Gå videre til hovedindholdet

Kærmindesøster fra en kær kollega

Forleden spurgte én af mine kolleger, om jeg havde en kærmindesøster i haven, for ellers ville hun gerne forære mig en plante i fødselsdagsgave, da hun vidste, at jeg holder meget af min have og bruger meget tid derude. Og den havde hun med i dag som en forsinket men ikke mindre betænksom og dejlig gave. Skønt at have sådan en sød kollega :-)

Hun nævnte, at der sandsynligvis kunne blive tre planter ud af planten i potten. Men da jeg fik skilt planten, kunne der faktisk blive hele syv nye planter. De er nu pottet op og får lov til at vokse sig større heri, indtil jeg har fundet den rigtige plads til dem i et af de kommende bede - det blå område!

Kommentarer

 1. Dejlig og betænksom kollega du har der :o)

  SvarSlet
 2. En dejlig plante, som også sår sig selv over alt :O)

  SvarSlet
 3. Ja, fru Friis, hun er sød

  Så skal jeg være opmærksom på, at klippe blomsterne af inden de smider frøene - tak Susanne

  SvarSlet
 4. Dejlig plante. Jeg har haft dem et par år, men det med, at de sår sig selv er endnu ikke noget problem hos mig.

  SvarSlet
 5. Godt for dig, du vil elske at have kærmindesøster i haven. Det er en af de planter der får mig til at stoppe op og smile.

  SvarSlet
 6. Dejligt med skønne kollegaer :) Og det er en skøn plante..

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  Jeg spurgte min kollega idag, om hun har problemer med selvsåning. Det har hun ikke og hun mener, at den breder sig med rodskud. Det bliver spændende at se hvordan den arter sig her i haven :-)

  Hej Vibe
  Jeg håber kærmindesøsteren har samme effekt på mig :-)

  Hej Karina
  Har ikke tidligere fået 'gaver' fra kolleger, så det var en rigtig dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 8. Kærmindesøster er en dejlig forårsblomst, som vokser lystigt, men efter min erfaring ikke mere end du kan følge med. Og, bliver den for stor kan du jo bare dele den og forære nogle planter til en anden sød kollega eller ven ;-)

  Bedste tirsdagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Hej Birgitte
  En slags 'kædebrevs-kærmindesøster' og navnet lægger næsten op til det - sød tanke :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …