Gå videre til hovedindholdet

Påskens projekter er i hus

Så er materialerne til påskens projekter hjemme. Vi har planer om, at den gamle terrasse, skal have skiftet nogle rådne brædder og et tidlgere plantehul, hvor to store sukkertoppe har stået, skal have brædder på. Derefter skal terrassen have Gori - vi har valgt en sort og håber, at vi derved får dækket lidt af forskellen på de nye og gamle terrasssebrædder.

Derudover har vi indkøbt, så vi kan komme igang med at lave et stakit rundt om terrassen. Det bliver så dejligt, at få lavet et "rum", hvor vi kan sidde uforstyret for indkig fra sti og vej og hvor vi får støjen fra landsbyens gennemgående vej minimeret.

Nåh ja, så røg der også lige et par stolper mere i traileren, så jeg har mulighed for at lave et par espalier til haven. Bl.a. har vi en gammel tobakspibeplante, som blev klippet i bund forige forår. Den har ikke længere noget at slynge sig op i, så de store lianer skal have et rionet at vokse op af.

Endnu én dag på arbejde og så er det påskeferie. Og vi har fri i ugen efter påske, så der skal arbejdes igennem. Hvor bliver det godt at komme igang med projekterne - og der er nok at tage fat på :-)

Kommentarer

 1. Det er godt, at du har en ekstra uges ferie til alle de projekter ;-)
  Jeg har lige skrevet en kommentar til i skvalderkålspesto-indlægget til afklaring af spørgsmål ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja det kræver tid - har for vane at tro, at jeg kan nå mere en tiden slår til - evig optimist :-)

  Tak for kommentareren - er fuldstændig enig i at græsslåmaskinen er den bedste løsning!

  SvarSlet
 3. Godt der er masser af forårs-energi at tage af :-)

  Jeg elsker også have-projekter og har MANGE i gang i øjeblikket. Jeg har dog lovet mig selv at familien skal have første prioritet, når Påskeferien starter i morgen kl. 23.30.... Glæder mig.

  God Påske til dig.

  SvarSlet
 4. Hej Mette
  Kan forestille mig, at du er igang med et staudebed? Os med hus og have bliver aldrig færdige - vi får hele tiden nye idéer :-)

  Jeg har fået påskeferie nu efter to timer extra på arbejde - og ferien er så tiltrængt :-) Men du så lige en aftenvagt forude - rigtig god arbejdslyst.

  Og rigtig god påskeferie - håber I kommer til at hygge jer alle sammen :-)

  SvarSlet
 5. For nogle år siden skulle vi også bare have skiftet nogle rådne brædder på terrassen, det endte med en hel ny, fordi en af stolperne der bar taget, ikke bar noget mere.
  Vi får også hele tiden nye ideer til haven, så det bl.a. også bliver nemmere at holde. Både hus og have bliver der jævnligt ændret på :-)

  SvarSlet
 6. Hej Pia
  Øv - men håber I så fik en ny skøn terrasse :-)
  Sådan håber jeg ikke det kommer til at gå med vores terrasse - pengene skal nemlig gå til et nyt stakit rundt om vores hjørnegrund (hækken er ved at vælte, bl.a. som en følge af vinterens snetryk).

  Thi hi, kender det! Det er en dynamisk, men heldigvis også meget kreativ proces, at have hus og have :-) Jeg tror, at jeg ville kede mig i en lejet lejlighed (måske ville jeg så bare have andre hobby'es, hmm!) Men der er altid noget at gribe fat i, når man har hus og have - heldigvis :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …