Gå videre til hovedindholdet

Kærmindesøster fra en kær kollega

Forleden spurgte én af mine kolleger, om jeg havde en kærmindesøster i haven, for ellers ville hun gerne forære mig en plante i fødselsdagsgave, da hun vidste, at jeg holder meget af min have og bruger meget tid derude. Og den havde hun med i dag som en forsinket men ikke mindre betænksom og dejlig gave. Skønt at have sådan en sød kollega :-)

Hun nævnte, at der sandsynligvis kunne blive tre planter ud af planten i potten. Men da jeg fik skilt planten, kunne der faktisk blive hele syv nye planter. De er nu pottet op og får lov til at vokse sig større heri, indtil jeg har fundet den rigtige plads til dem i et af de kommende bede - det blå område!

Kommentarer

 1. Dejlig og betænksom kollega du har der :o)

  SvarSlet
 2. En dejlig plante, som også sår sig selv over alt :O)

  SvarSlet
 3. Ja, fru Friis, hun er sød

  Så skal jeg være opmærksom på, at klippe blomsterne af inden de smider frøene - tak Susanne

  SvarSlet
 4. Dejlig plante. Jeg har haft dem et par år, men det med, at de sår sig selv er endnu ikke noget problem hos mig.

  SvarSlet
 5. Godt for dig, du vil elske at have kærmindesøster i haven. Det er en af de planter der får mig til at stoppe op og smile.

  SvarSlet
 6. Dejligt med skønne kollegaer :) Og det er en skøn plante..

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  Jeg spurgte min kollega idag, om hun har problemer med selvsåning. Det har hun ikke og hun mener, at den breder sig med rodskud. Det bliver spændende at se hvordan den arter sig her i haven :-)

  Hej Vibe
  Jeg håber kærmindesøsteren har samme effekt på mig :-)

  Hej Karina
  Har ikke tidligere fået 'gaver' fra kolleger, så det var en rigtig dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 8. Kærmindesøster er en dejlig forårsblomst, som vokser lystigt, men efter min erfaring ikke mere end du kan følge med. Og, bliver den for stor kan du jo bare dele den og forære nogle planter til en anden sød kollega eller ven ;-)

  Bedste tirsdagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Hej Birgitte
  En slags 'kædebrevs-kærmindesøster' og navnet lægger næsten op til det - sød tanke :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…