Gå videre til hovedindholdet

Clematis

Forleden da jeg rensede et bed for stauder og skvalderkål 'fandt' jeg ikke mindre end tre clematis i bedet. Jeg vidste godt, at der var én, idet jeg havde set et par blomster sidste sommer. Men fordi den druknede i kristtorn, kaprifolier og skvalderkål har den haft ringe vilkår. Men at jeg skulle finde hele tre planter var en dejlig overraskelse ♥

Clematis'erne er flyttet og er plantet på bagsiden af det nye stakit. En stolpe er netop er gravet ned og planen er, at planterne skal vokse op af et galvaniseret rionet mellem stolpe og stakit. Stolperne skal males sorte. Espalieret skal laves færdigt hurtigst muligt, for planterne har det rigtig godt og har allerede sendt mange nye og lange skud.

To af planterne er ens, idet én af planterne har 'tabt' en gren på jorden, som derefter har slået rod - de hang nemlig sammen. Jeg er meget spændt på, om den tredje er den samme slags. Sidste år fandt jeg de enlige clematis-blomster d. 21. juni. Og så er det jeg tænker; hvilken gruppe tilhører mine clematis og vil der komme blomster i år?

Kommentarer

  1. Sikke en dejlig skattejagt,tillykke med fundet.

    SvarSlet
  2. Tak - og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan blomsterne ser ud :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…