter nogle af de lidt mere specielle ex. dobbelte eller langsporede.

Kommentarer

 1. Hvor er det skønt med hjælp i haven :)
  Kender godt problemet - vores have er så stor at når vi er færdige kan vi starte forfra igen..Men skønt at komme i bund indimellem :)
  Og godt ser det ud ;))
  God pinse herfra
  Mange skønne hilsener Karina

  SvarSlet
 2. Dejligt med hjælp i haven. Kan jeg ikke låne dem lidt også :-) Det med at rette kanter, kunne jeg godt bruge.

  SvarSlet
 3. Hej Karina
  Det er så dejligt at komme i bund og have overskud til 'sjovere' haveprojekter :-)

  Hej Lisbeth
  En tur til Samsø lyder sikkert fristende ;-) Det pynter så gevaldigt med afstukne kanter - egentligt burde man gøre det tit, men det er som om...

  SvarSlet
 4. Dejligt med ekstra hænder. Jeg er også ved at nå mætnings-tidspunktet med akelejer lige nu. Der bliver helt sikkert nok næste år ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg har også lige hevet de fleste af mine forglem mig ej op. Er det ikke utroligt så hurtigt de går fra at være så smukke, til at ligne en gang vissent jeg-ved-ikk-hvad. Men de fik et pænt tak med på vejen, for de er nu så søde når de er på det højeste :-)
  Åh, de akelejer... jeg venter spændt på om jeg nogen sinde synes at jeg har nok :-D Jeg kan altid lige finde et sted hvor der er lidt plads, og så ryster jeg lige de visne hen over.
  Fortsat god Pinse :-)

  SvarSlet
 6. Hej Ina
  Ja tænk sig, at for ca. én måneds tid siden kunne vi slet ikke få nok af akelejer, men nu ...

  Hej Hanne
  Du har helt ret ift. at forglem mig ej pludselig ser forfærdelige du!
  Jeg har kun en have på små 700 kvm så der skal ikke så mange akelejer til, for at det er nok!

  Du ønskes også en fortsat god pinse :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…