Gå videre til hovedindholdet

Mælkebøtter i tusindtal

For få dage siden kunne man i landskabet se helt gule flader med blomstrende mælkebøtter. De gule flader er nu transformeret om til helt hvide flader, for mælkebøtterne er ved at smide deres frø og det i tusindvis - der kan blive rigtig mange af dem. Gad vide hvor mange frø der er pr. blomst?


Også min græsplæne har mælkebøtter og mælkebøtterne er så hurtige, at selv om plænen bliver slået én gang ugentligt, så når de snildt at blomstre og sætte frø derimellem - øv!

Kommentarer

 1. Sjovt du lige lagde dette på bloggen. Da jeg gik tur med hunden imorges, lagde jeg mærke til det samme syn, lange mælkebøttestængler med frø, og manden har ellers lige tæsket græsset. Men de bæster lægger sig bare ned når klipperen kører over og så er de klar igen... hm.

  SvarSlet
 2. Ja lige så smukke de blomstrende mælkebøtter er når de blomstrer lige så trættende er det at se på alle frøstandene. Jeg har også mange mælkebøtter i græsplænen og de er lige så hurtige som dine:)

  SvarSlet
 3. Hej Anette og Lisbeth
  Ja, de er snu - man skal faktisk plukke dem af for at undgå at de smider frø. Det optimale er selvfølgelig at finde et mælkebøttejern og så tage dem alle med rod, men ...

  SvarSlet
 4. Ja det er lidt af et evighedsarbejde og gå og stikke dem op af plænen. Der er også mange i min plæne øv :o)

  SvarSlet
 5. Hej Annette
  Ja, det vil tage tid. Og når de så flyver ind over hækken, så kan vi begynde forfra til næste år!

  SvarSlet
 6. Jeg har i mange år stukket mælkebøtter i haven, da min gamle Namba ikke tålte dem. I dag er problemet til at overse, men det er flotte, når bare de holder sig til andres haver;-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. Jeg går altid og tænker at jeg hellere må se at få dem op eller tage blomsterne af inden de sætter frø og jeg får det aldrig gjort inden de pludseligt har udviklet sig til de gennemsigtige kugler og man tænker "åh nej", fordi man tænker at hvert et frø havner et eller andet sted i haven og bliver til en ny mælkebøtte.

  SvarSlet
 8. Hej Madam Bæk
  Måske man skulle overgive sig til at stikke? For jeg synes altså ikke, at de er kønne i min eller andres haver, for den sags skyld - men en helt gul mark er skøn :-)

  Hej JOC
  Der er ingen betænkningstid ift. gule mælkebøtter - de skal af med hovedet straks, hvis man skal nå det. Og der kan desværre blive rigtig mange nye mælkebøtter af blot én gul blomst :-/

  SvarSlet
 9. Ja her er krigen for længst startet og i fuld gang - er vist snart på 1000 !!!
  Go' fornøjelse ;0)

  SvarSlet
 10. Hej Merete
  1000, det er ikke så lidt - du er flittig og jeg håber, at det giver pote :)

  God 'krigsførelse' :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.