Gå videre til hovedindholdet

Clematis

Forleden da jeg rensede et bed for stauder og skvalderkål 'fandt' jeg ikke mindre end tre clematis i bedet. Jeg vidste godt, at der var én, idet jeg havde set et par blomster sidste sommer. Men fordi den druknede i kristtorn, kaprifolier og skvalderkål har den haft ringe vilkår. Men at jeg skulle finde hele tre planter var en dejlig overraskelse ♥

Clematis'erne er flyttet og er plantet på bagsiden af det nye stakit. En stolpe er netop er gravet ned og planen er, at planterne skal vokse op af et galvaniseret rionet mellem stolpe og stakit. Stolperne skal males sorte. Espalieret skal laves færdigt hurtigst muligt, for planterne har det rigtig godt og har allerede sendt mange nye og lange skud.

To af planterne er ens, idet én af planterne har 'tabt' en gren på jorden, som derefter har slået rod - de hang nemlig sammen. Jeg er meget spændt på, om den tredje er den samme slags. Sidste år fandt jeg de enlige clematis-blomster d. 21. juni. Og så er det jeg tænker; hvilken gruppe tilhører mine clematis og vil der komme blomster i år?

Kommentarer

  1. Sikke en dejlig skattejagt,tillykke med fundet.

    SvarSlet
  2. Tak - og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan blomsterne ser ud :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …