Gå videre til hovedindholdet

Idag er det ...

ikke så godt vejr, men det er alligevel min fødselsdag. Jeg har fået mange dejlige gaver og stort set alle kan relateres til haven. Jeg har tidligere omtalt en klematis-bog fra svigermor og -far fra Viborg - en inspirerende forskudsgave. Jeg fik gaver på sengen bl.a. en Actifry, som vi er ved at afprøve - jeg er spændt på udfaldet, når vi lige om lidt skal smage den første portion lavet i maskinen.

Da jeg kom på arbejde havde mine dejlig team-kolleger tænkt på mig og købt den sødeste lilla stedmoderblomst. Og vel hjemme igen fra arbejde stod der en smuk buket på min trappe. Det var en yndig lyserød buket med mange forskellige snitblomster. Det var svigerfar og -mor fra Ribe, som havde sendt mig denne søde og dejlige 'tanke' på dagen.

Da jeg kom hjem fra dagens indkøb stod der endnu en blomst på trappen - vores søde naboer havde betænkt mig med en skøn hvid krysantemum.

Jeg har også fået et par gavekort til indkøb til haven - ih, hvor skal jeg bruge dejlig tid på at kigge og overveje for at vælge og til sidst tage det med hjem for at putte det i et bed i haven. Men det allerbedste er, at jeg får planter i haven, som jeg med glæde kan se på i mange år og som jeg vil huske på, at jeg har fået af kær familie. Jeg elsker planter med historie!

Kommentarer

 1. Kære Susanne.

  Stort tillykke med dagen. Ih blomster- og plante gaver kan vi ikke få nok af :-)

  SvarSlet
 2. Mange tak Madam Bæk - du har fuldstændig ret i, at sådanne gaver kan vi ikke få for mange af :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen - hvor er det nogle dejlige blomster du har fået:0). Et gavekort til planter er den perfekte gave til en planteelsker. Mange hilsner fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Susanne,
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Jeg havde fødselsdag sidst i marts og fik også gavekort til planter - i alt 3 stk. Så nu skal jeg ud og snolde :)

  SvarSlet
 5. Også hjertelig til lykke med fødselsdagen her fra.
  Plantegavekort er rigtig gode. Du har fået dem af nogen, som kender dig og ved at du elsker planter, og du kan selv bestemme, hvilke planter det skal være. Dejligt ;-)

  SvarSlet
 6. Tillykke. Jeg håber u får et forrygende dejligt år.

  SvarSlet
 7. Tillykke med fødselsdagen ;-)
  Det er altid dejligt når familie, venner og kolleger omkring én lige præcis ved, hvad man sætter pris på :0)

  SvarSlet
 8. Tillykke! Det lyder som om, det har været en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 9. Tillykke med fødselsdagen i går :-)

  Dejligt med gode gaver. Og dejligt, du gør reklame for Flemming Hansen - han er gæsteblogger hos os i morgen :-)

  SvarSlet
 10. Du havde vist en dejlig dag. Hjertelig tillykke med den !!

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle jeres dejlige fødselsdagshilsner - det er rigtig skønt at få så mange hilsnere i denne nye blog-verden :-)
  Jeg havde en skøn dag og glæder mig til vejret bliver bedre (har gemt det til søndag!) så jeg kan komme i haven og drømme om alt det nye, jeg skal have for mine havepenge :-)

  SvarSlet
 12. Hjertelig tillykker med fødselsdagen Susanne - forsinket men bedre sent end aldrig :O)

  SvarSlet
 13. Mange tak Susanne - det er altid dejligt med en fødselsdagshilsen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …