Gå videre til hovedindholdet

Allium nigrum

Den hvide allium, som jeg lagde i efteråret er ved at springe ud. Og den lever fuldt op til mine forventninger omkring et hvidt prydløg. Jeg synes, de enkelte blomster med den grønne midte er meget smukke. Prydløgget er Allium multibulbosum også synonymt med Allium Nigrum.

 Og jeg tror da, at jeg skal på jagt til efteråret efter flere af samme slags, for Allium Nigrum kan da sagtens tåle, at blive gentaget flere gange i det kommende hvide bed. Et bed som endnu ikke er en realitet, men jeg håber stadig, at jeg kan få lavet nogle monokrome bede!

Da jeg kiggede mine indlæg igennem faldt jeg over nedenstående foto. Foto'et måtte jeg lige vende tilbage til, for ved første øjekast lignede det rent visuelt den hvide allium, altså lige med undtagelse af farven i midten af blomsten.

 Men der ophører ligheden så også, for blomsterskærmene tilhører den røde kornel. En busk, som blomstrer først i maj og derefter får busken bær.

Kommentarer

 1. En smuk allium. Og held og lykke med det kommende hvide bed - jeg er sikker på, at du kan lave et fantastisk bed :-)

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Tak for de søde ord :-)

  SvarSlet
 3. Bliver spændende med dit hvide bed..Kan godt følge din tankegang men jeg har svært ved at føre det ud i livet med at have bede i de samme farver..Jeg er nok for spontan :))
  Men det ser skønt ud synes jeg ..
  Fortsat god pinse herfra ..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med "konstruktionen" af din allium, hvor er den smuk. Godt fotograferet. .. Fortsat god pinse..

  SvarSlet
 5. Hej Karina
  Jeg er selv meget spændt på, om jeg kan få planterne delt op i farver og holde farveskala'en - for det er da svært at smide ud, hvis nuancen ikke passer!

  Du ønskes også en dejlig pinse :-)

  Hej Marianne
  Den er rigtig smuk!

  Også en dejlig pinse til dig :-)

  SvarSlet
 6. Nej hvor fint. Den vil passe perfekt mellem alle de lilla allium. Det må afprøves ;-)

  SvarSlet
 7. Hej Mette
  Den kan du roligt gå på jagt efter - den er skøn :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er den smuk - den er jeg også vild med :-)

  SvarSlet
 9. Hej Marlene
  Ja den er rigtig smuk :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…