Gå videre til hovedindholdet

Idag er det ...

ikke så godt vejr, men det er alligevel min fødselsdag. Jeg har fået mange dejlige gaver og stort set alle kan relateres til haven. Jeg har tidligere omtalt en klematis-bog fra svigermor og -far fra Viborg - en inspirerende forskudsgave. Jeg fik gaver på sengen bl.a. en Actifry, som vi er ved at afprøve - jeg er spændt på udfaldet, når vi lige om lidt skal smage den første portion lavet i maskinen.

Da jeg kom på arbejde havde mine dejlig team-kolleger tænkt på mig og købt den sødeste lilla stedmoderblomst. Og vel hjemme igen fra arbejde stod der en smuk buket på min trappe. Det var en yndig lyserød buket med mange forskellige snitblomster. Det var svigerfar og -mor fra Ribe, som havde sendt mig denne søde og dejlige 'tanke' på dagen.

Da jeg kom hjem fra dagens indkøb stod der endnu en blomst på trappen - vores søde naboer havde betænkt mig med en skøn hvid krysantemum.

Jeg har også fået et par gavekort til indkøb til haven - ih, hvor skal jeg bruge dejlig tid på at kigge og overveje for at vælge og til sidst tage det med hjem for at putte det i et bed i haven. Men det allerbedste er, at jeg får planter i haven, som jeg med glæde kan se på i mange år og som jeg vil huske på, at jeg har fået af kær familie. Jeg elsker planter med historie!

Kommentarer

 1. Kære Susanne.

  Stort tillykke med dagen. Ih blomster- og plante gaver kan vi ikke få nok af :-)

  SvarSlet
 2. Mange tak Madam Bæk - du har fuldstændig ret i, at sådanne gaver kan vi ikke få for mange af :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen - hvor er det nogle dejlige blomster du har fået:0). Et gavekort til planter er den perfekte gave til en planteelsker. Mange hilsner fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Susanne,
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Jeg havde fødselsdag sidst i marts og fik også gavekort til planter - i alt 3 stk. Så nu skal jeg ud og snolde :)

  SvarSlet
 5. Også hjertelig til lykke med fødselsdagen her fra.
  Plantegavekort er rigtig gode. Du har fået dem af nogen, som kender dig og ved at du elsker planter, og du kan selv bestemme, hvilke planter det skal være. Dejligt ;-)

  SvarSlet
 6. Tillykke. Jeg håber u får et forrygende dejligt år.

  SvarSlet
 7. Tillykke med fødselsdagen ;-)
  Det er altid dejligt når familie, venner og kolleger omkring én lige præcis ved, hvad man sætter pris på :0)

  SvarSlet
 8. Tillykke! Det lyder som om, det har været en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 9. Tillykke med fødselsdagen i går :-)

  Dejligt med gode gaver. Og dejligt, du gør reklame for Flemming Hansen - han er gæsteblogger hos os i morgen :-)

  SvarSlet
 10. Du havde vist en dejlig dag. Hjertelig tillykke med den !!

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle jeres dejlige fødselsdagshilsner - det er rigtig skønt at få så mange hilsnere i denne nye blog-verden :-)
  Jeg havde en skøn dag og glæder mig til vejret bliver bedre (har gemt det til søndag!) så jeg kan komme i haven og drømme om alt det nye, jeg skal have for mine havepenge :-)

  SvarSlet
 12. Hjertelig tillykker med fødselsdagen Susanne - forsinket men bedre sent end aldrig :O)

  SvarSlet
 13. Mange tak Susanne - det er altid dejligt med en fødselsdagshilsen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…