Gå videre til hovedindholdet

Kærmindesøster fra en kær kollega

Forleden spurgte én af mine kolleger, om jeg havde en kærmindesøster i haven, for ellers ville hun gerne forære mig en plante i fødselsdagsgave, da hun vidste, at jeg holder meget af min have og bruger meget tid derude. Og den havde hun med i dag som en forsinket men ikke mindre betænksom og dejlig gave. Skønt at have sådan en sød kollega :-)

Hun nævnte, at der sandsynligvis kunne blive tre planter ud af planten i potten. Men da jeg fik skilt planten, kunne der faktisk blive hele syv nye planter. De er nu pottet op og får lov til at vokse sig større heri, indtil jeg har fundet den rigtige plads til dem i et af de kommende bede - det blå område!

Kommentarer

 1. Dejlig og betænksom kollega du har der :o)

  SvarSlet
 2. En dejlig plante, som også sår sig selv over alt :O)

  SvarSlet
 3. Ja, fru Friis, hun er sød

  Så skal jeg være opmærksom på, at klippe blomsterne af inden de smider frøene - tak Susanne

  SvarSlet
 4. Dejlig plante. Jeg har haft dem et par år, men det med, at de sår sig selv er endnu ikke noget problem hos mig.

  SvarSlet
 5. Godt for dig, du vil elske at have kærmindesøster i haven. Det er en af de planter der får mig til at stoppe op og smile.

  SvarSlet
 6. Dejligt med skønne kollegaer :) Og det er en skøn plante..

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  Jeg spurgte min kollega idag, om hun har problemer med selvsåning. Det har hun ikke og hun mener, at den breder sig med rodskud. Det bliver spændende at se hvordan den arter sig her i haven :-)

  Hej Vibe
  Jeg håber kærmindesøsteren har samme effekt på mig :-)

  Hej Karina
  Har ikke tidligere fået 'gaver' fra kolleger, så det var en rigtig dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 8. Kærmindesøster er en dejlig forårsblomst, som vokser lystigt, men efter min erfaring ikke mere end du kan følge med. Og, bliver den for stor kan du jo bare dele den og forære nogle planter til en anden sød kollega eller ven ;-)

  Bedste tirsdagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Hej Birgitte
  En slags 'kædebrevs-kærmindesøster' og navnet lægger næsten op til det - sød tanke :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…