Gå videre til hovedindholdet

Mælkebøtter i tusindtal

For få dage siden kunne man i landskabet se helt gule flader med blomstrende mælkebøtter. De gule flader er nu transformeret om til helt hvide flader, for mælkebøtterne er ved at smide deres frø og det i tusindvis - der kan blive rigtig mange af dem. Gad vide hvor mange frø der er pr. blomst?


Også min græsplæne har mælkebøtter og mælkebøtterne er så hurtige, at selv om plænen bliver slået én gang ugentligt, så når de snildt at blomstre og sætte frø derimellem - øv!

Kommentarer

 1. Sjovt du lige lagde dette på bloggen. Da jeg gik tur med hunden imorges, lagde jeg mærke til det samme syn, lange mælkebøttestængler med frø, og manden har ellers lige tæsket græsset. Men de bæster lægger sig bare ned når klipperen kører over og så er de klar igen... hm.

  SvarSlet
 2. Ja lige så smukke de blomstrende mælkebøtter er når de blomstrer lige så trættende er det at se på alle frøstandene. Jeg har også mange mælkebøtter i græsplænen og de er lige så hurtige som dine:)

  SvarSlet
 3. Hej Anette og Lisbeth
  Ja, de er snu - man skal faktisk plukke dem af for at undgå at de smider frø. Det optimale er selvfølgelig at finde et mælkebøttejern og så tage dem alle med rod, men ...

  SvarSlet
 4. Ja det er lidt af et evighedsarbejde og gå og stikke dem op af plænen. Der er også mange i min plæne øv :o)

  SvarSlet
 5. Hej Annette
  Ja, det vil tage tid. Og når de så flyver ind over hækken, så kan vi begynde forfra til næste år!

  SvarSlet
 6. Jeg har i mange år stukket mælkebøtter i haven, da min gamle Namba ikke tålte dem. I dag er problemet til at overse, men det er flotte, når bare de holder sig til andres haver;-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. Jeg går altid og tænker at jeg hellere må se at få dem op eller tage blomsterne af inden de sætter frø og jeg får det aldrig gjort inden de pludseligt har udviklet sig til de gennemsigtige kugler og man tænker "åh nej", fordi man tænker at hvert et frø havner et eller andet sted i haven og bliver til en ny mælkebøtte.

  SvarSlet
 8. Hej Madam Bæk
  Måske man skulle overgive sig til at stikke? For jeg synes altså ikke, at de er kønne i min eller andres haver, for den sags skyld - men en helt gul mark er skøn :-)

  Hej JOC
  Der er ingen betænkningstid ift. gule mælkebøtter - de skal af med hovedet straks, hvis man skal nå det. Og der kan desværre blive rigtig mange nye mælkebøtter af blot én gul blomst :-/

  SvarSlet
 9. Ja her er krigen for længst startet og i fuld gang - er vist snart på 1000 !!!
  Go' fornøjelse ;0)

  SvarSlet
 10. Hej Merete
  1000, det er ikke så lidt - du er flittig og jeg håber, at det giver pote :)

  God 'krigsførelse' :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …