Gå videre til hovedindholdet

Påskens projekter er i hus

Så er materialerne til påskens projekter hjemme. Vi har planer om, at den gamle terrasse, skal have skiftet nogle rådne brædder og et tidlgere plantehul, hvor to store sukkertoppe har stået, skal have brædder på. Derefter skal terrassen have Gori - vi har valgt en sort og håber, at vi derved får dækket lidt af forskellen på de nye og gamle terrasssebrædder.

Derudover har vi indkøbt, så vi kan komme igang med at lave et stakit rundt om terrassen. Det bliver så dejligt, at få lavet et "rum", hvor vi kan sidde uforstyret for indkig fra sti og vej og hvor vi får støjen fra landsbyens gennemgående vej minimeret.

Nåh ja, så røg der også lige et par stolper mere i traileren, så jeg har mulighed for at lave et par espalier til haven. Bl.a. har vi en gammel tobakspibeplante, som blev klippet i bund forige forår. Den har ikke længere noget at slynge sig op i, så de store lianer skal have et rionet at vokse op af.

Endnu én dag på arbejde og så er det påskeferie. Og vi har fri i ugen efter påske, så der skal arbejdes igennem. Hvor bliver det godt at komme igang med projekterne - og der er nok at tage fat på :-)

Kommentarer

 1. Det er godt, at du har en ekstra uges ferie til alle de projekter ;-)
  Jeg har lige skrevet en kommentar til i skvalderkålspesto-indlægget til afklaring af spørgsmål ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja det kræver tid - har for vane at tro, at jeg kan nå mere en tiden slår til - evig optimist :-)

  Tak for kommentareren - er fuldstændig enig i at græsslåmaskinen er den bedste løsning!

  SvarSlet
 3. Godt der er masser af forårs-energi at tage af :-)

  Jeg elsker også have-projekter og har MANGE i gang i øjeblikket. Jeg har dog lovet mig selv at familien skal have første prioritet, når Påskeferien starter i morgen kl. 23.30.... Glæder mig.

  God Påske til dig.

  SvarSlet
 4. Hej Mette
  Kan forestille mig, at du er igang med et staudebed? Os med hus og have bliver aldrig færdige - vi får hele tiden nye idéer :-)

  Jeg har fået påskeferie nu efter to timer extra på arbejde - og ferien er så tiltrængt :-) Men du så lige en aftenvagt forude - rigtig god arbejdslyst.

  Og rigtig god påskeferie - håber I kommer til at hygge jer alle sammen :-)

  SvarSlet
 5. For nogle år siden skulle vi også bare have skiftet nogle rådne brædder på terrassen, det endte med en hel ny, fordi en af stolperne der bar taget, ikke bar noget mere.
  Vi får også hele tiden nye ideer til haven, så det bl.a. også bliver nemmere at holde. Både hus og have bliver der jævnligt ændret på :-)

  SvarSlet
 6. Hej Pia
  Øv - men håber I så fik en ny skøn terrasse :-)
  Sådan håber jeg ikke det kommer til at gå med vores terrasse - pengene skal nemlig gå til et nyt stakit rundt om vores hjørnegrund (hækken er ved at vælte, bl.a. som en følge af vinterens snetryk).

  Thi hi, kender det! Det er en dynamisk, men heldigvis også meget kreativ proces, at have hus og have :-) Jeg tror, at jeg ville kede mig i en lejet lejlighed (måske ville jeg så bare have andre hobby'es, hmm!) Men der er altid noget at gribe fat i, når man har hus og have - heldigvis :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…