Gå videre til hovedindholdet

Allium nigrum

Den hvide allium, som jeg lagde i efteråret er ved at springe ud. Og den lever fuldt op til mine forventninger omkring et hvidt prydløg. Jeg synes, de enkelte blomster med den grønne midte er meget smukke. Prydløgget er Allium multibulbosum også synonymt med Allium Nigrum.

 Og jeg tror da, at jeg skal på jagt til efteråret efter flere af samme slags, for Allium Nigrum kan da sagtens tåle, at blive gentaget flere gange i det kommende hvide bed. Et bed som endnu ikke er en realitet, men jeg håber stadig, at jeg kan få lavet nogle monokrome bede!

Da jeg kiggede mine indlæg igennem faldt jeg over nedenstående foto. Foto'et måtte jeg lige vende tilbage til, for ved første øjekast lignede det rent visuelt den hvide allium, altså lige med undtagelse af farven i midten af blomsten.

 Men der ophører ligheden så også, for blomsterskærmene tilhører den røde kornel. En busk, som blomstrer først i maj og derefter får busken bær.

Kommentarer

 1. En smuk allium. Og held og lykke med det kommende hvide bed - jeg er sikker på, at du kan lave et fantastisk bed :-)

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Tak for de søde ord :-)

  SvarSlet
 3. Bliver spændende med dit hvide bed..Kan godt følge din tankegang men jeg har svært ved at føre det ud i livet med at have bede i de samme farver..Jeg er nok for spontan :))
  Men det ser skønt ud synes jeg ..
  Fortsat god pinse herfra ..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med "konstruktionen" af din allium, hvor er den smuk. Godt fotograferet. .. Fortsat god pinse..

  SvarSlet
 5. Hej Karina
  Jeg er selv meget spændt på, om jeg kan få planterne delt op i farver og holde farveskala'en - for det er da svært at smide ud, hvis nuancen ikke passer!

  Du ønskes også en dejlig pinse :-)

  Hej Marianne
  Den er rigtig smuk!

  Også en dejlig pinse til dig :-)

  SvarSlet
 6. Nej hvor fint. Den vil passe perfekt mellem alle de lilla allium. Det må afprøves ;-)

  SvarSlet
 7. Hej Mette
  Den kan du roligt gå på jagt efter - den er skøn :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er den smuk - den er jeg også vild med :-)

  SvarSlet
 9. Hej Marlene
  Ja den er rigtig smuk :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…