Gå videre til hovedindholdet

Kærmindesøster fra en kær kollega

Forleden spurgte én af mine kolleger, om jeg havde en kærmindesøster i haven, for ellers ville hun gerne forære mig en plante i fødselsdagsgave, da hun vidste, at jeg holder meget af min have og bruger meget tid derude. Og den havde hun med i dag som en forsinket men ikke mindre betænksom og dejlig gave. Skønt at have sådan en sød kollega :-)

Hun nævnte, at der sandsynligvis kunne blive tre planter ud af planten i potten. Men da jeg fik skilt planten, kunne der faktisk blive hele syv nye planter. De er nu pottet op og får lov til at vokse sig større heri, indtil jeg har fundet den rigtige plads til dem i et af de kommende bede - det blå område!

Kommentarer

 1. Dejlig og betænksom kollega du har der :o)

  SvarSlet
 2. En dejlig plante, som også sår sig selv over alt :O)

  SvarSlet
 3. Ja, fru Friis, hun er sød

  Så skal jeg være opmærksom på, at klippe blomsterne af inden de smider frøene - tak Susanne

  SvarSlet
 4. Dejlig plante. Jeg har haft dem et par år, men det med, at de sår sig selv er endnu ikke noget problem hos mig.

  SvarSlet
 5. Godt for dig, du vil elske at have kærmindesøster i haven. Det er en af de planter der får mig til at stoppe op og smile.

  SvarSlet
 6. Dejligt med skønne kollegaer :) Og det er en skøn plante..

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  Jeg spurgte min kollega idag, om hun har problemer med selvsåning. Det har hun ikke og hun mener, at den breder sig med rodskud. Det bliver spændende at se hvordan den arter sig her i haven :-)

  Hej Vibe
  Jeg håber kærmindesøsteren har samme effekt på mig :-)

  Hej Karina
  Har ikke tidligere fået 'gaver' fra kolleger, så det var en rigtig dejlig overraskelse :-)

  SvarSlet
 8. Kærmindesøster er en dejlig forårsblomst, som vokser lystigt, men efter min erfaring ikke mere end du kan følge med. Og, bliver den for stor kan du jo bare dele den og forære nogle planter til en anden sød kollega eller ven ;-)

  Bedste tirsdagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Hej Birgitte
  En slags 'kædebrevs-kærmindesøster' og navnet lægger næsten op til det - sød tanke :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…