Gå videre til hovedindholdet

Påskens projekter er i hus

Så er materialerne til påskens projekter hjemme. Vi har planer om, at den gamle terrasse, skal have skiftet nogle rådne brædder og et tidlgere plantehul, hvor to store sukkertoppe har stået, skal have brædder på. Derefter skal terrassen have Gori - vi har valgt en sort og håber, at vi derved får dækket lidt af forskellen på de nye og gamle terrasssebrædder.

Derudover har vi indkøbt, så vi kan komme igang med at lave et stakit rundt om terrassen. Det bliver så dejligt, at få lavet et "rum", hvor vi kan sidde uforstyret for indkig fra sti og vej og hvor vi får støjen fra landsbyens gennemgående vej minimeret.

Nåh ja, så røg der også lige et par stolper mere i traileren, så jeg har mulighed for at lave et par espalier til haven. Bl.a. har vi en gammel tobakspibeplante, som blev klippet i bund forige forår. Den har ikke længere noget at slynge sig op i, så de store lianer skal have et rionet at vokse op af.

Endnu én dag på arbejde og så er det påskeferie. Og vi har fri i ugen efter påske, så der skal arbejdes igennem. Hvor bliver det godt at komme igang med projekterne - og der er nok at tage fat på :-)

Kommentarer

 1. Det er godt, at du har en ekstra uges ferie til alle de projekter ;-)
  Jeg har lige skrevet en kommentar til i skvalderkålspesto-indlægget til afklaring af spørgsmål ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja det kræver tid - har for vane at tro, at jeg kan nå mere en tiden slår til - evig optimist :-)

  Tak for kommentareren - er fuldstændig enig i at græsslåmaskinen er den bedste løsning!

  SvarSlet
 3. Godt der er masser af forårs-energi at tage af :-)

  Jeg elsker også have-projekter og har MANGE i gang i øjeblikket. Jeg har dog lovet mig selv at familien skal have første prioritet, når Påskeferien starter i morgen kl. 23.30.... Glæder mig.

  God Påske til dig.

  SvarSlet
 4. Hej Mette
  Kan forestille mig, at du er igang med et staudebed? Os med hus og have bliver aldrig færdige - vi får hele tiden nye idéer :-)

  Jeg har fået påskeferie nu efter to timer extra på arbejde - og ferien er så tiltrængt :-) Men du så lige en aftenvagt forude - rigtig god arbejdslyst.

  Og rigtig god påskeferie - håber I kommer til at hygge jer alle sammen :-)

  SvarSlet
 5. For nogle år siden skulle vi også bare have skiftet nogle rådne brædder på terrassen, det endte med en hel ny, fordi en af stolperne der bar taget, ikke bar noget mere.
  Vi får også hele tiden nye ideer til haven, så det bl.a. også bliver nemmere at holde. Både hus og have bliver der jævnligt ændret på :-)

  SvarSlet
 6. Hej Pia
  Øv - men håber I så fik en ny skøn terrasse :-)
  Sådan håber jeg ikke det kommer til at gå med vores terrasse - pengene skal nemlig gå til et nyt stakit rundt om vores hjørnegrund (hækken er ved at vælte, bl.a. som en følge af vinterens snetryk).

  Thi hi, kender det! Det er en dynamisk, men heldigvis også meget kreativ proces, at have hus og have :-) Jeg tror, at jeg ville kede mig i en lejet lejlighed (måske ville jeg så bare have andre hobby'es, hmm!) Men der er altid noget at gribe fat i, når man har hus og have - heldigvis :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…