Gå videre til hovedindholdet

Clematis

Forleden da jeg rensede et bed for stauder og skvalderkål 'fandt' jeg ikke mindre end tre clematis i bedet. Jeg vidste godt, at der var én, idet jeg havde set et par blomster sidste sommer. Men fordi den druknede i kristtorn, kaprifolier og skvalderkål har den haft ringe vilkår. Men at jeg skulle finde hele tre planter var en dejlig overraskelse ♥

Clematis'erne er flyttet og er plantet på bagsiden af det nye stakit. En stolpe er netop er gravet ned og planen er, at planterne skal vokse op af et galvaniseret rionet mellem stolpe og stakit. Stolperne skal males sorte. Espalieret skal laves færdigt hurtigst muligt, for planterne har det rigtig godt og har allerede sendt mange nye og lange skud.

To af planterne er ens, idet én af planterne har 'tabt' en gren på jorden, som derefter har slået rod - de hang nemlig sammen. Jeg er meget spændt på, om den tredje er den samme slags. Sidste år fandt jeg de enlige clematis-blomster d. 21. juni. Og så er det jeg tænker; hvilken gruppe tilhører mine clematis og vil der komme blomster i år?

Kommentarer

  1. Sikke en dejlig skattejagt,tillykke med fundet.

    SvarSlet
  2. Tak - og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan blomsterne ser ud :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…