Gå videre til hovedindholdet

Idag er det ...

ikke så godt vejr, men det er alligevel min fødselsdag. Jeg har fået mange dejlige gaver og stort set alle kan relateres til haven. Jeg har tidligere omtalt en klematis-bog fra svigermor og -far fra Viborg - en inspirerende forskudsgave. Jeg fik gaver på sengen bl.a. en Actifry, som vi er ved at afprøve - jeg er spændt på udfaldet, når vi lige om lidt skal smage den første portion lavet i maskinen.

Da jeg kom på arbejde havde mine dejlig team-kolleger tænkt på mig og købt den sødeste lilla stedmoderblomst. Og vel hjemme igen fra arbejde stod der en smuk buket på min trappe. Det var en yndig lyserød buket med mange forskellige snitblomster. Det var svigerfar og -mor fra Ribe, som havde sendt mig denne søde og dejlige 'tanke' på dagen.

Da jeg kom hjem fra dagens indkøb stod der endnu en blomst på trappen - vores søde naboer havde betænkt mig med en skøn hvid krysantemum.

Jeg har også fået et par gavekort til indkøb til haven - ih, hvor skal jeg bruge dejlig tid på at kigge og overveje for at vælge og til sidst tage det med hjem for at putte det i et bed i haven. Men det allerbedste er, at jeg får planter i haven, som jeg med glæde kan se på i mange år og som jeg vil huske på, at jeg har fået af kær familie. Jeg elsker planter med historie!

Kommentarer

 1. Kære Susanne.

  Stort tillykke med dagen. Ih blomster- og plante gaver kan vi ikke få nok af :-)

  SvarSlet
 2. Mange tak Madam Bæk - du har fuldstændig ret i, at sådanne gaver kan vi ikke få for mange af :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen - hvor er det nogle dejlige blomster du har fået:0). Et gavekort til planter er den perfekte gave til en planteelsker. Mange hilsner fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Susanne,
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Jeg havde fødselsdag sidst i marts og fik også gavekort til planter - i alt 3 stk. Så nu skal jeg ud og snolde :)

  SvarSlet
 5. Også hjertelig til lykke med fødselsdagen her fra.
  Plantegavekort er rigtig gode. Du har fået dem af nogen, som kender dig og ved at du elsker planter, og du kan selv bestemme, hvilke planter det skal være. Dejligt ;-)

  SvarSlet
 6. Tillykke. Jeg håber u får et forrygende dejligt år.

  SvarSlet
 7. Tillykke med fødselsdagen ;-)
  Det er altid dejligt når familie, venner og kolleger omkring én lige præcis ved, hvad man sætter pris på :0)

  SvarSlet
 8. Tillykke! Det lyder som om, det har været en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 9. Tillykke med fødselsdagen i går :-)

  Dejligt med gode gaver. Og dejligt, du gør reklame for Flemming Hansen - han er gæsteblogger hos os i morgen :-)

  SvarSlet
 10. Du havde vist en dejlig dag. Hjertelig tillykke med den !!

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle jeres dejlige fødselsdagshilsner - det er rigtig skønt at få så mange hilsnere i denne nye blog-verden :-)
  Jeg havde en skøn dag og glæder mig til vejret bliver bedre (har gemt det til søndag!) så jeg kan komme i haven og drømme om alt det nye, jeg skal have for mine havepenge :-)

  SvarSlet
 12. Hjertelig tillykker med fødselsdagen Susanne - forsinket men bedre sent end aldrig :O)

  SvarSlet
 13. Mange tak Susanne - det er altid dejligt med en fødselsdagshilsen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…